ציפי מציצה למרכז הענק של אוויה בהודו – חלק א'

אוויה הזמינה באחרונה משלחת של עיתונאים מרחבי העולם על מנת לחזות במרכז המו"פ הגדול שלה בפונה שבהודו. העיתונאים קיבלו שם הסברים על המרכז ועל החידושים המפותחים ומיוצרים בו.

אם להיות מדויקים, המרכז שוכן בעיר מגרפאטה – פרבר של פונה בת ה-5.5 מיליון תושבים, שממוקם במרחק של כ-160 ק"מ דרומית-מזרחית למומביי. העיר הוקמה בתחילת שנות ה-80 כדי לאכלס קמפוסי משרדים ומגורים סביב תעשיית שירותי ה-IT, שנראו מתאימים להודו כדי להשתלב בתעשיית ההיי-טק העולמית, במודל מיקור-החוץ.

 

הקמפוס הגדול שהוקם בה קרוי סייבר סיטי והוא כולל 12 מגדלים המאוכלסים על ידי מבחר חברות בינלאומיות. מלבד אוויה ניתן למצוא שם, למשל, את אקסנצ'ר, ואריאן, ג'ון דיר וגם את אמדוקס הישראלית.

מרכז הפיתוח הגדול של אוויה מונה 1,000 עובדים ומתפרס על פני בשלושה מגדלים. יצוין כי מרכז הפיתוח של אוויה בישראל, הכולל כ-400 איש, יעבור בקרוב למגדלי עזריאלי בחולון, בו כבר שוכנות חברות כמו טלדור וסאפיינס.

דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות.

בניין 11 – אחד מתוך 12 הבניינים בסייבר סיטי שליד פונה, ואחד מתוך שלושה בניינים המאכלסים את מרכז הפיתוח של אוויה במקום.

הרעיון המוביל בהקמת קריות ההיי-טק בהודו ברוכת הגשמים היה להציבן באזורים ירוקים המושקים בכל יום בו אין גשם, מאחר שהטמפרטורה הממוצעת במקום קרובה ל-40 מעלות בצל. ההשקיה ידנית, לא באמצעות טפטפות, כי כוח האדם זמין וזול ביותר.

הכניסה למגדל 11, בו שוכנים משרדי ההנהלה של מרכז הפיתוח של אוויה

מחווה יפה לעובדי מרכז הפיתוח: קיר שלם שמוקדש לעובדי אוויה המצטיינים. הוא מכונה "קיר התהילה" – Wall of Fame, על משקל "היכל התהילה" – Hall of Fame. המצטיינים זכו בגלל תשוקתם, חשיבתם היצירתית, גישתם ותרומתם. הקיר המרשים ומעורר ההשראה נמצא בכניסה לקומת ההנהלה.

רעיון מבריק הוא להעמיד מול "קיר התהילה" של הזוכים המצטיינים, קיר של "מי הבאים?" כלומר, ההנהלה מזכירה לכל עובד במרכז הפיתוח שהדברים מצויים בידיו ובראשו. עליו רק לממש את הפוטנציאל שבו.

המשך יבוא…

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים