"רק 121 מתוך כ-6,600 סטארט-אפים בישראל פעילים באקוסיסטם הדרומי"

כך עולה מנתוני CDI-Negev ● על פי הנתונים, רק 12 תכניות האצה, השקעה, האבים וחממות פועלים בדרום, 4 אקזיטים נרשמו ו-4 הנפקות הושלמו מאזור זה מאז שנת 2013 ● פורום חדש מבקש לשפר את המספרים ומזמין סטארט-אפים להצטרף לתחרות SilicoNegev 2019

10/04/2019 16:05
ישראל - אומת הסטארט-אפ. צילום אילוסטרציה: BigStock

רק 121 חברות היי-טק וסטארט-אפים פועלים בדרום הארץ, 12 תכניות האצה, השקעה, האבים וחממות, 4 אקזיטים ו-4 הנפקות מאז שנת 2013 – האקוסיסטם היזמי בדרום צומח, אבל לאט ומעט מדי. כך עולה מנתוני פלטפורמת פיינדר של סטארט-אפ ניישן סנטרל. הנתונים הוצגו לאחרונה בפני ארגוני האקוסיסטם הדרומי במהלך התכנסותם במשרדי סטארט-אפ ניישן סנטרל בתל אביב לקראת השקת תחרות הסטארט-אפים SilicoNegev 2019.

במסגרת ההתכנסות הוכרזה הקמתו של פורום החדשנות בנגב בהובלתם של סטארט-אפ ניישן סנטרל, Tech7 והרשות לפיתוח הנגב. מטרת הפורום, אמרו השותפים, היא לסייע לאקוסיסטם הדרומי לקדם יוזמות, לרתום כוחות כלכליים וממשלתיים ולייצר אפשרויות תעסוקה ליזמים ואנשי היי-טק גם בבירת הנגב ובסביבותיה. בפורום שותפים בין היתר גם אוניברסיטת בן גוריון, פארק ההיי-טק גב ים נגב, עיריית באר שבע, מנהל המעבר דרומה של צה״ל, המכללה האקדמית ע״ש סמי שמעון, האב אילת, מכללת ספיר, מעברים, אשכול רשויות נגבס מזרחי ומערך הסייבר הלאומי.

גיא הילטון, משנה למנכ״ל סטארט-אפ ניישן סנטרל, אמר כי "ישנן כבר היום מספר יוזמות העוסקות בפיתוח הנגב אך בעוד שכל יוזמה מתמקדת בנושא או אזור גאוגרפי מסוים בדרום, אין בנמצא היום גוף שמסתכל על התמונה הרחבה, קושר את כל הקצוות ומתכלל את כלל היוזמות והמאמצים להשגת השפעה מרבית".

נתוני CDI-Negev. צילום: יח"צ

מתוך נתוני CDI-Negev. צילום: יח"צ

מהנתונים עולה עוד כי רק 121 מתוך כ-6,600 חברות הפעילות בישראל נכון לסוף שנת 2018, פעילות באקוסיסטם הדרומי המשתרע מאזור הנגב הצפוני ועד אילת. רוב החברות, 40 מהן, מצויות בשלב Bootstrap, כמו כן 19 מצויות שלבי ה-seed הראשוניים, 12 חברות ביצעו סבב גיוס ראשון ו-3 גייסו סבב שני של השקעות. 41 מהחברות מבוססות ו-6 חברות ציבוריות.

בנוסף, מניתוח הנתונים עולה שהצמיחה במספר החברות הפועלות באקוסיסטם הדרומי עלתה ב-40% בין השנים 2014 ל-2015, כאשר בכל ישראל הצמיחה עמדה על 13% בין השנים הללו, וב-26% בין השנים 2015 ל-2016. זאת, לעומת צמיחה של 9% בכל ישראל באותה התקופה.

כמו כן ציינו בפיינדר כי נראה שהצמיחה בדרום הואטה מאוד במעבר בין שנת 2016 לשנת 2017 כשנרשמה צמיחה של 1% בלבד, בזמן שבישראל כולה נרשמה צמיחה של 4%.

גובה ההשקעות שנעשו בין השנים 2014 ל-2018 בחברות הפועלות בדרום אמנם רשם עלייה, אך בפיינדר אמרו כי המספרים נותרו צנועים. בעוד שבשנת 2014 הושקעו כ-28 מיליון דולר בחברות באזור, בשנת 2018 נרשמה שם השקעה כוללת של 38 מיליון דולר. בכל ישראל לעומת זאת, גויס בשנת 2014 סכום כולל של השקעות הגבוה מ-2.5 מיליארד דולר, ובשנת 2018 הסכום יותר מהוכפל ועמד על יותר מ-6 מיליארד דולר.

סטארט-אפים. צילום אילוסטרציה: BigStock

סטארט-אפים. צילום אילוסטרציה: BigStock

יש לך מיזם הקשור לנגב? זו ההזדמנות שלך

באירוע נקראו חברות היי-טק צעירות בעלות זיקה וקשר חזק לנגב, להירשם לתחרות שהפרס למנצחים בה הוא השקעה של עד חצי מיליון שקלים ח מטעם עמותת מט״ע.

"סיליקונגב הוא כנס ותחרות סטארט-אפים המתקיימים בבאר שבע זו השנה השלישית בשותפות של Tech7, עמותת מט"ע, אוניברסיטת בן גוריון בנגב ועיריית באר שבע. השנה בחרנו להשיק את הרישום לתחרות נושאת פרס ההשקעה בגובה 500,000 שקלים בתל אביב על מנת להרים את התודעה הלאומית לנעשה בדרום", אמר דניאל אינהורן, מנכ"ל Tech7,.

גדעון שביט, יו"ר עמותת מט"ע, מרכז טכנולוגיות עתידיות בנגב, מעניקת הפרס, אמר שהוא מקווה שמשרדי ממשלה וגופים גדולים יצטרפו לעשייה ולקידום החדשנות בדרום כולו וכי מה שנעשה עד כה אינו מספיק.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים