תוכן שיווקי

פתרונות Quest לעולם המשתנה של בסיסי הנתונים

07/02/2018 13:54
פיני דיבסק, מנהל מוצר בכיר ב-Quest. צילום: יח"צ

כתב: פיני דיבסק, מנהל מוצר בכיר ב-Quest, בעל הסמכה בינלאומית של Oracle Certified Professional ותואר Oracle ACE מאורקל (Oracle) העולמית

העשור האחרון התאפיין בשינויים מהותיים ומגמות חדשות בעולם בסיסי הנתונים, שינויים אשר השפיעו בצורה מהותית על תפקידם של המקצוענים בתחום. במאמר זה נסקור את אותם שינויים ונבחן את הפתרונות הקיימים והעתידיים של Quest המסייעים למקצועני בסיסי הנתונים להתמודד עם האתגרים בעידן החדש.

השינוי המרכזי הראשון הוא עלייתם של פתרונות חדשים מסוג Big Data ו-NoSQL. פתרונות אלו מיועדים לתת פתרונות לאתגרי הסקלביליות וגמישות הנתונים, שהיו קיימים בבסיסי נתונים רלציוניים "מסורתיים" (כגון: אורקל ו-Microsoft  SQL Server).

מחשוב ענן הוא טרנד חם נוסף בעולם ה-IT אשר הופך להיות נפוץ גם בעולם בסיסי הנתונים – אנו רואים יותר ויותר לקוחות משתמשים בשירותים של בסיסי נתונים המנוהלים בענן-DBaaS (ר"ת Database as a Service). מחקר אחרון של IDC מראה 50% גידול שנתי של שימוש בשירותי ענן אלו.

Quest עם הפנים לעידן חדש של בסיסי נתונים

Quest עם הפנים לעידן חדש של בסיסי נתונים

אנו גם עדים לגידול משמעותי בשימוש בבסיסי נתונים מסוג קוד-פתוח כמו PostgreSQL ו-MySQL – בסיסי נתונים שמקורם בשנות ה-90, שנחשבו בעבר שימושיים בעיקר עבור סביבות פיתוח ובדיקות, אך היום מצויים בשימוש בלא מעט ארגונים עבור סביבות ייצור קריטיות.

דו"ח של גרטנר (Gartner) הראה ששימוש בבסיסי נתונים רלציוניים מסוג קוד פתוח יכול להפחית עלויות רישוי של בסיסי נתונים מסחריים דוגמת אורקל בעד כ-96%, והרצון של ארגונים להפחית עלויות הוא ללא ספק סיבה מרכזית לאימוץ הרחב של בסיסי נתונים אלו. גרטנר צופים שב-2018 כ-50% מבסיסי הנתונים המסחריים יהגרו, או יהיו בתהליך הגירה, לקוד פתוח.

DevOps הינה מגמה חדשה יחסית שגם נותנת את אותותיה על מקצועני בסיסי הנתונים. מדובר בגידול שנתי של 21% בשוק ה-DevOps, ועד שנת 2021 הצפי ששווי השוק של התחום יגיע ל-10 מיליארד דולר. הבעיה היא שבסיסי הנתונים היו במשך שנים מחוץ לתחום ה-DevOps. המשמעות עבור ארגונים היא שצוותי בסיסי הנתונים היו מכניסים שינויים לסביבות ייצור כל מספר חודשים, כאשר הציפיות של הארגון היו לביצוע שינויים בסדרי גודל של שבועות.

Quest הציגה מספר פתרונות ייחודיים אשר מספקים מענה לאתגרים איתם מתמודדים מנהלי בסיסי הנתונים המודרניים:

Foglight for Databases – מוצר ניטור ביצועים הטרוגני אשר מספק למנהל בסיסי הנתונים יכולות ניתוח ביצועים אנליטיות ייחודיות. Foglight מזהה ופותר בעיות ביצועים בבסיסי נתונים רלציוניים מסורתיים (כגון אורקל, SQL Server ,DB2 ,SAP ASE) וגם בבסיסי נתונים מסוג NoSQL (כמו MongoDB ו-Cassandra). הוא תומך בבסיסי נתונים מסחריים, אך גם מסוג קוד-פתוח (כמו MySQL ו-PostgreSQL), בין אם הם ממוקמים On Premise או בסביבות ענן.

Toad Edge – הדור הבא של Toad לניהול ופיתוח מעל סביבות בסיסי נתונים אשר יכול לרוץ גם בסביבות Windows וגם ב-macOS.

Toad DevOps Toolkit – מקצועני בסיסי הנתונים נדרשים להיות יותר אג'יליים, לשחרר עדכונים, שינויי קוד וסכימה בבסיס הנתונים מהר יותר. Toad DevOps Toolkit מחבר את בסיס הנתונים של אורקל לתהליכי ה-DevOps בארגון בכך שהוא מבצע אינטגרציה בין יכולות של Toad for Oracle לכלים של אינטגרציה רציפה ואספקה רציפה, כמו: Bamboo ,Team Foundation Server ו-Jenkins.

מבט לעתיד

לאור ההצלחה העולמית של Foglight בשוק ניטור בסיסי-נתונים והשאיפה לייצר חדשנות המקנה ערך משמעותי לארגונים, פנה מרכז המו"פ של Quest בישראל, בהובלתו של דוד בן-בסט, לעבר פיתוח פתרון ניטור ביצועים חדשני וייחודי אשר יוכרז כבר בשבועות הקרובים.

מדובר בפתרון ניטור במודל תוכנה כשירות אשר יאפשר ללקוחותינו ליהנות מיכולות מתקדמות של ניטור ביצועי בסיסי הנתונים ללא הצורך להתקין את הפתרון אצלם בארגון. יכולת זו חוסכת בעלויות של חומרה, וכמובן גם בעלויות התחזוקה השוטפות, ותאפשר למנף את יכולות הענן לצורך ניתוח המידע הביצועי ולספק ללקוחות תובנות ברורות ומעשיות לפתרון בעיות ביצועים.

לסיכום, ניתן לראות כיצד Quest זיהתה עם השינויים בשוק בסיסי הנתונים, המציאה את עצמה מחדש, ומובילה פיתוח של פתרונות חדשניים וייחודיים העונים על האתגרים המרכזיים של מקצועני בסיסי הנתונים בעידן המודרני, בדגש על: Big Data & NoSQL ,Cloud ,Open Source ,DevOps ועוד.

אירועים קרובים