הסטארט-אפ היומי: TuneWiki – קריוקי לטלפונים חכמים

שני טייסים לשעבר מחיל-האוויר הימרו על פלטפורמת האנדרואיד של גוגל, ופיתחו עבורה תוכנה חופשית המציגה את מילות השירים אשר אתם שומעים במכשיר הנייד שלכם או רואים בסרטון וידיאו דרך יו-טיוב ● התוצאה: התוכנה, שזמינה גם עברו ה-iPhone של אפל, זכתה בפרס ה- Android Developer Challenge של גוגל ● תוכנה אחת שווה אלף מילים

25/05/2009 13:57

פלטפורמת האנדרואיד של גוגל עומדת להפוך לשחקן חשוב ביותר בשוק מערכות ההפעלה העתידי של הטלפונים הניידים שלנו, ואולי אף להיאבק על השליטה העתידית בו מול ה-iPhone של אפל. שתי מערכות ההפעלה החדשות האלו – הן של אפל והן של גוגל, מציעות למשתמשים עולם חדש של אפשרויות תוכנה, שבפעם הראשונה עבור מערכות הפעלה לסלולר, מאפשרות יכולות אפליקטיביות משמעותיות שאינן קיימות באפליקציות דסקטופ, בעיקר עקב יכולות הניטור של המיקום במרחב וניתוח התנועה של המכשירים הניידים, אשר נישאים עם המשתמשים לכל מקום.

אחת מחברות הסטארט-אפ הראשונות שהימרו על פלטפורמת האנדרואיד של גוגל, ופיתחו עבורו אפליקציה מוצלחת ביותר, היא TuneWiki הישראלית, ותוכנה חופשית מתוצרתה, המציגה את מילות השירים אשר אתם שומעים במכשיר הנייד שלכם או רואים בסרטון וידיאו דרך יו-טיוב, זמינה הן עבור ה-iPhone והן עבור פלטפורמת האנדרואיד.

TuneWiki מתמחה בהצגת מילים (Lyrics) למיליוני שירים מוכרים, והקמת מעין "וויקיפדיה" חוקית של מילות שירים, המתוחזקת על ידי המשתמשים. בעזרת התוכנה שלה ניתן לחפש שירים או מבצעים מוכרים, ולקבל מיד את המילים לשירים המושמעים ברגע נתון – משימה קשה ביותר לביצוע באינטרנט וסבוכה ביותר מבחינת זכויות יוצרים. החברה גם מציעה לנצל את יכולות זיהוי המקום של הטלפונים  החכמים ולאפשר למשתמשיה לראות אילו שירים הם הפופולאריים ביותר כרגע בכל מקום על פני כדור הארץ, או אפילו לבקש מנגן המדיה שלהם לנגן שיר ששומע משתמש אחר של TuneWiki הנמצא בקרבת מקום.

TuneWiki, שנהנית מהשקעת הון סיכון של קרן בנצ'מרק, הוקמה על ידי רני כהן ואמנון שריג – שני טייסים לשעבר בחיל האוויר, והיא זכתה בפרס ה-ADC (ר"ת Android Developer Challenge) של גוגל, המוענק ליצרניות התוכנות החדשניות ביותר עבור פלטפורמת האנדרואיד.

עבור קהילת חובבי המוזיקה שאינם מחזיקים באנדרואיד או במכשיר iPhone, הקימה TuneWiki גם אתר ומנוע חיפוש אינטרנט בו אפשר לחפש מילות שירים ולהתחבר אוטומטית לקטע וידיאו מיו-טיוב המציג את השיר. בקרוב מתעתדת החברה גם לשחרר תוסף של TuneWiki עבור נגן המדיה של חלונות, וכך יתאפשרו למשתמשים של מחשבים ניידים ומחשבים נייחים חלק מן האפשרויות שמציעה היום החברה למשתמשי האנדרואיד וה-iPhone.

הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים