בצעד נדיר, מנהל המודיעין האמריקני מתריע מפני מתקפות סייבר מסין

לדברי דן קואטס, "סין פועלת בסייבר באופן רחב היקף, כדי לאפשר פעילות ריגול מעמיקה וטובה יותר" ● הוא הזהיר שעוד מדינות, בעיקר דיקטטוריות, עלולות לחקות אותה

משפיעה על שרשראות האספקת. מלחמת הסחר סין-ארצות הברית. צילום: BigStock

דן קואטס, ראש המודיעין הלאומי של ארצות הברית, פרסם לפני ימים אחדים את אחת האזהרות הבולטות והמפורשות ביותר עד כה על פעילות הסייבר הסינית, וכינה אותה "חסרות תקדים בקנה מידה". לדבריו, המטרה המפורשת של פעילות זו היא לערער את האינטרסים של ארצות הברית – בבית ומחוצה לו.

בנאום שנשא השבוע במכללה צבאית בדרום קרוליינה אמר קואטס שהשלטון הסיני מתמקד בממשל הפדרלי, בממשלים המקומיים ובמשרדי ממשל של מדינות ארצות הברית. זאת, "בניסיון לנצל את ההפרדה הקיימת בארצות הברית בין המדיניות ברמה הפדרלית לזו שברמות המקומיות", אמר.

שינוי מדיניות של ארצות הברית

משקיפים ציינו כי נאומו של קואטס משקף שינוי מדיניות, שכן עד כה, ראשי סוכנויות הביון הרבו לדבר על איומי הסייבר מצידה של רוסיה, כפי שבאו לידי ביטוי לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016.

אף שהוא לא נקב בשמות של מדינות בארצות הברית שנפגעו בסייבר, או של משרדי ממשלה פדרליים או מדינתיים, קואטס הזהיר כי היקף פעילות הסייבר האנטי אמריקנית מצד סין הוא רחב – "החל מהפריצות המתמשכות לגניבת הסודות הביטחוניים הלאומיים שלנו, עבור בהתמקדותה של סין באיסוף מאגרי מידע אישיים, וכלה במידע מזוהה אישית. הכל נעשה כדי לאפשר פעילות ריגול מעמיקה וטובה יותר. סין מנצלת את העובדה שיש אצלנו שקיפות וחברה פתוחה".

בהתייחסו למאמציה של בייג'ינג לבצע פעולות משפיעות, "שיטתיות יותר" מאלה שבוצעו על ידי רוסיה, אמר קואטס כי סין נהנית מיציבות יחסית ביחסיה עם ארצות הברית. בניגוד לרוסיה, הוא אמר כי "סין פועלת בצורה מתוחכמת ועדינה יותר, מה שמייצר פחות תשומת לב ציבורית".

המשטר הסיני חודר לפרטיות בעזרת ענקיות האינטרנט המקומיות

קואטס דיבר גם על הרדיפה של השלטון הסיני אחרי מתנגדי משטר ועל המגבלות שהוא מטיל על הגלישה באינטרנט, ואמר שכל זה מגיע מהנשיא, שי ג'ינפינג. לדבריו, "תכנית האשראי החברתית" – הניסויית – של הממשלה הסינית "משמשת לקבוע את היכולת של האזרחים לקבל הלוואות בנקאיות, חינוך וטיפול רפואי. בעזרת ענקיות האינטרנט בסין, המשטר חודר בצורה יעילה לחברה הסינית ומגביל את גישת האזרחים למידע".

"התוצאה של מאמצי הריגול הללו בסייבר היא לא פחות מאשר מדינת המעקב המושלם", סיכם קואטס, והוסיף כי שיטות העבודה הסיניות עלולות להיות מאומצות ומועתקות על ידי משטרים אוטוריטריים אחרים בעולם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים