"מערכות האל-פסק עברו שינוי קונספט בשנתיים האחרונות"
יהודה צורישדי, מנהל מכירות ב-APC-שניידר אלקטריק, דיבר על השינוי במפגש פורום דטה סנטרים של אנשים ומחשבים
"תחום מערכות האל-פסק לא עבר שינויים דרמטיים במשך כ-30 שנים, חוץ משינוי קונספט שעבר בשנה-שנתיים האחרונות. APC רשמה הרבה פטנטים שקשורים לשינוי הזה", כך אמר יהודה צורישדי, מנהל מכירות ב-APC-שניידר אלקטריק.
צורישדי דיבר במפגש של פורום הדטה סנטרים DCFI מבית אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה ב-yes Planet בראשון לציון. מנחה המפגש היה מני רוזנר, מוביל התכנים של הפורום.
לדברי צורישדי, השינוי בא לידי ביטוי בין היתר בתקן IEC 62040, ש-"כולל לא רק את ה-UPS אלא גם את מה שמסביב. כל מוצר של APC-שניידר אלקטריק מגיע עם התקן הזה. נכון שזה מייקר את העלות, אבל זה חוסך המון צרות".
בהמשך הוא ציין את ה-e-conversion mode, שלדבריו "כולל את היתרונות הן מה-Usual ECO mode והן מה-Double conversion".
"המערכת שלנו מאפשרת ליהנות מנצילות של 99%, כאשר אנחנו דואגים לכל ההפרעות", אמר צורישדי. "אנחנו דואגים גם להטענה של המצברים".
הוא ציין כי "מדובר במערכת שניתנת להפעלה בצורה קלה, אפשר להוסיף לה מודולרים ויחידות, להתפצל לעוד חללים בחדר ולעוד ארונות תקשורת. הכול Plug and Play, בתוך מערכת האל-פסק. זאת המערכת היחידה בעולם שאין בה מצב מעבר. במערכות האחרות מדובר בזמן מעבר של בערך 2 מילי-שניות, בעוד שאצלנו זה 0".
"רוב היצרנים עוברים לפיצ'רים של e-conversion mode, ואילו אנחנו מפיצים את הפתרון המלא", הוסיף צורישדי. "בזכות הטכנולוגיה החדישה, גם באזורים החדשים מצליחים להגיע לכמעט 96% גם במצב של אונליין".
"יש להפוך את אנשי החשמל לשותפים של אנשי ה-IT"
אינג' ארקדי שיין, מנהל משרד ארקדי שיין מהנדסי חשמל, דיבר על החשיבות שבתכנון פרויקטי דטה סנטר ומערכות אל-פסק.
"אצלנו, בישראל, התכנון נעשה פעמים רבות תוך כדי תנועה וגם אם לא, כולם בטוחים שיהיה בסדר", אמר.
הוא ציין כמה נקודות מנחות בתכנון פרויקטים מסוג זה: "הגדרת סוג המתקן לפי החשיבות; קביעת הספק למסדים והספק כולל; קביעת שיטה והספק של מערכות מיזוג אוויר; קביעת רזרבה עתידית; הגדרת זמן גיבוי למערכות אל-פסק ממצברים; והכנת טיוטת מפרט דרישות".
"חשוב להבין מה הנזק שייגרם לארגון אם המערכת לא תתפקד ולכמה זמן, ולהבין מה רוצים ברמת השרידות", אמר.
עוד ציין שיין כי "צריך להשתדל להפריד לוחות חשמל ומערכות אל-פסק לחללים נפרדים, כדי שתקלה באחד לא תגרום לתקלה בשני ושתהיה שרידות בפועל. לא פחות חשוב להפריד תוואי הזנה. חשוב מאוד לגייס את אנשי החשמל בארגון לשותפים של אנשי ה-IT, כי הם יכולים רק לעזור. אם לא, על אנשי ה-IT לעמוד על כך שיהיה לפרויקט יועץ חשמל".
"הדבר החשוב ביותר בפרויקט הוא לתכנן מראש, לעמוד על כך שזה ייכנס לתוכניות השונות – בניין, חשמל, מיזוג אוויר ועוד…", הוסיף שיין. "צריך לשים לב שיהיה תיק מתקן שיכלול את כל התוכניות לכל המקצועות, ושתהיינה מעודכנות. כמו כן, יש להקפיד על ביצוע טיפול מונע בכל המערכות. חשוב מאוד לחשוב בשלב התכנון איך המערכת תתוחזק. בארגון שבו צריכים להשבית את כל מערכת המחשבים על מנת לבצע טיפול במתח גבוה – סימן שלא חשבו עד הסוף".
לסיום הוא אמר כי "חשוב לתפעל את המערכות מבלי להשבית את הדטה סנטר. כמו כן, כדאי מאוד לעדכן ולהיות עם האצבע על הדופק".
תגובות
(0)