תוכן שיווקי
בעקבות אירוע IT for IDF 2

זהירות – בלאגן לפניך!

26/10/2020 12:44
ליאור קינג, ארכיטקט פתרונות בכיר בקאוצ'בייס ישראל. צילום פרטי

כתב: ליאור קינג, ארכיטקט פתרונות בכיר בקאוצ'בייס ישראל.

כולם מדברים על כך שעידן הקורונה מאיץ את המעבר לטרנספורמציה דיגיטלית. אנחנו מסתכלים על אלה שעשו זאת בהצלחה ומפנטזים על מערכת פיננסית יעילה וזריזה כמו של פייפאל או אמריקן אקספרס, או על אפליקציית מובייל חזקה ומהירה כמו של מכבי שירותי בריאות. אבל השאלה הגדולה היא: איך אפשר לעשות את זה מבלי לפשוט רגל?

תפסת מרובה

כאשר ניגשים לתהליך פיתוח מוצר, אחת הבחירות הראשונות הינה מערכת לאחסון המידע ושליפתו. בעבר היו משתמשים רק במסדי נתונים טבלאיים, המצטיינים בעיבוד טרנזקציות באמצעות שפת SQL – השפה הטובה ביותר לטיפול בנתונים. אבל, מסד נתונים טבלאי מוגבל מיסודו ולא עומד בקצב שינוי מידע גבוה. המודל הטבלאי קשיח ולא מתאים לפיתוח מהיר (Agile). אז מה עושים בכדי לעמוד באתגרים?

התשובה לכך מתחלקת לארבעה רבדים שמומלץ להוסיף: פתרון Cache – כדי לתמוך בקצב שינוי מידע גבוה; בסיס נתונים מבוסס מסמכים – כדי לקבל גמישות וסקלביליות; מנוע חיפוש המאפשר מפתוח וחיפוש בטקסטים; ומחסן נתונים – כדי לאפשר אנליטיקה על הנתונים ועל מנת לחבר כלי BI.

בסך הכול רציתם דטה בייס, ומה קיבלתם? בלאגן טכנולוגי מסובך והימצאות של המידע שלכם בהמון פלטפורמות. לגישה זאת קוראים Polyglot Persistence, או אחסון מידע רב מערכתי.

יאללה בלאגן!

לאימוץ Polyglot Persistence יש משמעויות רבות:

  • תידרשו ליותר חומרה ורישוי תוכנה, ולכן העלויות יגדלו.
  • האינטגרציה בין הפלטפורמות השונות ותחזוקתן תהווה תוספת עלות משמעותית נוספת.
  • זמן הפיתוח וקצב שחרור הגרסאות יתארכו.
  • ריבוי מערכות = יותר תקלות = יותר טלפונים ב-2 בלילה.

אבל הבעיה החמורה ביותר היא: איפה יושב ה-Source of Truth (מקור האמת)? למעשה, יצרתם גרסאות שונות למידע בפלטפורמות שונות, שעלולות להיות לא קונסיסטנטיות. לא ברור איפה נמצאת הגרסה הנכונה והמעודכנת של המידע.

פלטפורמה אחת שולטת

אפשר לעבוד עם בלאגן מסובך ומרובה מערכות, לבנות אינטגרציות מורכבות ביניהן, לשלם כסף רב ולאבד את מקור האמת. אבל אפשר פשוט לעבוד עם פלטפורמה אחת שעושה הכול – הפלטפורמה של קאוצ'בייס (Couchbase). למה? כי היא מאפשרת:

  • גמישות וזמינות – קאוצ'בייס הוא דטה בייס NoSQL מבוזר, מבוסס מסמכים בפורמט JSON, המספק זמינות תמידית של 99.999%. קאוצ'בייס מאפשר סכמה גמישה, שמתאימה במיוחד לפיתוח מערכות מואץ ולארכיטקטורה של מיקרו-שירותים.
  • ביצועים – בליבה של קאוצ'בייס פועמת מערכת Cache מבוזרת שמספקת קצב פעולה של שברירי מיקרו-שנייה וּמייתרת את השימוש בשכבת Cache נוספת.
  • SQL תקני – השפה הטבעית של קאוצ'בייס (המכונה N1QL) היא SQL תקני אמיתי, ממש כמו של בסיסי נתונים טבלאיים, עם הרחבות לטיפול ב-JSON ועם תמיכה בטרנזקציות מרובות מסמכים.
  • מנוע חיפוש – קאוצ'בייס מגיע מצויד במנוע חיפוש בטקסט מבוזר, מהיר ומתקדם, בשילוב מלא עם שפת N1QL.
  • אנליטיקה – הפתרון מצויד במנוע אנליטיקה שמסוגל להריץ שאילתות בצורה מקבילית על מספר שרתים ב-Massively Parallel Processing – ממש כמו במחסני נתונים. המנוע מאפשר גם לחבר את קאוצ'בייס לכלי BI.
  • סקלביליות – בקאוצ'בייס, המידע בקלאסטר מאוזן באופן אוטומטי, והיא המערכת היחידה בשוק שמאפשרת להפעיל כל שירות בשרתים נפרדים ולעשות לו Scaling בנפרד.
  • גם בענן – ניתן להריץ את המערכת און-פרמיס, בענן ציבורי, בקלאסטר של קוברנטיס (המאפשר ניהול אוטומטי) או בשירות DBaaS שנקרא Couchbase Cloud.

חברות כמו אי-ביי, וולמארט, פייפאל ולינקדאין מעבירות יותר ויותר יישומים ממערכות הלגאסי שלהן לקאוצ'בייס. אמריקן אקספרס כבר העבירה אליה עשרות יישומים. גם בישראל, חברות כמו אמדוקס, וייבר, לייבפרסון ומכבי שירותי בריאות בחרו בקאוצ'בייס כמערכת ליבה במוצרים שלהן.

בעקבות הצלחתה, דורגה קאוצ'בייס כמובילה בשוק ה-NoSQL על ידי חברת המחקר פורסטר.

הצטרפו גם אתם להצלחה, צרו איתנו קשר.

אירועים קרובים