דאג ביילוג, יבמ: "המנמ"ר טובע בנתונים – ונדרשת מהפכה בבניית ה-IT וצריכתו"

יבמ תפתח 50 מרכזי לינוקס בעולם, אחד מהם בפתח תקווה

מנמ"רי כל העולם עומדים בפני אותם אתגרים. דאג ביילוג, יבמ

"קצב גידול הנתונים בארגונים לא עומד בקנה אחד עם קצב ההתקדמות של מערכות ה-IT. איסוף הנתונים בלא יכולת לנתח אותם ולהביא לקבלת החלטות טובה יותר לארגון בהיבט העסקי – הוא חסר ערך. לכן, מה שנדרשת היא מהפכה באופן בו ה-IT נבנה ובאופן שהוא פועל ונצרך", כך אמר בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים דאגלס (דאג) ביילוג, מנכ"ל מערכות  Power בקבוצת המערכות והטכנולוגיות של יבמ (IBM) העולמית.

ביילוג התראיין ביומו השלישי של LinuxCon+CloudOpen 2014 , כנס הלינוקס הגדול בעולם, שנערך בסוף השבוע בשיקגו שבארצות הברית. באירוע השתתפו אלפי מומחים מקהילת הקוד הפתוח, מפתחים, מנהלים, משתמשי קצה, מומחים טכנולוגיים וספקים.

המנמ"רים בארגונים בכל מגזרי התעשייה, ובכל הגדלים, אמר ביילוג, עומדים בפני אותם אתגרים: התפוצצות הנתונים וחוסר היכולת לטפל בהם – לאוספם, לאחסנם ולנתחם. השני, המעבר למיחשוב ענן בצורה מושכלת, כזו שתביא ערך תפעולי ל-IT בלא לגרום להוצאות מיותרות. השלישי, הצורך להגיע למצב של ניצול ושימוש חוזר בתשתיות ה-IT הקיימות שכבר נבנו, לטובת פיתוח יישומים חדשים, למשל בעולם הנייד.

לצד מציאות זאת, אמר ביילוג, "אנו רואים כי לינוקס (Linux) נמצאת בכל מקום: במאות מיליוני טלפונים חכמים וטאבלטים, במיליארדי נקודות קצה שבאינטרט של הדברים, וכך גם בקרב 79 ארגוני ענק שמתוך מאה לקוחות המיינפריים הגדולים בעולם שלנו".

לכן, אמר ביילוג, נדרש לאפשר למרכזי עיבוד נתונים להתמודד עם הדרישות ההולכות וגדלות לטיפול בכמויות ענק של מידע בקצבי שיא, "והדבר ייעשה בסביבת פלטפורמות פתוחות". מצד ספקיות ה-IT, הוסיף, "נדרש לפתח מודל חדש של חדשנות, מבוסס פיתוח משותף, כך שהחדשנות תגיע ללקוחות מהר יותר, ועם יותר ערך".

לכן, אמר, יבמ חברה לכמה חברות, שכיום מספרן עומד על יותר מ-50, והקימה את התאגדות OpenPOWER Foundation. "התאגדות זו", אמר, "הוקמה על ידיNVIDIA, יבמ, גוגל (Google), מלאנוקס (Mellanox) הישראלית ו-Tyan. היא פועלת סביב ארכיטקטורת יבמ. השרתים שהשקנו בשנה שעברה, בנויים סביב טכנולוגיית POWER8 ומתוכננים לעידן ה-Big Data, הם תוצאה של השקעה בהיקף 2.4 מיליארד דולר לאורך יותר משלוש שנות פיתוח, ומשלבים מאות פטנטים רשומים של יבמ. המערכות תוכננו ונבנו על מנת להפיק את מיטב הביצועים בסביבת Big Data בעזרת המעבדים שלנו. פיסת הסיליקון הזאת, שכל שטחה אינטש רבוע אחד, אורזת יותר מארבעה מיליארד טרנזיסטורים, ויותר מ- 18 ק"מ של חיווט פנימי במוליכי נחושת". המדובר הסביר, במענה לבעיות ביצועים, לאיזון עומסי עבודה ולמהירות הניתוח של הנתונים בסביבות השונות. ביילוג הסביר כי "אנו ביבמ בנינו את הכביש – ומלאנוקס יצרה את המכוניות".

בהתייחסו למתחרים, אמר ביילוג "המערכות שלנו מסוגלות לנתח מידע במהירות גבוהה פי כמה בהשוואה למערכות המבוססות על הדור החדש ביותר של שבבי x86. אנו מספקים האצה של יותר מפי 1,000 בשאילתות אנליטיות, וצמצום זמן הריצה של שאילתות כאלה, מכמה שעות לשניות בודדות".

מרכז לינוקס בארץ הקודש

"המפתחים כבר החליטו שהם עובדים עם מערכות פתוחות", אמר ביילוג, "מתוך הכרה במקומה המרכזי של מערכת ההפעלה לינוקס לקידום חדשנות, הקצנו בשנה שעברה מיליארד דולר לפיתוח טכנולוגיות לינוקס וטכנולוגיות קוד מקור פתוח אחרות לשרתי Power Systems. בנוסף, נגדיל השנה את הרשת של מרכזי לינוקס על גבי Power Systems סביב העולם. כיום יש חמישה, בסין, צרפת, יפן ושניים בארה"ב. השנה נקים 50 מרכזים כאלה, אחד מהם בישראל. המהלך הזה ייתן מענה לאלפי שותפים עסקיים, מנמ"רים, אנשי IT, אנשי אקדמיה, ויזמים, שיוכלו לפתח ולספק יישומים חדשים לעולמות  Big Data ומיחשוב בסביבות לינוקס ויבמ – כך הם ישיגו יתרון תחרותי עם צמצום משאבים כספיים".

בעשור החולף יבמ רכשה יותר מעשר חברות בארץ, מתוכן קרוב למחצית הן בתחום הפעילות של ביילוג. כך, רכש הענק הכחול בשנה שעברה את חברת התוכנה הישראלית CSL International, המפתחת טכנולוגיה לניהול וירטואליזציה על גבי מחשבים מרכזיים (מיינפריים). באפריל 2008 קנתה יבמ את דיליג'נט הישראלית, שעסקה בפתרונות למניעת שכפול מידע. באותו חודש נרכשה על ידי יבמ גם FilesX, שסיפקה פתרון לשחזור נתונים, עם מערכת להתאוששות מהירה של יישומים עסקיים קריטיים ושל שרתים הפועלים בסביבת מיקרוסופט (Microsoft). ב-2010 נרכשה סטורווייז (Storwize) הישראלית, הפועלת בתחום האחסון ועוסקת בדחיסת נתונים. הרכישה הגדולה מכולן הייתה זו של XIV הישראלית, המפתחת מערכות אחסון מבוססות מיחשוב גריד. "אני מכיר את השוק הישראלי היטב", סיכם ביילוג, "לא סתם כך רכשנו כל כך הרבה חברות ישראליות, מדובר בטובי המוחות שעובדים בישראל, בשוק תובעני של לקוחות ארגוניים הדורשים להיות בקידמת הטכנולוגיה. זו גם הסיבה להקמת מרכז לינוקס בישראל".

[divide style="2"]

הכותב הוא שליח אנשים ומחשבים לשיקגו

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים