איתן לביא, סמנכ"ל בקוואליסיסטמס: "אנחנו מאפשרים לאנשים שלא יודעים תיכנות – לייצר אוטומציה"

"המפתחים והמתכנתים מייצרים תשתית שאפשרית גם לשימושם של אלה שלא יודעים תיכנות, עבור ניהול ויצירת בדיקות", אומר לביא, סמנכ"ל ניהול מוצר ושיווק בקוואליסיסטמס, בראיון לאנשים ומחשבים ● לדבריו, "כל פיתוח הבדיקות והרצתן מתרחש במהירות, תוך יכולת לנצל קוד שפותח בעבר או מפותח על ידי הצוותים המתמקדים יותר בתצורה מהירה ופשוטה מתמיד"

"בשוק הבדיקות, כשמבקשים ממנהל בדיקות לייצר סביבת אוטומציה, הוא מחפש מתכנתים עם ידע בכתיבת קוד שיבצעו את זה עבורו. הוא לא מחפש את האפליקציה שיכולה לשמש גם אנשים שלא יודעים לכתוב קוד. אנחנו, לעומת זאת, מאפשרים גם לאנשים שלא יודעים תוכנה – לייצר אוטומציה", כך אומר איתן לביא, סמנכ"ל ניהול מוצר ושיווק בקוואליסיסטמס (QualiSystems), בראיון לאנשים ומחשבים.

לדברי לביא, "המפתחים והמתכנתים מייצרים תשתית שאפשרית גם לשימושם של אלה שלא יודעים תיכנות, עבור ניהול ויצירת בדיקות. כל פיתוח הבדיקות והרצתן מתרחש במהירות, תוך יכולת לנצל קוד שפותח בעבר או מפותח על ידי הצוותים המתמקדים יותר בתצורה מהירה ופשוטה מתמיד".

ספר קצת על קוואליסיסטמס ועל הרקע להקמתה.
"החברה נולדה בשנת 2004 על ידי כמה חבר'ה שיצאו מחברת אורבוטק ושאפו לייצר סביבה טכנולוגית שתייעל את עולם בדיקות החומרה. החברה בראשיתה נקראה Nibea. לימים, בשנת 2007 בה שולב אריה פיינגולד כיזם בחברה, הצטרפה ההנהלה הנוכחית שכוללת את המנכ"ל ליאור קוריאט, סמנכ"ל הפיתוח עדן אבנטל, סמנכ"ל התפעול אריאל קופרמן ואותי. אז גם שונה שמה לקוואליסיסטמס. היום, לחברה משרדים בכל העולם ביניהם משרד גדול בקליפורניה, משרדים בלונדון ובגרמניה ונוכחות חזקה במזרח הרחוק – נציגויות ורשתות הפצה באוסטרליה, סין, יפן, קוריאה וטייוואן – הכוללת מכירות לחברות גדולות באזור. נשיא החברה הוא אריה פיינגולד, שגם נמנה על המשקיעים בה, ויו"ר החברה הוא משה אגרט, שניהם מראשי מרקורי לשעבר. בחברה משקיעות הקרנות אוורגרין ונצ'ר פרטנרס וג'מיני, קבוצת פישמן, משפחת שטראוס, אלטשולר-שחם ואריה פיינגולד".

באיזה שוק טכנולוגי פועלת קוואליסיסטמס ואיזה חידוש היא מביאה אליו?
"השוק שלנו הוא שוק ניהול מעבדות הבדיקה ואוטומציה לבדיקות חומרה. אחד הדברים שזיהינו זה שבאמירה הזו שולחים אותנו ישירות אל קהל המפתחים שבדרך כלל מתעסקים באוטומציה. אבל זו טעות. קהל היעד הנכון שלנו הוא כלל מהנדסי הבדיקות ואליהם, אנחנו מגיעים דרך גישת ייחודית של אפליקציות לניהול מעבדה, כתיבת אוטומציה והרצתה. אנחנו מציעים פלטפורמה של סביבת בדיקות המותאמת במדוייק לצורך של כל משתמש. במקור, התמקדנו בסביבות הקלאסיות לבדיקות אלקטרוניקה. בשנת 2008 הוספנו נדבך משמעותי שסיפק יתרון בסביבת הטלקום. ב-2009 הנענו את נושא הניהול של מעבדות התקשרות בעזרת יכולות האוטומציה אותן פיתחנו".

