מה ההפתעה שמכין שף אסי דלק לכנס הבכירים של רד-האט ואינטל?
זה יכול היה להישמע כמו רמזים לכתב חידה במשחק "מחפשים את המטמון": הוא בן למשפחה ערבית מיפו, בת זוגו יהודייה מחיפה, הוא השתתף במיונים ל-"מאסטר שף", ויחד הם פתחו מסעדה טבעונית בחיפה. על מי מדובר ומה סיפורו?
באתר REST מופיעה מסעדת אום כולתום (עד עכשיו בחיפה ועתה גם במתחם רמת החייל בתל אביב) כ-"חומוס בר מסעדה טבעונית". בפייסבוק (Facebook) תמצאו אותם תחת 'אום כולתום – אוכל טבע נשמה' עם הגדרה של "מטבח שף ים תיכוני מקומי, המשלב טעמים ותרבויות בגישה של "חזרה לטבע" על ידי שימוש בחומרי גלם טריים בשלל צבעים וריחות מפתים באווירה אותנטית".
את אלה יביא השף אסי דלק שעומד מאחורי אום כולתום לארוחת צהרים מיוחדת אותה יכין יחד עם השף של מתחם הארועים LAGO בראשון לציון, למנהלים הבכירים שיגיעו למפגש Red Hat & Intel Leaders Circle, בו ייפגשו בכירים בחברות רד-האט (Red Hat) ואינטל (Intel) העולמיות עם מובילי התעשייה בישראל. המפגש מיועד למוזמנים בלבד, ויתקיים במסגרת אירוע Red Hat Forum Israel שיתקיים ביום ג' 14 בנובמבר 2017 במרכז הכנסים LAGO בראשון לציון.
דלק הוא שף כבר קרוב ל- 14 שנים, וברזומה שלו בין השאר מסעדת "הברווז האגדי" שפעלה מספר שנים ברחוב שינקין, מטבחי אולמות אירועים ועוד. כשהשף מספר על העקרונות המנחים אותו, יש מה לשמוע, מאחר שבמסעדות שלו הדגש על טבעונות, עם קינוחים ללא גלוטן וללא ביצים.
"הכנאפה שלנו היא הטובה ביותר בארץ"
מאחר שישראל ידועה כמדינת חומוס, החומוס מהווה 30% מעסקי אום כולתום, כשמנת הדגל היא חומוס שוורמה/בשר טבעוני – סופר-חומוס עתיר חלבון העשוי מחומוס ועדשים כתומות, עם טחינה גולמית, סלט עגבניות וסומק בצד. עוד בתפריט: בלאדי – עלי גפן וכרוב ממולאים, מפרום, קוסקוס, מג'דרה, מעלובה – הכל טבעוני. "הכל אצלנו מהטבע וללא תחליפים. אנחנו מכינים בעצמנו בלי כימיקלים", מתגאה שף דלק, שמגלה סוד קטן שמשתתפי כנס הבכירים של רד-האט ואינטל יגלו אותו בעצמם: "הכנאפה שלנו היא הטובה ביותר בארץ".
בארוחה הייעודית למשתתפי כנס הבכירים יספר השף על דרכו ועל הקווים המנחים של המטבח שלו, וילווה את הדברים בפרזנטציה של המנות אותן יכין לארוחה יחד עם השף של LAGO, שביצוען בפועל ייעשה במטבחי מרכז הכנסים.
תפריט הארוחה יכלול כמנה ראשונה – חומוס אסלי ושווארמה מיפו – קרם חומוס טבעי ושווארמה מחלבון סויה ואפונה עם תבלינים מיפו; שיפוד קבבוני פטריית king oister על האש, וירקות קלויים מהמדורה עם עשבי בר ארץ ישראלים. אלה יוגשו על פולנטה תירס אמיתי מוקרמת בחמאת קשיו ומוסקט. הקינוח יהיה כמובן הכנאפה מס׳ 1 בארץ – שערות קדאיף במילוי גבינת מוצרלה משקדים מתקתקה בסירופ הדרים, הל ומי זהר, בליווי עלי נענע מרעננים, פרי עונתי ושקדים קלויים.