שינויים בסביבת אחסון ותשתית מבשרים על עידן ה-White Box בעולם הטכנולוגי
עולם ה-IT בשנים האחרונות עובר תהליך מתמשך של מעבר למוצרי מדף (commodity). אם בעבר ארגונים נהגו לרכוש את השרתים שלהם באמצעות עבודה מול ספק (Vendor) בודד – אם זה HP, דל (Dell), יבמ (IBM) ואחרים – בעיקר בשל הרצון ליהנות משירותי תמיכה איכותיים או המוניטין של המותג (וכולנו זוכרים את האימרה הידועה "אף אחד עדיין לא פוטר משום שרכש מיבמ") – הרי שכיום המציאות השתנתה. המעבר לסביבת הענן ובעיקר הצורך במערכות שיאפשרו אחסון של היקפי נתונים עצומים, חייבו שינוי ומעבר לרכיבים גנריים התואמים את הסטנדרטים האחידים שהשתרשו.
השינוי השני קשור לבנייה והתקנה של השרתים ומערכות האחסון, כאשר הצורך במומחה או יועץ הולך ופוחת, וחברה יכולה להשתמש במשאבי הבית שלה כדי לבנות מערכת על בסיס DIY. הנתונים מדברים בעד עצמם ומגמה זו באה לידי ביטוי מובהק בדו"ח של IDC שפורסם לפני מספר חודשים המצביע על מגמה של ירידה בהיקפים משמעותיים בהכנסות רוב ספקי השרתים ולעומת זאת עלייה של מעל 40% בהכנסות ישירות של חברות ODM (ר"ת Original Design Manufacture). אין זה צריך להפתיע שכן מדובר בפועל יוצא של מעבר מרכיבים ממותגים לגנריים ומשכירת שירותי יועץ להרכבה DIY של פתרונות שונים שהם זולים באופן ניכר עם ביצועים באיכות גבוהה.
בשורה אמיתית
מגמה זו משפיעה גם על עולם האחסון ותשתיות כאשר מספר הולך וגדל של תאגידים, ארגונים גדולים ואפילו גופי ממשל בעולם עוברים ממערכות מבוססות רכיבים ממותגים למערכות מבוססות White Box.
המעבר למערכות מבוססות White Box מקנה לחברות המיישמות מספר יתרונות עסקיים וטכניים משמעותיים. היתרון העסקי טמון בהורדת העלויות ויצירת ROI גבוה יותר ממערכות האחסון הנגזרת ממעבר מרכיבים ממותגים לגנריים, והיישום עצמי ולא דרך מומחה "מטעם". התוצאה היא הורדת עלויות שלא רק מנהלי מערכות המידע ישמחו אלא גם מנהלי התפעול והכספים ימצאו בכך בשורה אמיתית עם רווחיות תפעולית גבוהה יותר.
אך כאמור גם ברמת הביצועים הטכנולוגיים מאפשרת התשתית החדשה להביא לרמה גבוהה יותר של מדרוג ואינטגרציה, אמינות ועמידות וממשקים אוניברסליים, המבטיחים שהמידע המאוחסן בהם תמיד יהיה זמין ואחיד. בנוסף לכך, קל מאוד להתאים אותם לטכנולוגיות הכי מתקדמות ברגע נתון כלשהו. המשמעות היא מתן מענה טוב יותר לצרכים העסקיים והמשכיות גבוהה יותר של מערכות ה-IT.
לא רק נחלתם של תאגידי הענק
המשמעות היא התרחבות שתתחזק במהלך שנת 2018 והיא של מגמה הולכת וגוברת גם לארגוני SME ולא רק נחלתם של תאגידי הענק. כיום מרבית המומחים והאנליסטים צופים שמגמה זאת תמשיך לצבור תאוצה, ושבמהלך השנים הקרובות נראה גידול משמעותי של חברות העוברות מפתרונות מבוססי מיתוג למערכות מבוססות White Box.
ההערכות הן שמדובר בגידול לא רק במספר החברות המצטרפות למגמה, אלא במגוון התעשיות שהן מייצגות. אם בעבר רק חברות העוסקות בטכנולוגיה, שנוטות בדרך כלל להיות "מאמצים ראשונים" (early adapters) היו אלה שיישמו תשתיות White Box, הרי כיום אפשר למצוא בין המשתמשים קשת רחבה של תחומי תעשייה כגון תעופה, רכב, אנרגיה, שירותים פיננסים, קמעונאות ועוד.
התפתחויות אלה והאצתן מכניסים את עולם האחסון והתשתיות לעידן חדש, מהפיכה בסדר גודל משמעותי בעלת השלכות על פעילות ה-IT שהוא פתוח, מבוזר ובעל יכולות גבוהות הרבה יותר לענות על הדרישות הארגוניות שרק הולכות וגדלות.
HGST, ביחד עם ספקי תוכנה וחומרה מובילים בעולם, תערוך כנס ראשון מסוגו בישראל בנושא "White Box – Going Mainstream 2018", אשר ייערך ב-22 במרץ, 2018.
בכנס צפויים לקחת חלק עשרות משתתפים הכוללים ספקי פתרונות מבוססי White Box, משתמשי קצה ולקוחות פוטנציאליים. זוהי הזדמנות להכיר את מגוון החידושים בתחומי תעופה ובטחון, אנרגיה ותשתיות, קמעונאות, Fintech ו-Big Data.
לפרטים והרשמה לחצו כאן.