מה הפתרון שלכם ובמה הוא מיוחד בשוק?
"הפתרון שלנו מגיע כדי לעשות לאיש הבדיקות סדר בבלאגן. הוא פותח את ה-"ספגטי" שכולנו מכירים שנוצר מאינספור חוטים של ציוד בדיקה וכלים שמותקנים בכל מעבדה הנמצאת בכל ארגון שמפתח ומייצר מוצרים. תוכנת ה-TestShell שפיתחנו היא שילוב של תוכנה שיושבת על השרת, יחד עם תוכנות קצה למשתמשים עצמם. התוכנה פועלת על גבי ה-Database בשרת ויודעת לנהל את הציוד הפועל במעבדת הבדיקה. יש לה מעין "יומן" בו מנהל המעבדה יכול להקצות קבוצות ציוד עבור משתמשים שונים. כך מקבלים צוותי בדיקה שונים – חלקים שונים מהציוד ומשתמשים בו לבדיקות שברצונם לבצע. בסוף הביצוע מתקבל דו"ח שמסכם את השימוש בכל הציוד ועל ידי מי מהבודקים הוא נעשה. התוכנה מאפשר כתיבה מהירה של תהליכים אוטומטיים המשולבים עם ההקצאה של הציודים כך שבלחיצה כפתור הבודק יכול לקבל את התצורה הסופית את הציוד הפיזי אותו הוא צריך לבדוק. בנוסף המהנדס בדיקות יכול להמשיך ולהתקדם לבדיקות אוטומטיות כאשר זה משתלם.

המעבדה מחולקת, באמצעות הכלי, באופן מסודר בין אנשי הבדיקות השונים שזקוקים לה בזמנים שונים ובאופנים שונים. תצורת המעבדה מותאמת על ידו במהירות וביעילות לסביבות עבודה משתנות. לדוגמה : בודק שזקוק ליצירת סביבה טכנולוגית המדמה את סניף רחובות של בנק הפועלים ולמחרת, הוא מעוניין ביצירת הדמייה של סניף ירושלים לשם בדיקת מוצר מסויים שאמור להיות מותקן בו. תצורה שיצירתה ארכה שבוע אורכת היום שעה. נוצר מצב משופר בהרבה בו הציוד יכול להיות פנוי לשימוש אינטנסיבי הרבה יותר מבעבר ובהתאם, גם יש צורך בהרבה פחות ממנו".

מה אתה יכול להגיד על מתחרים בשוק שלכם?
"אנחנו מתחרים מול שני גורמים עיקריים : מצד אחד נמצאות החברות שדוגלות בפיתוח עצמי של פלטפורמות בדיקה ודורשות השקעה מרובה ולעתים, אני חייב לומר, גם לוקות בחסר. זו עלות תועלת ברורה מאד שנעוצה בשאלה אם לרכוש ממומחה או לפתח באופן עצמי. מצד שני, נמצאות חברות רבות של ציוד בדיקה שמגיע עם תוכנות שתפורות עבורו. החיסרון בשיטה – התוכנות הללו הן עבורו בלבד. כדי להתחבר לסוגים שונים של ציוד בדיקה, צריך לבצע אינטגרציה בין התוכנות ובמקרים רבים, ליצור השלמות באופן ידני. סביבת הבדיקה שאנחנו מציעים באמצעות ה-TestShell מתחברת לסוגים שונים ורבים של ציוד ובכך יתרונה הגדול. באמצעותו, יכולים העדכונים והשדרוגים להיעשות באופן עצמאי וניתן להוסיף לפי הצורך המשתנה, יכולות אוטומציה עבור ציוד נוסף".

האם הבדיקות הללו יכולות להיעשות גם מרחוק?
"בהחלט. בשיתוף פעולה עליו חתמנו לאחרונה עם חברת MRV שמייצרת מתגים בשכבה הפיזית אשר יחסית שקופים לבדיקות התקשורת. שילבנו בין TestShell לבין ה-L1 Switch של MRV ובכך, השקנו פתרון משולב שמאפשר לחבר כל ציוד בדיקה לכל סביבה מבלי שמישהו בכלל נכנס למעבדה אפילו. ללא שום חיבור משתנה של כבלים וחוטים, באופן מרוחק שאינו פיזי, יכול מנהל מעבדת הבדיקה בישראל לשלוט במעבדה שנמצאת בהודו. זהו פתרון שפותר הרבה מאד בעיות לחברות שיש להן נוכחות בינלאומית ובכלל. לצד זה, יצירת סביבת בדיקה שעד כה ארכה שבוע, מיוצרת היום בעזרת TestShell תוך שעה".

לאילו חברות מעניינות כבר מכרתם את הפתרון?
"אחד היתרונות החזקים והחשובים של הפיתוח שלנו הוא ביכולת הגנרית שלו להתאים למגוון רחב של סביבות עבודה.יש לנו התקנות מוצלחות אצל חברות ענק כגון AT&T, דויטשה טלקום, צ'יינה מובייל, HP, סיסקו, מוטורולה, ועוד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים