Microservices – הארכיטקטורה המתאימה ביותר ל-PaaS
כדי לעמוד בדרישות של העולם העסקי, ארגונים חייבים לבצע שינויים תכופים ומהירים במוצרים ובשירותים שלהם ● בדיוק לשם כך הם צריכים לעבור לארכיטקטורת Microservices ● ערן מנצור, יועץ Red Hat Middleware מסביר כיצד רד-האט תורמת לארגונים במעבר ל-Microservices
כתב: ערן מנצור, יועץ Red Hat Middleware בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס
בשנים האחרונות ישנה התעניינות מצד ארגונים למעבר לפלטפורמת PaaS (ר"ת Platform as a Service).
פלטפורמה זו מביאה איתה תפיסות חדשות בתחום הפיתוח וה-DevOps, המנצלות את היכולות הקיימות בפלטפורמה זו, ובכך מאפשרות בין היתר קצב פיתוח ו-delivery מהיר של מוצרי התכנה בארגון.
בין הדברים הנגזרים ממעבר לפלטפורמת PASS הינו המעבר לארכיטקטורת Microservices, בה האפליקציות בנויות מיחידות קטנות ועצמאיות של שירותים המתקשרים באמצעות Language Agnostic API.
השירותים נבדלים זה מזה ומיועדים לביצוע משימות מוגדרות ומצומצמות. השירותים הינם עצמאיים ואינם קשורים אחד בשני. כל שירות מנהל את הגרסאות שלו בעצמו, וה-scale נעשה ברמת השירות ולא ברמת האפליקציה. הבדלים אלו ועוד מהווים יתרון לעבודה ב-Microservices לעומת הארכיטקטורה המונוליטית.
אך המעבר אינו פשוט ודורש היערכות ודרישות שאינם קיימות באפליקציה המונוליטית. ארגונים זקוקים לפתרון אשר יקל עליהם את המעבר ויתממשק עם מיטב התכונות שהארכיטקטורה החדשה דורשת מאיתנו.
ליצור סביבות בלחיצת כפתור
ברד-האט (Red Hat), ספקית פתרון ה-PaaS המוביל OpenShift, ובמטריקס – המפיצה הבלעדית של מוצרי רד-האט בישראל, קיימים יועצים שמגיעים למשרדי הלקוחות ומדריכים אותם כדי שיוכלו לעבור לארכיטקטורת Microservices בצורה הטובה ביותר.
אחד העקרונות המרכזיים בפלטפורמת OpenShift הוא האוטומציה, כלומר בתהליכי הפיתוח ובייצור יהיה צורך לנהל שירותים רבים שמרכיבים את האפליקציות הארגוניות, ובכדי לעשות זאת יש צורך לאפשר בנייה אוטומטית של סביבות יחד עם ביצוע תהליכי CI & CD (ר"ת Continues Integration & Continues Deployment).
בנוסף לכך, ישנם כלים נוספים שנועדו לנהל פיתוח וריצה של שירותים רבים כמו Elastic search ,Tagging ועוד. ב-OpenShift התהליכים הנ"ל נכתבים מראש, כך שבזמן פיתוח המוצר ניתן יהיה ב-"לחיצת כפתור" ליצור סביבות או ליצור מהקוד גרסה חדשה של service.
OpenShift מבוסס על טכנולוגיות חדשניות כמו Docker ו-Kubernetes השייכים לעולם ה-Containers, או Jenkins בעולם ה-CI/CD, ובכך הוא מהווה מוצר מתקדם ומוביל בין מוצרי ה-PaaS הקיימים בשוק.