כך קוצר זמן הפיתוח והוגברה האמינות של אפליקציה אסטרטגית בצים
התוצאות הללו הושגו באמצעות כלי הבדיקה האוטומטית CA Application Test
במפגש של נספרו (NessPRO), קבוצת מוצרי התוכנה של נס, שנערך באחרונה והוקדש לתחום בדיקות התוכנה, הציג רן אייל, מנהל תחום אוטומציה ובדיקות בעולמות ה-DevOps בצים, את הפתרון של החברה לבדיקות אוטומטיות לאפליקציית האזור האישי (myZIM Personal Area) – אפליקציית ווב ומובייל.
הפתרון מבוסס על הכלי Application Test מתוצרת CA (מבית ברודקום), שמוצריה משווקים בישראל על ידי נספרו.
צים היא חברת הובלה ימית ישראלית גלובלית, שמפעילה כ-70 אניות מכולות שפוקדות 180 נמלים ברחבי העולם. בבעלות החברה כ-620 אלף מכולות מסוגים שונים, וב-2018 הובילו אניות החברה כשלושה מיליון מכולות. לצים 170 משרדים ונציגים בכ-100 מדינות.
החברה החליטה לפתח את האזור האישי על מנת להעלות את שביעות רצון לקוחותיה, כחלק משיפור מתמיד של שירות הלקוחות. באמצעות אפליקציה זו, לקוחות צים בכל העולם יכולים לקבל גישה קלה ומהירה למידע שלהם, לבחור לאילו שירותים להירשם, לעקוב אחר המטען שלהם ולקבל הודעות והתראות על פי צרכיהם.
צים חיפשה כלי שיבצע אוטומציה של הבדיקות בעת פיתוח האפליקציה. החברה חיפשה כלי רב עוצמה, שיוכל לטפל במספר רב ביותר של בדיקות במגוון רב של פרוטוקולים, וכן בעל תמיכה וידע בישראל. לאחר בדיקת השוק החליטה החברה לבחור ב-CA Application Test. הכלי מספק פלטפורמה למפתחים, המאפשרת לבצע כל בדיקה בכל מערכת שהיא, תוך אוטומציה של בדיקות פונקציונליות, רגרסיה, מובייל, API, ממשקי אינטרנט ובדיקות ביצועים בכל שכבות האפליקציה. צים הוסיפה ל-Application Test מספר תכונות (הכלי מאפשר הרחבה על ידי המשתמש).
הטמעת הכלי כחלק אינטגרלי מה-DevOps pipeline
אחת היכולות המעניינות בשימוש ב-Application Test בצים הייתה הטמעת הכלי כחלק אינטגרלי מה-DevOps pipeline, שתומך בתהליכי הפיתוח בחברה. בתהליך זה, הכלי מבצע בדיקה אוטומטית בכל Service ברגע שהמפתח סיים את כתיבתו, כאשר הבדיקה מתבצעת על פי פרמטרים שנגזרים מה-Service שנבדק. במידה שהתוצאות לא עברו סף מסוים, ה-Service חוזר למפתח עם רשימת הליקויים, כדי שיוכל לתקן אותם. ללא תיקון הליקויים לא ניתן לקדם את הפיתוח לסביבות ה-QA. במילים אחרות: כל סיום כתיבה של המפתח מחייב בדיקה אוטומטית לפני כניסה למעגל הבדיקות הכוללות.
תכונה נוספת שמאפשר CA Application Test היא Spec-First. הדבר חשוב ביותר כשיש מספר צוותי פיתוח שעובדים במקביל, וצוות אחד תלוי בתוצאות הפיתוח של האחר או האחרים. תכונת ה-Spec- First יכולה לדמות את השירות המיועד לפיתוח, עוד לפני שנכתב, וכתוצאה מכך, הצוותים יכולים לעבוד במקביל.
"הודות ל-Application Test CA, הזמן שנדרש לפיתוח עד העלייה לאוויר היה יותר מהיר ואמינות המערכת הייתה הרבה יותר גבוהה, כך שניתן היה לסמוך עליה מיד עם העלייה", אמר אייל. "הכלי מממש את החזון של עולם הפיתוח כיום – לאתר את כל הליקויים בשלב מוקדם ולא רק בבדיקות הסופיות. Application Test הוא זה שנתן לצים את היכולת לעשות את הבדיקות בהיקפים כה גדולים".
אייל בן עמרם, מנמ"ר צים, ציין כי "CA Application Test מסייע לנו בפיתוח מהיר של השירותים הדיגיטליים שלנו, שנועדו להעניק ללקוחותינו חווית שירות מנצחת, שהיא גורם מבדל חיוני בשוק הספנות הגלובלי, שבו אנחנו פועלים".
"אנחנו רואים בבחירתה של צים ב-CA Application Test עדות לאיכותו של המוצר וליכולות הגבוהות שלו בביצוע בדיקות בעת פיתוח אפליקציות", אמר יצחק כהן, מנהל פעילות מוצרי DevOps בחטיבת CA-Broadcom בנספרו. "הכלי מאוד ידידותי למשתמש ומקצר במידה ניכרת את זמן הפיתוח – דבר שהוא חשוב ביותר בכלכלת האפליקציות הנוכחית, כאשר ארגונים נדרשים לפתח באופן שוטף אפליקציות הן עבור לקוחות חיצוניים והן עבור לקוחות פנימיים".