Ibtikar BaseCamp הושק בכפר קאסם
"מצפים לראות את הצעירים והצעירות המוכשרים בחברה הערבית משתלבים בהייטק הישראלי, למענם ולמען המשך שגשוג ההיי-טק", כך אמר דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות באירוע ההשקה
באחרונה הושק ונחנך בכפר קאסם Ibtikar BaseCamp – מיזם חדשנות אשר שם לעצמו למטרה לחבר את החברה הערבית לשורשי החדשנות דרך התרבות והמסורת הערבית.
ה-Ibtikar BaseCamp מיועד לייצר נרטיב שיניע את החברה הערבית ליצירת אקוסיסטם טכנולוגי משלה. המיזם יתמקד הן בהקמת תוכניות לליווי יזמים, אנשי רפואה ובני נוער לפיתוח והקמת סטארט-אפים והן בהכשרת כוח אדם לעבודה במקצועות ההיי-טק השונים, גם ללא רקע קודם, ביניהם בין היתר, נשות ואנשי הוראה.
"מצפים לראות את הצעירים והצעירות המוכשרים בחברה הערבית משתלבים בהיי-טק הישראלי, למענם ולמען המשך שגשוג ההיי-טק", כך אמר דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות באירוע ההשקה.
המיזם זוכה לתמיכה רחבה של רשות החדשנות ושורה של שותפים מובילים כמו ארגון צופן, שיבא אימפקט, הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית, JTLV, מרכז החדשנות של אונ' ת"א, Mindcet, Talenteam, ARC ועוד.
הגוף שעומד מאחוריי המיזם הוא Innovation BaseCamp, בהובלת עוזי ורועי צוובנר, יזמים האחראיים, בין היתר, על הקמת מרכז החדשנות ופארק ההיי-טק בבאר שבע ומרכזים נוספים בעולם. את המיזם ינהל מוחמד אבו נאדה, יזם בעל ניסיון רב בהקמת סטארט-אפים ולשעבר מנכ"ל מרכז החדשנות Trinovation.
"אבן יסוד לשינוי כללי המשחק בין מדינת ישראל לאזרחיה הערבים"
עוזי צוובנר, יו"ר Innovation BaseCamp: "מה שאנחנו עושים היום הוא הרבה מעבר לחיבור החדשנות הישראלית לחברה הערבית בישראל, מדובר באבן יסוד לשינוי כללי המשחק בין מדינת ישראל לאזרחיה הערבים. יש לנו משימת-על סופר חשובה כאן, הן מבחינה כלכלית, חברתית וערכית. הצלחנו לגייס גורמים רבים למיזם המדהים הזה, שכולם משתפים פעולה יחד, להגשמת החזון והמטרות המשותפות שיביאו ליצירת אקו-סיסטם טכנולוגי, שכולם יהנו ממנו. חשוב להבין שבכללי המשחק הללו אף אחד לא עושה כאן טובה לשני, הכל נעשה מתוך רצון טוב וכיבוד של השני. אנחנו מביאים את הניסיון שלנו מפארק ההיי-טק ומרכז החדשנות בבאר שבע וממקומות אחרים בעולם. בכל מקום אליו הגענו בהתחלה נתקלנו באנשים פסימיים שלא האמינו שזה אפשרי, וזה דווקא מה שיצר אצלנו תמריץ גדול יותר להצליח".
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "מרכז החדשנות שנחנך היום בכפר קאסם, מהווה אחד משלושה מרכזים מובילים, שנבחרו מתוך 12 תוכניות שהוגשו למכרז רשות החדשנות. המרכז נבחר על בסיס מצוינות ומהווה חלק ממהלך ארוך טווח ונרחב שרשות החדשנות מובילה יחד עם הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית במשרד לשוויון חברתי, שהינם שותפים אסטרטגיים למטרה משותפת – פיתוח היזמות להיי-טק ותעסוקת היי-טק בקרב החברה הערבית".
