והפעם: אורגד קמחי, ארכיטקט ענן בכיר ברד-האט ישראל

אורגד קמחי, ארכיטקט ענן בכיר ברד-האט ישראל

רקע לימודי-מקצועי: אני בעל תואר MBA מהמרכז האקדמי, עם התמחות בשיווק באינטרנט. קיבלתי שם גם תואר ראשון במנהל עסקים.

תפקיד: ארכיטקט בכיר של טכנולוגיות ענן (Senior Cloud Architect) בקבוצת השירותים המקצועיים (Professional Services) של רד-האט (Red Hat).

מהות התפקיד: ב-Red Hat Consulting, אנחנו פועלים כדי להבין את מטרות הלקוח ודרישותיו, בוחנים תהליכים וטכנולוגיה קיימים, ומשתפים פעולה עם לקוחות על מנת לזהות את הנתיב הטוב ביותר לקידום העסק שלהם. אנחנו בוחנים את יכולת הארגון להגיב לשינויים, כיצד הוא משתמש ביעילות בצוות ובתשתית ה-IT שלו ועד כמה דינמי ואוטומטי העסק שלו יכול וצריך להיות.

יחד אנחנו בוחנים וממליצים כיצד טכנולוגיות ושיטות מתקדמות יכולות לעזור ללקוח להגיע ליעדיו העסקיים, או אף מעבר להם. עם מערך מלא של שירותי ענן של רד-האט, היועצים שלנו מביאים לארגון הלקוח פרקטיקות מומלצות המקובלות בתעשייה וניסיון טכני עמוק, המלצות ומומחיות. זאת, כדי לעזור לו לפתח מפת דרכים אסטרטגית לאימוץ הענן, כולל האצת אינטגרציה ואימוץ של ארכיטקטורות ענן, תכנון, בנייה או ניהול של ענן פרטי או היברידי – באמצעות תשתית מרובת ספקים.

ניסיון: יש לי יותר מ-15 שנות ניסיון בתפקידי IT ופיתוח בכירים, בחברות כמו אורקל (Oracle), סאן (Sun), לוסנט (Lucent) וכרומטיס (Chromatis). בין השאר, עסקתי בתכנון וביצוע של פרויקטי IT מורכבים בסביבות אנטרפרייז. בתפקיד האחרון הייתי Principal Software Engineer באורקל, שם ליוויתי ISV's בהטמעת הטכנולוגיות. עד כה פרסמתי כ-15 מאמרים בתחומי מחשוב ענן, וירטואליזציה ו-Big Data, ואני מרצה בכנסים טכנולוגיים בארץ ובחו״ל.

תובנות אישיות: יותר ויותר ארגונים מאמצים טכנולוגיות קוד פתוח, משלוש סיבות עיקריות: חדשנות – אפשרות לאמץ טכנולוגיה חדשה במהירות גבוהה; עלויות – הרבה יותר נמוכות בהשוואה לקוד סגור (Proprietary); גמישות – מערכות בקוד פתוח ניתנות להתאמה לפי צרכי הארגון. כמו כן, מעט מאוד חברות קוד סגור יכולות להתחרות בקצב ובחדשנות של טכנולוגיות קוד פתוח.

יותר ויותר ארגונים הולכים למתודולוגיות של פיתוח ב-DevOps ומחפשים סביבה אינטגרטיבית של התשתית הקיימת עם סביבת הפיתוח, תוך כדי אוטומציה מלאה של התהליך.

פרויקטים לאימוץ הענן הם יותר מורכבים מאשר פרויקטי תשתית רגילים, כי נדרשת בהם הבנה הוליסטית של כל מרכיבי הדטה סנטר, כגון: אחסון, רשת ו-וירטואליזציה. אני ממליץ: אל תלכו לבד לפרויקט כזה. מומלץ להשתמש בייעוץ מקצועי כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי יותר.

לבסוף, לגבי תפיסת הענן – לפחות בארגונים הגדולים, הגישה ההיברידית נכונה יותר. יהיה נאיבי לחשוב שארגון יוותר וישאיר מאחור את התשתית בה הושקעו עשרות ואף מאות שנות אדם. הפרויקט ההיברידי מאפשר לעשות זאת במספר שלבים. כמו כן, הרגולציה לא מאפשרת לגופים מפוקחים מעבר מלא לענן ציבורי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים