לשכת מנתחי מערכות המידע בישראל "משחקת"
לשכת מנתחי מערכות מידע בישראל בשיתוף המחלקה להנדסת תעשייה וניהול במרכז האקדמי רופין ערכו החודש ערב עיון בנושא: "משחקים רציניים" – האם זה רציני?
במסגרת ערב העיון הרצה גל רימון, מנכ"ל ומייסד GamEffectiv על: Gamification- employee engagement and generation Y in the workplace.
רימון הציג את אחד הטרנדים החמים של השנתיים האחרונות בתחום האפליקציות – הגיימיפיקציה – שימוש באלמנטים משחקיים כדי לעודד את המשתמשים לבצע פעולות שונות, כאשר בתמורה הם מקבלים תגמולים וירטואליים כגון עיטורים (badges) ונקודות.
GamEffective שהוקמה על ידי רימון, מספקת לארגונים פלטפורמה המאפשרת לעובדים להתחרות אחד בשני במגוון מטרות הקשורות לתפקידים הללו, כדי לעודד את הפרודוקטיביות ושיתוף הפעולה של עובדים בארגונים, בדגש על עובדי מכירות ושירות לקוחות טלפוניים. הפלטפורמה משתמשת בפסיכולוגיה ארגונית ובעיצוב משחקים לצורך בניית התחרויות הכוללות עמידה בלוחות זמנים של פרויקטים, יעילות במכירות, מהירות בהענקת שירות ללקוחות ותרומה לרשימת "השאלות הנפוצות" ופתרונותיהן. בנוסף, קיימת גם מעין עמדת ניהול, בעזרתה יכול מנהל משמרת או אחראי כוח אדם להגדיר לעובדים משימות משתנות וכך לגוון את המטרות להן הם שואפים במשחק העסקי.
עוד הרצה בערב אריה עמית, חבר הנהלת הלשכה, על Using Wallchart techniques for Technology and Organizational Performance Mapping. במסגרת ההרצאה הוצגה מתודולוגיה של משחק קבוצתי בו נעשה שימוש בלוחות קיר בשפה אחידה שבה ניתן להמחיש רעיונות בצורה ויזואלית, לייצר אווירת דיון חופשית ויצירתית ולהציף את העניינים, הציפיות והבעיות החשובות ביותר.
בעזרת קיט של סמלים ויזואליים, בונים המשתתפים מפה תהליכית שבה יהיו מיוצגים הגורמים השונים הפועלים בתהליך, כולל גורמים חיצוניים לארגון (לקוחות, ספקים, שותפים וכו'). המפה מאפשרת להציג את זרימת החומרים או המידע בין היחידות הארגוניות ואת הזיקות בניהם. להגדיר נושאים בעייתיים הקורים בתהליך, לזהות את אלה המשפיעים במיוחד על השגת היעדים ולהציע כיוני פתרון ראשוניים.
תחושה של עניין ובילוי
שיטת משחק זו נוסתה בארגונים רבים בכל העולם והיא נמצאה מאוד אפקטיבית. תפוקת יום של סדנת משחק כזו שווה לימים רבים של ראיונות וניתוחים והתרומה של ניתוח על ידי צוות רב תחומי היא רבה ביותר. העבודה האינטנסיבית בסדנה, שיטת העבודה והכלים הוויזואליים הצבעוניים מניבים תנובה רבה של חומר תוך תחושה של עניין ובילוי.
יניב כורם, מנכ״ל ומייסד Labs Playful, נתן את הרצאתו על "בואו נשחק! משימה סודית בעיצוב חשיבה משחקית". כורם מבחין בין הגדרת "משחק" להגדרת "משחוק". לדבריו, להמציא משחק טוב זו משימה קשה מאוד בעוד שמשימה פשוטה יותר היא ליצור "משחוק", כלומר, לקחת אלמנטים משחקיים כמו שעון עצר, תגמול בנקודות, לוח תוצאות וכיוב' כמעטפת לסביבה לא משחקיות.
דוגמא ל"משחוק" היא "קליפי", דמות מצוירת ששולבה בעבר בתוכנת Office, כמי שמציעה עצות שימושיות למשתמש בתוכנה, הוחייתה לאחרונה על ידי מיקרוסופוט (Microsoft) לכדי משחק On Boarding המשמש להכרת פונקציות התוכנה על דרך משימות משחקיות. משחוק משמעו: "שילוב של אלמנטים משחקיים בסביבות לא משחקיות".
כורם הציג שילוב של חוכמת ההמונים עם משחוק, שבבסיסו להשתמש ב"כח המחשוב" של הקהל כפי שהוא בא לידי ביטוי בחוכמת ההמונים, יחד עם המוטיבציה המאפיינת את הסביבה המשחקית ולשלב אותם ביחד. שכן הבעיה העיקרית היא לגייס את ההמון לעזרה בפתרון בעיות, משום שלאנשים היום יש כל כך הרבה משימות וגירויים, ואחת הדרכים למשוך אותם לתוך תהליך של חוכמת ההמונים היא באמצעות משחק.
על בסיס קונספט זה הדגים כורם בהשתתפות פעילה של הקהל, אשר התבקשו למלא בכרטיסיות המאופיינת כסביבה משחקית נתונים על עצמם ועל חבריהם.