בא לבקר במאורת הנמר

בא לבקר במאורת הנמר: אריאל הדר, מנהל הפעילות העסקית של ThingWork בישראל

לאחר שחזר מכנס הלקוחות שערכה ThingWorx באירופה הגיע אריאל הדר, מנהל הפעילות העסקית של החברה בישראל ובמזרח התיכון, לביקור במאורת הנמר.

ThingWorx היא חברה בבעלות PTC העולמית ופעילותה מנוהלת כיחידה עסקית נפרדת במסגרת הקבוצה. ThingWorx היא הפלטפורמה הראשונה שנועדה לבנות ולהפעיל במהירות אפליקציות האינטרנט הדברים.

PTC מספקת פתרונות תוכנה בתחומי ה-CAD ,PLM ,ALM ו-SLM. הנהלתה נמצאת בנידהאם, מסצ'וסטס, היא מעסיקה כ-6,000 עובדים וסיימה בספטמבר האחרון את שנת הפעילות 2014 עם הכנסות של  כ-1.4 מיליארד דולר.

לחברה שני מרכזי פיתוח – בהרצליה ובחיפה – בהם מועסקים מאות עובדים, המפתחים את מרבית פתרונות התוכנה השונים של החברה. בסיס איתן זה מאפשר לה להגדיל את פעילות הפיתוח בישראל בתחום האינטרנט של הדברים, הן על ידי גיוס אפשרי של עובדים ו/או על ידי רכישה של חברות המתמחות בתחום.

פלטפורמת ThingWorx מצמצמת את הזמן, העלות והסיכון הנדרשים בכדי לבנות את אותן אפליקציות חדשניות למוצרים חכמים ומקושרים, ובכך לנצל את ההזדמנויות העסקיות המוצעות כיום, עם הגידול המואץ של "הדברים החכמים" (Smart Things).

לאחר רכישת ThingWorx השלימה PTC רכישה נוספת, של Axeda, המתמחה בפתרונות Remote Service ו-M2M (מכונה למכונה), המאפשרים לחברות להתחבר למוצריהן השונים ברחבי העולם, הן למטרות שירות והן לשם קבלת מידע חוזר מהמוצר בזמן אמת.

בא לבקר במאורת הנמר: אריאל הדר, מנהל הפעילות העסקית של ThingWork בישראל

בא לבקר במאורת הנמר: אריאל הדר, מנהל הפעילות העסקית של ThingWork בישראל

בכך יוכלו החברות לספק שירות טוב יותר, להפחית את עלויות השירות, ליצור זרם הכנסות חדש ואף ללמוד באופן מדויק יותר על אופן השימוש במוצריהן כשהם בשימוש אצל לקוחותיהם.

באמצעות שתי רכישות אלה, בסכום כולל המוערך ב-300 מיליון דולר, מסתמן כי PTC  מיקמה עצמה כחברה המובילה בתחום פתרונות תוכנה לעולם האינטרנט של הדברים, לחברות עם מוצרים חכמים ומקושרים, תעשיות חכמות, אנרגיה חכמה, חקלאות חכמה וערים חכמות. כל זאת תוך שימוש במידע המגיע ממכשירים (לדוגמה סנסורים), ממערכות מידע ומאנשים.

עם השלמת הרכישות השיקה באחרונה ThingWorx את פעילותה בישראל. הדר, לאחר כמעט עשור ב-PTC בתפקידי פיתוח עסקי ושיווק למדינות המזרח התיכון ומזרח אירופה וניהול מערך מכירות ישירות ובאמצעות שותפים של פתרונות PTC, "החליף כובע" ועתה מוביל את פעילות האינטרנט של הדברים של PTC בישראל, כמו גם במדינות נוספות באירופה ובמזרח התיכון. להדר תואר ראשון במנהל עסקים ומערכות מידע מהמרכז האקדמי רופין והוא בוגר Executive MBA מאוניברסיטת חיפה. לפני כן הוא יזם וניהל חברת סטארט-אפ שעסקה בתחום ניהול מערכי הפצה ו-B2C, והיה בעל תפקידי ניהול ומכירות נוספים בהיי-טק הישראלי.

"רצף של דיוני חדשנות"

"הפגישות עם לקוחות בנושא האינטרנט של הדברים הן פשוט רצף של דיוני חדשנות", סיפר הדר לנמר. "כשסוקרים את העולם הזה, ניתן להתרשם שיש לכל שחקן בו את התפקיד והמקום שלו. אנחנו, ב-ThingWorx, חושבים שהאינטרנט של הדברים לא אמור להתרכז בתשתיות ה-IT או באמצעי תקשורת בלבד, אלא דווקא ב-'דברים' (Things). 'דברים' יכולים להיות הכול: החל מסנסור GPS המותקן במשאית שמובילה חומרים דרך סנסורים נוספאים אחרים על אותה משאית (סנסור בתא הקירור או במיכל הדלק) ההופכים אותה ל-'משאית חכמה ומקושרת', ובעצם ל-'דבר'. כך גם קישור למערכות ה-CRM וה-ERP הארגוניים, שגם הם 'דברים', והנהג שמזין נתונים למערכת", הוסיף. "חלק מהלקוחות מייצרים בתוך 10 דקות של שיחה 3-4 רעיונות למימוש אפקליציית אינטרנט של הדברים לחיבור מוצריהם. לעומתם, ישנם אחרים שמודים כי טרם גיבשו כל אסטרטגיה בנושא ויודעים שהם חייבים לעשות זאת במהרה. בפגישות שערכתי עם מנכ"לים וסמנכ"לים בכירים גיליתי שהם עוברים במהרה מדיון אודות תשתיות המחשוב ואמצעי התקשרות לדיון מעמיק על אתגרי הלקוחות שלהם, כיצד, כספקים, הם יוכלו להשיג יתרון תחרותי בר קיימא, באמצעות שליטה, בקרה, אופטימיזציה ואוטומציה של השימוש במוצריהם.  אם עד עתה, מערכות ה-IT הארגוניות נועדו לתת פתרון תפעולי ועסקי לחברות, כעת מערכות IT הופכות להיות חלק בלתי נפרד מהמוצר של אותן חברות, שהופך להיות חכם ומקושר. כאן מתחיל הכיף של האינטרנט של הדברים – החדשנות. ובמקום הזה, אין גבול למוח הישראלי".

בימים אלה פועל הדר נמרצות לגיוס לקוחות חדשים, לצד הקמת מערך נרחב של שותפים עסקיים בעלי מומחיות מגזרית או טכנולוגית, כגון אינטגרטורים וחברות שיפתחו אפליקציות ייחודיות ללקוחותיהן על בסיס פלטפורמת ThingWorx בעולם האינרטנט של הדברים.

"היכולת של ThingWorx להתחבר למערכות ולסנסורים שונים, לצד היכולת להיות מותקנת בענן של ThingWorx, אצל ספקי שירות ענן ייעודים או בהתקנה מקומית אצל הלקוח, הופכים את הפלטפורמה לפופולרית, קלה לשימוש, גמישה להפעלה ומאובטחת. כל זאת עם מודלי תמחור אטרקטיביים, בהתאם לצרכי הלקוח, ואין זה משנה אם מדובר בחברה למכשור רפואי, היי-טק, אנרגיה, רכב ועד בנייינים חכמים. אין ספק שזו תקופה מאוד מעניינת בתחום ה-IT", סיכם הדר.

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים