כיצד טכנולוגיה מסייעת לייעול שירותי ההסעדה לבתי ספר וארגונים?
תוכנה לניהול מערכי הסעדה מייעלת ומדייקת את השירות והתפעול, ומשפרת את התאמת המנות לילדי בתי הספר והגנים ולעובדים ● כמו כן, היא מסייעת לתכנן את אריזת המזון ובכך לצמצם את השימוש בקופסאות פלסטיק, ומתאימה את הזנת הילדים לרגולציה החדשה באמצעות טכנולוגיה
הבעיה מוכרת: כמויות המזון שמגיעות לא תמיד מספיק מדויקות. לעתים הן גדולות מהנדרש, מה שיכול להביא לזריקת מזון מיותר, לעתים מנה של ילדים או עובדים אלרגניים עשויה לא להגיע ועוד ועוד.
הטרנספורמציה הדיגיטלית, שמשנה את חיינו, משפיעה גם על אספקת המזון לצהרונים בבתי הספר, לגנים ולארגונים. בעקבות הטמעת מערכת לניהול ואופטימיזציה של תחום ההסעדה שפיתחה פריוריטי בשיתוף פריורי-טים, מדווחות חברות הסעדה על ייעול בהיבט התפעולי ובהיבטי תכנון מלאי ורכש, לצד שיפור בשירות ובדיוק בהתאמת המנות היוצאות, ובעמידה ברגולציה החדשה של משרדי החינוך והבריאות.
בין חברות ההסעדה שהטמיעו מערכת זו נכללת מבושלת, שמספקת כ-50 אלף מנות ביום לצהרונים בגנים ובבתי ספר, ולחברות וארגונים בשוק ההסעדה הארצי. דורון כהן, מנהל השיווק של החברה, אמר כי "בעקבות הטמעת רכיב ניהול מערך ההסעדה בפריוריטי, היכולת לתת שירות לפי דרישות פרטניות עד רמת התלמיד בכיתה השתפרה, כמו גם יכולת התכנון המדויק כדי לעמוד ברגולציה החדשה של משרדי החינוך והבריאות. הדבר משמעותי ביותר עבורנו, בתור חברת הסעדה שמייצרת את המזון שהיא מספקת בעצמה, לשם דיוק בכמויות המזון והרכיבים התזונתיים".
היכולת לשלוט בנתונים עד רמת הפרט מקטינה את הסיכון לטעויות באספקת המנות המיוחדות – לילד או העובד חולה הצליאק, האלרגי או לרגישים ללקטוז. רכיב ניהול מערך ההסעדה של פריוריטי מאפשר לא רק מעקב וניהול אלא גם אופטימיזציה של תהליכים ויכולת תמחור מדויקת. כך ניתן לספק שירות טוב יותר, וגם לפעול באופן יעיל מבחינת ניהול כח אדם ותמחור, שהינו בעל חשיבות גבוהה בענף בעל שולי רווח לא גבוהים. יצוין שחברות מדווחות על חסכון של בין 30% ל-50% במשאב האנושי המטפל בהזמנות במוקד, המוערך בכמה מאות אלפי שקלים בשנה.
לדברי אנדרס ריכטר, מנכ"ל פריוריטי, "ייחודה של המערכת הוא ביכולת החיבור, האינטגרציה בין הרכיבים השונים – ממערכת ההזמנות, דרך המלאי ותכנון הכמויות, הייצור ותכנון הוצאת המשלוחים, ועד לאפשרות להתאים אישית את המנה לילד או לעובד".
המחשוב הוא פן משמעותי במסגרת ההיערכות לתקנות החדשות הצפויות של משרד החינוך בדבר תזונת ילדים אלרגיים. בשנת הלימודים תש״פ (2020) תחל מערכת החינוך בהטמעת מתווה חדש, שיבטיח את שלומם ובריאותם של ילדים עם אלרגיות למזון במוסדות החינוך. זאת, לאחר שיבוצעו ההכנות הנדרשות לקראת יישומו. בהתאם לסיכום, במהלך שנת הלימודים הנוכחית (תשע״ט) יוקם צוות מקצועי שיעסוק בגיבוש המתווה. שימוש במערכות ממוחשבות דוגמת מערכת ההסעדה הוא בעל חשיבות יתרה בהקשר זה.