תוכן שיווקי
בעקבות אירוע - Priority

"הפכנו את פריוריטי ממערכת מונוליטית לפלטפורמה פתוחה"

02/07/2017 16:17
ליאור ברט, סמנכ"ל פיתוח ב-Priority Software

"פריוריטי (Priority Software) הפכה בשנים האחרונות ממערכת מונוליטית לפלטפורמה פתוחה הודות לשני שערים שפתחנו: Web SDK ו-Web API שהופכים את פריוריטי ל-Hyper Connected ERP", כך אמר ליאור ברט, סמנכ"ל פיתוח בפריוריטי.

לדבריו, "אנחנו משיקים שתי גרסאות מוצר חדשות בשנה, לפי מפת דרכים ברורה. ב-2016 שמנו דגש על פתיחות המערכת והאפשרות של ביצוע אינטגרציה וסינכרון מערכות חיצוניות אל הפריוריטי. הכלי המרכזי לכך הוא API".

"ב-2017 השקנו את גרסה 18.0 המציעה כלים חדשים לפיתוח אפליקציות מובייל ומשלימה את אסטרטגיית הפתיחות שהתחלנו ב-2016. אנחנו נמשיך לפתח כלים נוספים שיאפשרו גמישות ללקוחותינו".

בלי לדאוג לאבטחת מידע

"השנה השקנו את מחולל האפליקציות שלנו שמאפשר לכל אחד לפתח אפליקציה על בסיס הפריוריטי שלו, בקלות רבה".

"פלטפורמה נוספת היא ה-marketplace שלנו, שכוללת אפליקציות של שותפינו, חברות חיצוניות ואפילו לקוחות להעלות אפליקציות ולהציע אותן למשתמשי פריוריטי. יצרנו גם כלים שבאמצעותם יכולים מפתחים ליצור חוויית שימוש מקסימלית למשתמשי הקצה, בלי ממשקים, ובלי לדאוג לאבטחת מידע".

"פריוריטי הפכה לפלטפורמה בה ניתן לשלב את מערכות הארגון זו עם זו, לקדם את הארגון, לשפר את יעילות העובדים, את יכולת התגובה שלו לצרכים העסקיים המשתנים ואת שביעות רצון הלקוחות. הפלטפורמה מאפשרת לפתח אפליקציות שכוללות יכולות עיבוד, חיישנים, מיקום, איכון".

בתחום המובייל, יש לנו היום מספר סוגי פתרונות:
● מוצרי המדף שלנו – מותאמים לתרחישים השונים של הקהל שלנו, למשל אפליקציה עבור טכנאי שטח.
● מחולל האפליקציות בו משתמשי פריוריטי יכולים להקים אפליקציה בעצמם.
● אפשרות לבנות כל סוג אפליקציה שרוצים, המיועדת למפתחי Web.

אנחנו כבר עובדים על  אלמנטים משמעותיים שיכנסו בגרסאות הבאות: Data visualization: אפשרות להצבת גרפיקות וגרפים מבוססי BI המתעדכנים בזמן אמת לדף הבית; Collaboration – אנחנו מוסיפים צ'ט לתוך פריוריטי. על כל מסמך ניתן יהיה לקיים דיון בצורת צ'ט בדומה לקבוצת ווטסאפ (WhatsApp) פנים-ארגונית; הדרכה מקוונת עבור משתמשים חדשים שעוברת איתם שלב שלב; כלי עבור מיישמים המאפשר להסתיר תכנים ויישומים המעמיסים על העין ואינם בשימוש; הוספת בוט מבוסס AI – אפשרות לבקש מהמערכת פעולות שונות.

המעבר לענן

ממו גלובל עוסקת במתן שירותי הגירה, סיוע בקלת ויזות וברילוקיישן לצרכי עבודה ב-200 מדינות בחו"ל ליעדים דוגמת קנדה, ארצות הברית, סקנדינביה וכיוב'. החברה אינה פעילה בישראל, אולם פועלת מהארץ, עם משרדים ברחבי העולם.

כיום, כל החברה מתנהלת בענן. לדברי ירון שטיינברג, מנכ”ל ממו גלובל, "הפעילות שלנו מורכבת ומבוססת eCommerce, עם עשרות חברות בעולם ו-450 אלף טרנזקציות כספיות בחודש בכל העולם במטבעות מ-140 מדינות. כל זה ממערכת ERP אחת".

"צריך לנהל את זה ואת הסיכונים שבזה", אמר. "יש כרטיסים גנובים, תנאי חברות אשראי וכללים שונים בכל מדינה. יש לנו 300 אלף לקוחות שמשאירים פרטים בכל חודש. מדובר בפרטים נרחבים ולא רק טלפון ואימייל".

לדבריו, "כשהגעתי לחברה לפני חמש שנים מצאתי עצמי מתעסק, במקום בהצמחתה – באינטגרציה, כי היו כל הזמן תקלות. הרשת נפלה, איטית, בעיה בשרתי בסיס הנתונים, החייגנים לא עובדים. אין לידים כי נפלו דפי הנחיתה וכיוב'. בעיות כמו 'מישהו הריץ דו"ח שגורם לאיטיות עבודה של אחרים'. הכל היה פתיר, באמצעות הוספת עוד ועוד שרתים וכח מחשוב".

"הבנתי שמה שיש לי הוא בלאגן ושאי אפשר לעבוד. כשעסק מרוויח מחזור של שלושה ימי עבודה בחודש, ויום אחד בעסקים הולך על בעיות מהסוג הזה, הוא הפסיד 30% מהרווח שלו".

לעבור מתפעול לניהול

"חיפשתי שירותי ענן ו-ERP. לא רציתי עוד אנשי אבטחת מידע, מזגנים, חדר מחשב וכיוב'. פנינו לכל מיני חברות בתחום. העסק שלנו מורכב וחיפשתי פתרון אחד. קיבלתי הרבה פתרונות חלקיים. הגענו ל-EDP ביחד עם פריוריטי שנענו לאתגר".

"כיום כל פעילות המחשוב והתקשורת של החברה בשירותי הענן של EDP. זה אומר תזרים מזומנים, רכש, הזמנות, ניהול תקציב, התאמות, מלאי, הכל בפריוריטי. יש דברים כמו בילינג, שאני עושה במערכות חיצוניות, אבל יש לנו API טובים מאוד".

"קודם לפריוריטי מחלקת ניהול הסיכונים של החברה מנתה 20 עובדים, שעבודתם היתה לבדוק את הטרנזקציות ולראות שהכסף מגיע. ואם לא, למה. הכל היה אקסלים. היום הכל בלחיצת כפתור. לא קנינו שנים ציוד. אין צורך לקנות עוד שרת או זכרון",  אמר שטיינברג.

"הרווחנו מניעת אובדן הכנסות של 3.5%. אין ברזלים, אין תחזוקה, אין איטיות או נפילות. יש דבר אחד גדול, שהוא עסק צומח ולא עסק שעוסק באינטגרציה של מערכות מידע".

במונחי מחזור, סיכם שטיינברג, "זו אחת ההשקעות הטובות שחברה יכולה לעשות – לעבור מתפעול לניהול".

אירועים קרובים