האסטרטגיה של נוטניקס: One OS ,One Click ,Any Cloud
כתב: הילל יוסף
"לנוטניקס (Nutanix) יש אסטרטגיה מאוד ברורה: One OS ,One Click ,Any Cloud. החברה מגדירה מחדש את המודל של ענן היברידי, על ידי הפשטה של כל רכיבי המערכת. נוטניקס תומכת בספקיות הענן המובילות, בכל מערכת הפעלה, ובכל שרת – והיא מספקת תוכנה שמטפלת ועובדת על גבי כל חומרה", כך אמר ארז עציון, מנהל בצוות מכירות, נוטניקס ישראל.
עציון דיבר לקראת כנס הלקוחות השנתי של החברה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ג' השבוע, באולם אירועים LAGO בראשון לציון. הוא ייערך תחת הכותרת "בונים את העתיד על גבי הענן הארגוני".
"אחד האתגרים המרכזיים בפניהם ניצבים המנמ"ר ואנשי צוותו הוא הרצון, והצורך בקונסולידציה של כלי ניהול ה-IT שלהם, כמו גם צמצום של כמות ספקיות ה-IT עימם הם עובדים", אמר עציון. "הלקוחות רוצים פשטות, ופחות לדאוג ולהתעסק בתשתיות אלא להתמקד באפליקציות הארגוניות והעסקיות".
"המנמ"ר נדרש לתכנון של מערכי המחשוב לטווח ארוך. מדובר במשימה מאתגרת, כי קשה לצפות מה יהיה היקף הגידול של הארגון. תהליכים כגון מיזוגים, דיגיטל ,שירותים חדשים ומעבר של דטה סנטר – משפיעים באופן ישיר על הצורך לדינאמיות – ובהתאמה, מה יהיו צורכי ה-IT שלו. לכן, לעתים מנמ"רים עוסקים בספקולציות שלא תמיד קורות".
אתגר נוסף, ציין עציון, "קשור לרכישת תשתיות IT בתפיסה מסורתית, כיום יש דרישה כלכלית לרכוש במודל ענן. המנמ"ר קונה לענן הפרטי שלו, אולם לא רוצה לשלם מראש, אלא לשלם לפי מידת הגידול שלו (Pay-As-You-Grow), והוא גם רוצה טכנולוגיה שתתמוך בזה".
פרות קדושות
אתגר שלישי, אמר עציון, "נוגע ל'פרות הקדושות'. הארכיטקטורה שהיתה קיימת בתעשיה – של רישות, אחסון ושרתים – מתחילה להיות מאוד מורכבת בכל שלבי המערכת: תכנון, רכש, הטמעה, גידול, איתור תקלות ורענון מערכות. לכן, כל מחזור חיי התשתיות הפך מורכב מאוד והוא דורש כוח אדם מיומן, תפעול מול הרבה כלי ניהול שונים בממשקים שונים והוא דורש שירות לפחות מול ארבע ספקיות IT שונות – אחסון, רישות, שרתים, ו-וירטואליזציה – מה שבסוף משפיע על ה-SLA ועל חווית הלקוח".
האתגר האחרון, לדברי עציון, "הוא שארגונים רוצים יכולת גידול וקיטון דינאמית, שתאפשר להם ארכיטקטורת Web Scale, גידול בלא גבולות – גם בעיבוד וגם באחסון וצמצום של מספר כלי הניהול המנהלים את ה-IT".
הכל במוצר אחד וברישוי אחד
נוטניקס, אמר, "מציעה מערכת הפעלה שמטפלת בכל שלוש שכבות ה-IT, והיא מייתרת לחלוטין את הצורך בתשתיות SAN. הארכיטקטורה של נוטניקס, שבבסיסה קיימת תפיסת 'הקליק בודד', משלב ההתקנה ועד שלב ההרחבה מאפשרת ללקוחות את חופש הבחירה: לאיזה ספק שרתים לפנות בהיבט החומרה, ובאיזה ספק וירטואליזציה לבחור. היא מגדירה מחדש את המודל של ענן היברידי, על ידי הפשטה של כל רכיבי המערכת".
"נוטניקס תומכת בספקיות הענן המובילות כגון אמזון (Amazon), מיקרוסופט (Microsoft) וגוגל (Google), בכל מערכת הפעלה, ובכל שרת One OS ,One Click ,Any Cloud. היא מספקת תוכנה שמטפלת ועובדת על גבי כל חומרה, ומספקת תוכנה לאחסון – על בסיס תפיסות של אחסון מבוסס תוכנה, רישות מבוסס תוכנה, ושכבת הווירטואליזציה, ומעל כל אלה – את כלי הניהול, האוטומציה, הניטור וכלי ניתוח – והכל במוצר אחד, מספקית IT אחת".
לדבריו, "יש לנו ארכיטקטורה פתוחה, ויכולת עבודה על פי סטנדרטים, עם שרתים של כל ספקית IT. יש לנו Hyper Visor משלנו, Acropolis, המשרת כרבע מהלקוחות שלנו. זאת, לצד יכולת לעבוד עם ה-Hyper Visor של VMware, ומיקרוסופט".
"בנוסף, הטכנולוגיה שלנו כבר מזמן עברה את תפיסת ה-Hyper Converge וכיום נוטניקס ממתגת את עצמה כפתרון לענן האנטרפרייז שמספק גם שירותים נוספים, כגון שירותי קבצים, אחסון מבוסס אובייקט, מיקרו-סגמנטציה, חיזוי עתידי ואנומליות מבוסס יכולות לימוד מכונה. וכמובן, כל זה במוצר אחד וברישוי אחד".
עציון סיכם באומרו כי "נרחיב את היקף הפעילות שלנו השנה. נמשיך למצב את עצמנו כחברת תוכנה לעולמות הדטה סנטר והעננים הארגוניים".