Latitude 7640 של דל: מחשב נייד מסיבי במיוחד – האם יתאים לכם?

המחשב הנייד המסוים יושב על התפר בין תחנת עבודה ברמת הכניסה למחשב נייד למיינסטרים, שהמשקל שלו והמבנה הכללי שבו הוא מוצע מספקים ביטחון שיהיה עמיד לאורך זמן ● ויש גם יתרונות אחרים

Dell Latitude 7640.

עד לפני כמה שנים הכי הרבה מחשבים ניידים שנמכרו בשוק, בהיבט של גודל מסך, היו מחשבים עם מסכים בגודל 15.6 אינץ'. זה היה מעין שילוב נכון של נקודת מחיר עם גודל מסך טוב לרוב השימושים, בעיקר עבור אלו שלא מחפשים מחשבים קלים, כאלו שאי אפשר להגדיר אותם כלוחמי דרכים.

אבל בשנה-שנתיים האחרונות מתחילים להרגיש זליגה מעלה, במגמה ברורה אפילו. יצרניות המחשבים השונות מציעות יותר ויותר דגמים של ניידים שבראשם מתנשא מסך בגודל 16 אינץ', בהגדרות שונות של רזולוציות ועם יכולות כאלה או אחרות.

זה המיצוב גם של Latitude 7640 החדש מבית דל (Dell), מחשב נייד שיושב על התפר בין תחנת עבודה ברמת הכניסה, למחשב נייד למיינסטרים. מחשב זה מציע מסך IPS ללא תמיכה במגע, ברזולוציית +FHD, או 1920×1200 פיקסלים. בנוסף, השלדה של המחשב עשויה מאלומיניום והוא לא רק גדול פיזית ועבה מאחור עם 19.5 מ"מ – ונראה לכן מאוד קשיח ועמיד – הוא גם מרגיש כשוקל הרבה יותר ממה שדל מצהירה עליו באופן רשמי עם 1.84 ק"ג – כמה שונה בכל היבט מה-Swift Edge 16 של אייסר, שנסקר כאן לאחרונה.

עוד כמה יתרונות מפתיעים

למראות שמדובר במחשב מסיבי, וכאמור לא רק למראה, מערך המחשוב שבתוכו מיועד למה שמכונה שוק המחשבים הדקים והקלים. זה אומר בפועל שהמעבד הוא Core i5-1345U מהדור ה-13, והסיומת של ה-U מספרת שהוא שייך למשפחת המעבדים ששמה בראש רשימת התכונות שלה זמן עבודה, גם אם זה בא על חשבון ביצועים. המעבד אכן מציע TDP ממוצע של 15 וואט בלבד, שגם עוזר למערכת להישאר קרירה גם בעבודה מסיבית. המעבד מורכב משתי ליבות ביצועים לצד 8 ליבות יעילות, ומהירות הטורבו המרבית שלו עומדת על 4.7 גיגה-הרץ – לשתי הליבות החזקות יותר.

לצד המעבד שילבה דל, ושוב לפחות בדגם שהגיע אלי לבדיקה, 16 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג LPDDR5 וכן כרטיס SSD לאחסון תומך NVMe בנפח 256 גיגה-בייט, ועל כך אפשר לומר שמדובר בנפח אחסון יחסית צנוע. השבב הגרפי שמוצע הוא זה שמשולב כברירת מחדל במעבד, IRIS Xe GT2, שמציע ביצועים בהחלט סבירים המספיקים לפעילויות השוטפות והיומיומיות של היקום הדיגיטלי הנוכחי, ואפילו למשחקים ברמת דרישות בינונית.

הסוללה של המחשב היא סוללת שלושה תאים בנפח עבודה של 57Wh, והיא מספקת למחשב זמן עבודה יפה מאוד, במיוחד עבור מחשב בגודל שכזה. בבדיקות שביצעתי, וכרגיל אני משתמש במבחן זמן הסוללה של PC Mark 10 עבור פעילויות משרדיות, הוא הגיע ללא פחות מ-8 שעות ו-33 דקות של זמן עבודה – וזה עוד אחד הדברים להם תורם ה-TDP הנמוך של המעבד, וגם לכך שהמחשב לא מתחמם יותר מדי גם בזמן עבודה מאומצת (ובבדיקות השונות הוא התאמץ מאוד), וזה גם אומר שהמאווררים היו יחסית שקטים.

ויש עוד יתרון למחשב בגודל כזה, וזה משטח שליטה פשוט ענקי. המשטח ממוקם מתחת למקלדת – המתפרסת יפה מאוד מצד לצד, תוך ויתור על מקלדת נומרית, דבר שלדעתי הרוב המכריע של המשתמשים כנראה בכלל לא זקוק לו – שמשני הצדדים שלה יש רמקולים שאינם איכותיים במיוחד, ולא ממש מומלצים לחובבי מוזיקה ושאר מדיה קולית.

משטח השליטה מהנה לשימוש, ומקשי המקלדת יורדים היטב, אל בסיס מאוד מוצק, אבל יש הרגשה שהם קצת קטנים יותר מהגודל המלא של מקשי מקלדת שולחנית, אבל מציעים בזכות כך ריווח מצוין.

המצלמה בחלק העליון של המסך מציעה אבחנה של 1080p, סיוע של מצלמת אינפרא-אדום, ויש גם תריס פרטיות פיזי עם ידית גדולה מעל, שקל להזיז כדי להסתיר את המצלמה, ולפתוח אותה לעת שימוש.

יש גם קורא טביעות אצבע בכפתור ההפעלה/כיבוי, ויש מספיק חיבורים ויציאות, כולל חיבור HDMI 2.0 לחיבור מסך חיצוני, וכן תמיכה בטעינה מהירה יחסית, עם מטען ה-65 וואט שמלווה את המחשב.

המחשב קצת יקר. מחירו הרשמי בתצורה שהגיעה אליי לבדיקה עומד על 7,190 שקלים. הוא מיועד למי שרוצה נייד שכאמור יוכל לשמש גם כסוג של תחנת עבודה והמשקל שלו והמבנה הכללי מספקים בטחון שהוא יהיה עמיד לאורך זמן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים