יגאל שניידר, אלכסנדר שניידר: "רוב הדטה סנטרים לא עמידים ברעידות אדמה – והקברניטים מתעלמים"

"רוב הדטה סנטרים בישראל לא תוכננו לעמוד ברעידות אדמה בסולם של 7 ואפילו 6 בסולם ריכטר", אמר שניידר בראיון לאנשים ומחשבים לקראת תרגיל היערכות לרעידות אדמה שייערך בשבוע הבא ● הוא ציין שהארגונים הגדולים במשק תלויים בדטה סנטרים הללו וכי פגיעה בהם עלולה להוביל לנזקים חמורים ● עם זאת, לדבריו, "לא בטוח שההשלכות של הסיכון הזה על המשק מובנות"

"מרבית הדטה סנטרים בישראל לא בנויים לעמוד ברעידות אדמה חזקות, וקברניטי המשק מתעלמים מכך" – מתריע יגאל שניידר, מנכ"ל אלכסנדר שניידר.

בראיון לאנשים ומחשבים, שנערך לקראת תרגיל המוכנות לרעידת אדמה שיערוך פיקוד העורף בשבוע הבא, אמר שניידר כי "המשק בכלכלה מודרנית מבוסס על תשתיות IT, שחלקם הקריטי מרוכז בדטה סנטרים. כל החברות הגדולות במשק, פרטיות וציבוריות, כמו גם הצבא והממשלה, תלויים בחדרי מחשב אלה ומשותקים בלעדיהם, ורובם ככולם לא תוכננו לעמוד ברעידת אדמה בעוצמה של 7, ואפילו לא של 6, בסולם ריכטר". לדבריו, "החדשות הרעות הן שקברניטי המשק, במגזרים הפרטי והציבורי, כולל אלה המופקדים על מל"ח (ר"ת משק לשעת חירום), מתעלמים מסיכון זה ולא נוקטים בפעולות ממשיות להקטנת הסיכון ולהיערכות".

"לא בטוח שההשלכות של הסיכון הזה על המשק מובנות", הוסיף. הוא ציין שהחברה בראשותו מצאה לנכון בימים אלה "להתמקד בפתרונות מיגון שיבטיחו רציפות עסקית של חדרי מחשוב לאחר אסון".

שניידר ציין, כי "התרחיש שפורסם באחרונה מתאר רעידות אדמה חזקות שפוקדות את ישראל בערבה ובגליל העליון, וזורעות הרס גם בגוש דן. כפועל יוצא מכך פוגעים גלי צונאמי בחופי תל אביב. כוחות פיקוד העורף יידרשו להתמודד במהלך תרגיל המוכנות שלו, שיתקיים בשבוע הבא, עם כ-7,000 'הרוגים', 70 אלף 'נפגעים' ו-170 אלף איש שייאלצו להתפנות מבתיהם".

"אין ספק שזהו תרחיש מדאיג וטוב שמתכוננים לקראתו", ציין שניידר. "אני רוצה להוסיף ולהרחיב את התרחיש: כפועל יוצא והכרחי של רעידת אדמה בעוצמה זו קורסות תשתיות המיחשוב של הבנקים הגדולים, חברות התקשורת הקווית והסלולרית, ספקיות האינטרנט, התשתיות של בתי החולים, עיריות תל אביב וחיפה, המשטרה וצה"ל. בחלק מהמקרים יידרשו שלושה עד שישה חודשים לשוב ליכולת מלאה".

"המסקנה המיידית היא שאם יתממש תרחיש של רעידת האדמה בעצמה של 7.1, לא תהיה תקשורת טלפונית ולא אינטרנט", חוזה שניידר. "הרמזורים לא יעבדו, הכספומטים לא יאפשרו משיכת כספים, בתי החולים יהיו בתוהו ובוהו, חברות היי-טק ומפעלים ישותקו, שירותים ממשלתיים לא יהיו זמינים ותפקוד שירותי ההצלה והביטחון ייפגע קשות. לא לשעות אלא לשבועות ואף לחודשים".

"גם אם נתעלם, לצורך העניין, מההשלכות על פינוי וטיפול בנפגעים ונתרכז בהשלכות על המשק – באין בנקים, תקשורת ופעילות תעשייתית, הוא ישותק, ההתאוששות תארך חודשים והנזק הכלכלי יהיה עצום", אמר. "על המשק להיערך לא רק לפינוי וטיפול בנפגעים ובחסרי קורת גג, אלא גם להבטיח שההתאוששות של המשק מהאסון תהיה מהירה. לשם כך יש לטפל בעקב אכילס של החברה המודרנית – הפגיעות הגדולה של האמצעים הטכנולוגיים שאנו תלויים בהם". לדבריו, "בניגוד לעלות העצומה של חיזוק מבנים, חיסון חדרי המחשב (שיכוך) הוא בר-ביצוע בזמן קצר יחסית ובעלות נמוכה.

שניידר סיכם באמרו, כי "המחיר שאנחנו משלמים על חיים בעולם המודרני עושים אותנו תלויים במרכזי המיחשוב. אי לכך, רצוי שניתן את הדעת ליכולת ההתאוששות מאסון טבע, לטיפול בנפגעים ובנזקים, כמו גם להחזרה מהירה של החיים למסלולם, על אחת כמה וכמה בתחומים קריטיים דוגמת בקרת רמזורים, המשטרה, הרשויות המקומיות, מוסדות הממשלה, הבנקים, תחנות הדלק, מוקדי ההצלה, הבורסה ועוד… הפתרונות קיימים. צריך ואפשר להיערך איתם מבעוד מועד. תודעת חירום מושגת באמצעות עשייה מכוונת המיועדת לאפשר למרכזי המיחשוב להמשיך ולפעול גם לאחר אסון טבע דוגמת רעידת אדמה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים