מפגש יבמ מיינפריים 50: מ-1964 חזרה – לעתיד מ-2014 – פרק ט"ו ואחרון

ביום ג', 7 באפריל 1964, הכריזה יבמ (IBMׁ) על הסדרה המהפכנית System360. כך החל עידן מחשבי המיינפריים, שכבשו את המחשוב הארגוני הגלובלי Enterprise IT. עד היום וכנראה עוד שנים רבות לעתיד, ממשיכים מחשבי zSystem, הדור הנוכחי של המיינפריים של יבמ, לנהל את רובם הגדול של המוסדות הפיננסיים, בנקאות, ביטוח ואשראי, חברות התעופה, המסחר והריטייל, ממשלות וארגונים גדולים וגלובליים אחרים. כל זאת למרות ההספדים המרובים, בעיקר ב-20 השנים האחרונות, על מותו הקרב והצפוי של המיינפריים. כך בארץ כבעולם.

ביום ב', 7 באפריל 2014, נערך בניו-יורק הכנס העולמי לציון 50 שנה להכרזת המיינפריים של יבמ. ביום ג', 24 ביוני, נערך המפגש הישראלי של המנמ"רים והמקצוענים המנהלים את מרכזי הנתונים מבוססי המיינפריים בחברות וגם נציגי המשתמשים בצה"ל ומשרד הביטחון. עלו על הבמה: ריק קפלן, מנכ"ל יבמ ישראל, שעלה ארצה לפני שנתיים והראשון שהביא ארצה את מנכ"ל יבמ העולמית, ג'יני רומטי; מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס; בובי רובין, מנהל קבוצת System z יבמ ישראל; מייק דזנס, סגן נשיא ומנהל קו העסקים System z ביבמ העולמית; תומר צוקר, מנהל שיווק קבוצת STG יבמ ישראל; לביא פרדמן, מנהל מכירות System z יבמ ישראל; והפנל המיוחד: רונן זרצקי, אל"מ (מיל'), סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט; אייל בירן, סגן וממלא מקום ראש החטיבה הבנקאית, וראש אגף פיתוח עסקי ודיגיטל בבנק לאומי; ד"ר ג'ימי שוורצקופף, מנכ"ל ועמית מחקר ב-STKI; איציק מלאך, אל"מ (מיל') ודירקטור בחברות בקבוצת לאומי, בעבר מפקד ממר"ם ומנמ"ר ומשנה למנכ"ל בנק לאומי; ובן חן, מהנדס תוכנה ומפתח בכיר ביבמ-WAVE. בין הנצפים בקהל היו גם ותיקי המיינפריים לדורותיהם. להתראות בחגיגת ה-60 שנים למיינפריים יבמ.

דיילי ציפי נכחה באירוע והתרגשה, צפתה ונצפתה, וכמובן צילמה תמונות למזכרת.

אייל בירן: "הדיון על 'המיינפריים לאן' מזכיר לי את הדיון שדנים שנים בעולם הבנקאות - 'הסניף לאן'. מהר מאוד מבינים שהסניף היה ונשאר, ועוד יהיה, למרות הדיגיטליות. הדברים שישתנו בו כל הזמן הם תמהיל הפעילות שעושים בו וחוויית המשתמש של הסניף, שזה בעצם הבנקאי או הלקוח. כנ"ל בעולם המיינפריים. אז למרות 'העננות הגבוהה המתפתחת', עולם האפליקציות וכל האג'ייל שמסביב, מערכת המיינפריים תמשיך ללוות אותנו בשנים הקרובות, רק שהיא תצטרך להתפתח יותר לכיוונים של Plug & Play. בעולם בו Time To Market קריטי למשתמשים, הדגש יהיה על מיקוד של כל מערכת בארכיטקטורה במה שהיא טובה בו ומקסום ערך מהסינרגיה בין המערכות. נקודות החולשה של המיינפריים ברורות, והן: עלות, תחזוקה וזמן תגובה. נראה בכל אלה טיפול ממוקד ופתרונות יצירתיים"

העיקרי שנותן יתרון תחרותי לארגונים. ה-MF, ימשיך לשמש כפלטפורמה המרכזית לביצוע הטרנזאקציות בארגונים הגדולים בארץ ובעולם. עם הכניסה של האינטרנט של הדברים, נצפה לגידול מהותי בהיקפים (MIPS) של מחשבי ה-MF. ד"ר ג'ימי שוורצקוף, STKI

רונן זרצקי מדבר: תפקיד המנמ"ר הוא לשבת על הגשר בין הביזנס לאגף הטכנולוגיות, כדי למקסם את הטכנולוגיה לטובת הביזנס. אני מאמין מאוד בפלטפורמת יבמ לעולם האנטרפרייז - פלטפורמה פשוטה, יציבה, עם יכולת גידול מדהימה צ'יק צ'אק ועם השירות הנפלא של יבמ, שיודעת לתמוך בארגוני אנטרפרייז

בן חן, יבמ: "'האני מאמין' שלי בשילוב טכנולוגיה לקידום מטרות הארגון - לשאוף לשיפור מתמיד בהבנת הצרכים העסקיים של הארגון אצל אנשי הטכנולוגיה. לא נכון לבנות פלטפורמה או תשתית כאשר לא מבינים את המטרה הסופית או הייעוד שלהם"

לביא פרדמן "נתן בראש" כשהציג את כל היכולות החדשות של המיינפריים בארגונים, בהרצאה מעוררת על עתיד המערכת הוותיקה

לביא על המיינפריים "החדש" בענן הפתוח, היציב והאמין ביותר - IBM Enterprise Cloud System

לכל הפרקים הקודמים:

לפרק א' לחצו כאן

לפרק ב' לחצו כאן

לפרק ג' לחצו כאן

לפרק ד' לחצו כאן

לפרק ה' לחצו כאן

לפרק ו' לחצו כאן

לפרק ז' לחצו כאן

לפרק ח' לחצו כאן

לפרק ט' לחצו כאן

לפרק י' לחצו כאן

לפרק י"א לחצו כאן

לפרק י"ב לחצו כאן

לפרק י"ג לחצו כאן

לפרק י"ד לחצו כאן

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים