Samsung Galaxy A80 – סמארטפון עם מערך צילום מתהפך

במשפחת ה-Galaxy A, ה-A80 הוא המכשיר המוביל של סמסונג - מה יש לו להציע לרוכשים? בעיקר את גימיק צילום הסלפי המלהיב שמייצר תוצאות לגמרי וואו

Galaxy A80 של סמסונג. צילום: יח"צ

שלום קוראים יקרים, איך קוראים היום לסדרת טלפוני שוק הביניים של סמסונג? נכון, הרי היה בחצי השנה האחרונה עוד שינוי, אחד מיני רבים, והיא כבר לא משתמשת יותר ב-Galaxy J, ועכשיו זה כבר Galaxy A. יש כמה מכשירים יותר מתקדמים וכמה פחות מתקדמים, וה-A עם המספר הגבוה יותר הוא טלפון יותר טוב על הנייר ובדרך כלל גם בפועל מזה שיש לו מספר נמוך יותר.

סמסונג כמובן לא יצרנית הטלפונים היחידה שמבלבלת, וכנראה לא מתוך כוונה תחילה, את קהל הרוכשים הפוטנציאלי, ותמיד יש איזה הגיון ברור שעומד מאחורי הבחירות הללו, גם אם הוא ברור לאנשי השיווק ולא לצרכנים עצמם. אבל מה שבטוח הוא שבדור הנוכחי של מכשירי הביניים של החברה, במשפחת ה-Galaxy A כאמור, ה-A80 הוא המכשיר המוביל לפחות עד שהיא תסיים את הפיתוח של ה-A90 שכבר אמור ממש לדגדג מלמטה את סדרת ה-Galaxy S המובילה שלה. הוא גם מביא לידי ביטוי היטב את אחת ההחלטות הכי חשובות שסמסונג קיבלה בשנה האחרונה: תכונות חדשות מנסים קודם כל דווקא בסדרת הביניים ולא בסדרת הדגל.

מערך הצילום הקדמי מסתובב על ציר

ול-Galaxy A80 יש תכונה בולטת במיוחד, שיש שייכנו אותה 'גימיק': מערך הצילום האחורי שמורכב משלוש מצלמות וממבזק הוא גם בעצם מערך הצילום הקדמי. כשעוברים למצב צילום סלפי, החלק שמכיל את המצלמות, ורק הוא בלבד, עולה למעלה והמצלמות עושות סיבוב על הציר והופכות למצלמות סלפי לכל דבר ועניין.

ולא רק שזה עובד טוב, זה גם מעורר עניין רב, ולמרות שהמנגנון המכני משמיע רעש קל בעת הסיבוב, הוא פועל היטב במידה כזו שהרבה מאוד אנשים להם נתתי לבחון את הטלפון עם המצלמה הקופצת/מסתובבת בכלל לא שמו לב שזה קורה להם ממש מול העיניים. אם זה גימיק, הוא התברר כמוצלח מאוד.

זה גם אומר שבעצם סמסונג השיגה עוד שני דברים: צילומי סלפי איכותיים מאוד, והם איכותיים, שגם מביאים אפשרות אמיתית להשתמש כמו בצילום רגיל בעדשה הרחבה ובעדשת העומק, שמאפשרות להוסיף קצת חידוש ועניין למשהו שהוא בסופו של דבר יכול להיות משעמם למדי, או מלהיב, תלוי אולי בכמות העוקבים שיש באינסטגרם.

הדבר השני הוא שהיא חסכה מצלמה מקדימה, וזה אומר שהיא מצאה פתרון להגשת טלפון עם מסך נקי לחלוטין, מקצה לקצה, בלי הפרעות של מגרעות מאוחרות ולא של חורים במסך, המכוערים אפילו קצת יותר. 

וזה מסך נהדר בתצוגה מצוינת של צבעים במראה נאה ביותר. זהו מסך AMOLED בגודל 6.7 אינץ' ברזולוציית +FHD עם שוליים דקיקים מכל הכיוונים וגם הגנה של Gorilla Glass 3.

מסך כזה, במכשיר מודרני מתקדם, גם אומר כבר בדרך כלל שחיישן טביעות האצבע נמצא מתחת למסך וזה בהחלט מה שקורה גם ב-Galaxy A80. ההגדרה שלו רגילה ופשוטה למדי, היישום מעט פחות מוצלח. אמנם אפשר להשתמש בטביעת האצבע כדי לפתוח את המכשיר מבלי שלוחצים קודם על כפתור ההפעלה, אבל זה אומר שצריך להניח את האצבע בדיוק במקום הנכון ולהחזיק אותה מספיק זמן בלחץ שמספיק חזק. עם זאת, לאחר תרגול ולאחר זמן מה של שימוש מתרגלים למינוסים הקטנים הללו והשימוש באפשרות הזו הופך לטבעי.

מכשיר שוק ביניים עם ביצועים בהתאם

מה שמגדיר את ה-Galaxy A80 כמכשיר שוק ביניים, בסופו של דבר, הוא לא מה שסמסונג אומרת אלא מה שהיא מציבה בפנים. במקרה של המכשיר המסוים הזה מדובר במערכת על שבב Snapdragon 730 של קוואלקום שמציעה 2 ליבות מהירות מרבית של 2.2 גיגה-הרץ ו-6 ליבות במהירות מרבית של 1.8 גיגה-הרץ. יחד עם 8/128 גיגה-בייט זיכרון זה מספיק לרוב הצרכים.

הוא פחות טוב למשחקים, במיוחד עבור מי שדורש ביצועים גבוהים. למעשה זה גם לא בדיוק טלפון נוח למשחקים מבחינה פיזית: הוא כבר מאוד בהשוואה לרוב הטלפונים השכיחים ברמת ביניים ומעלה עם 220 גרם, והוא גם סובל ממידה מסוימת מפיזור לא שווה של המשקל כשרובו מתרכז כמובן לאזור שלוש המצלמות.

עוד נקודה לטובת המכשיר היא מערכת הקול שלו, המבוססת על מימברנה במסך, ומספקת להפתיע קול חזק ואיכותי למדי. לטובתו גם אפשר לציין את סוללת ה-3,700 מילי-אמפר/שעה שלו, שבמבחן הקבוע סיימה את חייה לאחר יותר מ-11 שעות ורבע – וזה מצוין.

לא שכחתי את המצלמות. הראשית מצוידת בחיישן 48 מגה-פיקסל עם מפתח f/2.0, המשנית היא בגודל 8 מגה-פיקסל ומפתח f/2.2 והיא משמשת כמצלמת הרוחב, והשלישית היא מצלמת ה-ToF עם צמצמם מהיר במיוחד של f/1.2 שנעזר גם במד לייזר. בצילומי יום התמונות היו יותר ממספקות, למרות שבלא מעט תמונות רחבות ניתן היה להבחין באופן ברור למדי באפקט עין הדג. התמונות בתקריב היו מצוינות, עם צבעים וניגודיות נהדרים. בצילומי לילה ההתרשמות הייתה פחותה. בכל התמונות הגרעיניות הייתה מובחנת ברמה גבוהה מדי, ובגלל מנגנון הצילום שדורש יציבות של כשלוש שניות, יותר מתמונה אחת יצאה מטושטשת. עם זאת, הפירוט והפרטים היו גבוהים גם במצב הזה.

המחיר הרשמי של הטלפון הוא 2,499 שקלים, והוא בהחלט יספק את חובבי הגימיקים, בזכות המצלמה המסתובבת הייחודית שלו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים