תוכן שיווקי

מגמות הסייבר של פורספוינט ל-2016: האיום מבפנים, הדור הבא של הכופרה, וג'אקו

הדו"ח השנתי חושף קמפייני מתקפות סייבר מהחודשים האחרונים, וכן בוחן שינויים באמצעים, בטקטיקות ובתהליכים בהם משתמשים האקרים בשנה האחרונה

09/05/2016 15:48
פורספוינט

פורספוינט (Forcepoint), מובילה גלובלית באבטחת מידע תוך מטרה לאפשר ללקוחותיה להניע קדימה את עסקיהם, שחררה את מחקר האיומים והמגמות שלה ל-2016 שמפרט כמה מהאיומים המתפתחים, בהתאם לנתונים שנאספו ביותר משלושה מיליארד נקודות קצה ברמה יומית בכ-155 מדינות ברחבי העולם בהם היא פועלת.

הדו"ח של השנה הנוכחית מתמקד ומנתח את ההשפעה של:
● קמפיין בוטנט חדש, אותו מכנה פורספוינט בשם "ג'אקו", שהתגלה כתוצאה מחקירה ומעקב בן שישה חודשים בידי קבוצת המחקר הייעודית של החברה.
● דור חדש של תוכנות כופר, מאפיינים, סקירה כללית וכלים להתמודדות כנגד.
● גידול בהיקף דלף מידע ו/או נזק אחר שנגרם על ידי  גורמים פנימיים (Insider Threat) במכוון או כתוצאה מטעות אנוש.
● חוסר סטנדרטיזציה בתחום אבטחת מידע לפתרונות ענן, מעוררים חשש בקרב מקבלי ההחלטות ומעכבים את קצב המעבר לענן של ארגונים ברחבי העולם.
● מגמת המתקפות המולטי-וקטוריולאיות לביצוע התקפות באמצעות שילוב ערוץ הדואר האלקטרוני והגלישה, כאשר תשע מתוך עשר הודעות דואר לא רצויות מכילות קישור אחד או יותר, ומיליוני פעולות מקרו-זדוניות הנשלחות באמצעות הדואר האלקטרוני.

"להתפתחות המהירה של סביבת איומי הסייבר יש תוצאות שהן הרבה יותר רחבות מהתחום הטכני, התפעולי או הפיננסי – הן יכולות להשפיע על כל המחלקות ואבני הבניין של העסק", אמר המדען הראשי של פורספוינט, ד"ר ריצ'ארד פורד. "באמצעות דו"ח האיומים, אנחנו רוצים להוריד את מעטה החשאיות ואי-ההבנה העוטפת איומים אלו ולעזור ללקוחותינו עם הידע, הכלים וההמלצות, כך שהם יוכלו להמשיך לנוע קדימה במישור העסקי מבלי לחשוש ממכשולים כמו אלה".

דו"ח האיומים הגלובלי של פורספוינט מפרט מספר מגמות התנהגותיות וטכניקות חדשות ומספק הנחיה בנוגע לאיומים המשפיעים והמסוכנים ביותר כיום, זאת במטרה לעזור לאנשי אבטחת המידע בתכנון אסטרטגיית אבטחת הסייבר שלהם שנים קדימה.

בין הממצאים הבולטים במחקר האחרון:
● תוכן זדוני בדואר האלקטרוני צמח ב-250% בהשוואה ל-2014, כשהנפוץ ביותר – תוכנות זדוניות ותוכנות כופר.
● ארצות הברית מארחת יותר אתרי פישינג מכל המדינות האחרות בעולם גם יחד.
● המיקוד של תוכנות הכופר הולך ומתחדד, הן מכוונות נגד מדינות, כלכלות ותעשיות בהן הסיכוי לגבות כופר גדול יותר.
● איומים פנימיים, בכוונה או בטעות – הינם האיום הגדול ביותר על אבטחת החברות, כמו גם התחום בו הן הכי פחות מוכנות ומוגנות.
● טכניקות התחמקות מתקדמות זוכות לפופולריות גוברת והן משלבות כמה שיטות התחמקות, כמו פיצול IP וחלוקת TCP, זאת כדי ליצור דרכים חדשות לעקיפת מנגנוני אבטחת המידע הקיימים.

דו"ח האיומים הגלובלי של פורספוינט ל-2016 בוצע על ידי Threatseeker Intelligence Cloud, קבוצה שעובדת מאחורי הקלעים יומם ולילה, כדי לאפשר נראות בזמן אמת של האיומים העדכניים ביותר. הצוות של פורספוינט סיפק פענוח מקצועי, עם חוקרים ומהנדסים באירופה, המזרח התיכון, אסיה וצפון אמריקה שבחנו את ההתקפות ואת ההשפעות שלהן לאורך כל מחזור חייהן.

בכדי להוריד את דו"ח האיומים הגלובלי של פורסטפוינט ל-2016, בקרו כאן לעדכונים שוטפים.

הקפידו לעקוב אחר הבלוג האבטחה של פורספוינט כאן.

אירועים קרובים