כנסי CeBIT העולמיים לשנת 2017: קדימון אל העתיד הדיגיטלי שלנו
מה משותף לאחד משלושת מייסדי אפל (Apple) – סטיב ווזניאק, לחושף השחיתויות – אדוארד סנואודן, לכתב הכוכב – ג'ף ג'ארוויס, למייסד ויקיפדיה (Wikipedia) – ג'ימי ויילס ולגורו הביו-אתיקה – ניק בוסטרום? כולם היו מרצים אורחים בכנסים הגלובליים של CeBIT, שנערכו בהנובר שבגרמניה.
הכנסים הנודעים הללו צפויים להיערך שוב בתוך פחות מחצי שנה, בחודש מרץ 2017, ולספק למשתתפיהם חוויית מסע לגילוי ארץ ההרפתקאות של העולם הדיגיטלי.
האנובר מחכה לנוסעים אל העתיד
כנסי CeBIT העולמיים של שנת 2017 יערכו בין התאריכים 20 ל-24 במרץ, וייקחו את מהמשתתפים שלהם למסע של גילוי דרך "ארץ ההרפתקאות – העולם הדיגיטלי", שבמהלכו יוכלו באי הכנסים לצלול עמוק אל מחוזות של מציאות מדומה, לפגוש רובוטים דמויי אדם, להכיר עוד את תחום הבינה המלאכותית, להשתאות מביצועי האינטרנט של דברים ואפילו לחוות כיצד יראו החיים על המאדים.
כל זאת בזמן שהם מגלים את החידושים הגדולים שגורמים לעולם הדיגיטלי לתקתק.
נקודת המוצא למסע הקסום היא Hall 8, השוכן בגני התערוכה בהאנובר. זהו המקום שבו כל מי שרוצה ללמוד על ההתפתחויות השוטפות והדברים הגדולים הבאים בדיגיטציה יזכה להיפגש בו עם ספקיות IT ומשתמשים, חברות אינטרנט ומשקיעים, וכמובן גם עם המוחות היצירתיים של העולם הדיגיטלי ואנשי החזון שלו.
בכירי המרצים העולמיים במבט לעתיד העולם הדיגיטלי
הדברים הגדולים שממתינים למשתתפי המסע לגילוי ארץ ההרפתקאות הדיגיטלית, כוללים רעיונות וחזיונות אודות העתיד הדיגיטלי של כולנו, שיוצגו על ידי מיטב המרצים בעלי השם העולמי.
בין הדוברים ניתן לציין את נולאן בושנל – מייסד אטארי (Atari) שזכה להעסיק בעבר את סטיב ג'ובס ואת ווזניאק. בושנל הוא אחד האבות המייסדים של תעשיית משחקי הווידיאו, ויש לו היסטוריה ארוכה של חונכות לחברות סטארט-אפ במרחב המשחקים הדיגיטליים. היוזמה האחרונה שלו היא חברה בשם Brainrush, המפתחת תוכנה חינוכית אשר משלבת מציאות מדומה וטכנולוגית משחקי וידיאו.
פרופ' הירושי אישיגורו, מנהל מעבדת הבינה הרובוטית של אוניברסיטת אוסקה (Osaka University’s Intelligent Robotics Laboratory), הוא רובוטיקאי יפני מוביל שהפך למעין סלבריטאי בינלאומי. בחודש מרץ 2017 יופיע גם הוא בכנסים הגלובליים של CeBIT, יחד עם הרובוט הכפיל המפורסם שלו.
אישיגורו שולט ברובוט דמוי האדם דרך האינטרנט, באמצעות ממשק לוכד-תנועה ותוכנת סינתזה לדיבור, כך שהרובוט שפיתח נראה, מהלך ומדבר בדיוק כמוהו.
טובי וולש, מאוניברסיטת ניו-סאות' ויילס שבסידני, אוסטרליה, הוא אחד המומחים המובילים בעולם בתחום הבינה המלאכותית. וולש השיק עצומה הקוראת לחרם על נשק אוטונומי, או כפי שהוא מכונה לעיתים קרובות, "רובוטים רוצחים" (killer robots), והוא חסיד של נקיטה בצעדים רגולטוריים על-מנת להבטיח שהבינה המלאכותית תשמש בכדי לשפר את חיינו ולא לפגוע בהם.
ברוקולי בטעם שוקולד?
אדריאן דייוויד צ'אוק, הוא פרופסור מאוניברסיטת סיטי (City University) שבלונדון, למה שמכונה באנגלית Pervasive Computing – תחום שטרם זכה למינוח עברי אבל מתאר את מגמת החדרת המחשבים לכל רבדי חיינו. בנוסף מנהל צ'אוק גם את המעבדה למציאות מעורבת (Mixed Reality Lab) בסינגפור.
במחקריו גילה צ'אוק כי הלשון יכולה לחוות טעמים שונים פשוט על ידי שינוי התדר של זרם חשמלי שעובר דרך סדרה של אלקטרודות. כיום בוחן פרופסור צ'אוק איך להעניק ל"מזון וירטואלי" (virtual food) מרקם כמו גם טעם, ואף הוא ינאם על מחקריו ופיתוחיו בכנסים הגלובליים של CeBIT לשנת 2017.
עוד מרצה בכיר ומרתק במיוחד הוא היזם ההולנדי באס לנדסדורפ – איש חזון מסוג אחר. לנדסדורפ הוא מייסד שותף של Mars One, אחד מהפרויקטים הכי ממלאי השראה – שלא לדבר על מעוררי מחלוקת – בתעשיית החלל.
מטרת Mars One היא להקים התיישבות אנושית קבועה על מאדים עד לשנת 2027. קבועה במובן שהדרים במקום יחיו בבית גידול מיוחד ולא יהיו מסוגלים לחזור לכדור הארץ.