אבנר הלפרין, מנכ"ל שיבא אימפקט: "חדשנות רפואית היא כלי מרכזי ורלוונטי מאוד, בעולם הטכנולוגי של היום. בתקופה כזו שיש הרבה דברים שמפרידים בינינו, רפואה היא גורם מאחד ומחבר, ואנחנו רואים את זה בכל פעילות בה אנחנו לוקחים חלק. בשנים האחרונות, הקמנו רשת של 120 שותפים וגופי חדשנות שעובדים איתנו בחמש יבשות שונות ובעשרות מדינות בעולם. רפואה וחדשנות הן מנועי צמיחה משמעותיים. חברות שיצאו משיבא מוערכות היום בשווי של 3.6 מיליארד דולר. יש בחברה הערבית פוטנציאל גדול מאוד לייצר צמיחה כלכלית משמעותית וגם לייצר רפואה טובה יותר. התחום שיש לו את הפוטנציאל הגבוה ביותר ליצור חדשנות בחברה הערבית הוא הרפואה, כי רמת ההשכלה הרפואית במגזר היא עצומה. קיימת שותפות אמיתית ודומיננטיות של החברה הערבית בתחום, ויש פה פוטנציאל אדיר שעד היום לא נוצל מספיק".
הלפרין הוסיף ואמר כי "המטרה שלנו היא לקחת את כל המוחות הרפואיים הקיימים בחברה הערבית ולחבר אותם לעולם החדשנות וההיי-טק. אנחנו מתחייבים להנגיש את כל המיזמים, החממות, המשקיעים, ואת כל רשת השותפים שלנו לחברה הערבית. אנחנו מאמינים שיחד נוכל להכפיל ולשלש את מספר היזמים והיזמיות הערביים בישראל".
מודל לחיקוי שישנה את החיים של ילדים ושל החברה הערבית כולה
מייסם ג'לג'ולי, מנכ"לית ארגון צופן: "קידמה של החברה הישראלית לא יכולה להתממש בלי מעורבות ושותפות מלאה של החברה הערבית, וזה החזון של המיזם הזה. לבנות שותפות אמיתית למען קידום החברה הערבית כולה, באמצעות היזמות וההיי-טק. ילד או ילדה מהמגזר, שיקומו מחר בבוקר ויפגשו יזמים ויזמוּת ערביים, יאמינו בעצמם הרבה יותר. המודל לחיקוי שיווצר פה הוא חשוב מאוד והוא ישנה את המציאות של החיים של אותם ילדים ושל החברה הערבית כולה".
חסן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית: "העיר כפר קאסם נמצאת בעמדת זינוק בכל היבט הנוגע לתוכנית הממשלתיות. תוכנית החומש לחברה הערבית הביאה בשורה משמעותית לחברה הערבית, לא רק בהיי-טק אלא גם בחינוך ובהשכלה גבוהה, תחומים שמשלימים אחד את השני. רק לאחרונה התבשרנו על 190 בתי ספר ומוסדות השכלה גבוהה בחברה הערבית שהולכים להקים מגמות היי-טק. במקביל, הכרזנו על תוכנית הנגשה למקצועות ההיי-טק. כל הזרם הזה של ההשכלה שאותם צעירים ירכשו, אמור לבוא לפה, לפתח רעיונות ולהביא תוצאות. אני אומר עכשיו שותפים לתוכנית, המציאות בחברה הערבית והישראלית בכלל מורכבת מאוד, עם זאת אל תרפו ידיים או תהססו – תמשיכו להשקיע ותיכנסו בכל הכוח, אין לנו אפשרות לוותר גם אם המציאות מאוד קשה. יש לנו שותפים מדהימים, ללא המשאבים שהשקיעה רשות החדשנות ודרור בין העומד בראשה, כל זה לא היה קורה. להקים בחברה הערבית שלושה מרכזי חדשנות, שני אקסלרטורים ומועדון אנג'לים בשנה אחת, זה חסר תקדים".
מוחמד אבו נאדה, מנהל Ibtikar BaseCamp, יזם בעל ניסיון רב בהקמת סטארט-אפים ולשעבר מנכ"ל מרכז החדשנות Trinovation: "האג'נדה המרכזית של מרכז החדשנות Ibitikar Basecamp היא לחבר מחדש את ה-DNA היזמי והמדעי, הנמצא עמוק בתוך התרבות הערבית והאסלאמית במשך שנים. שותפויות ונטוורקינג הם הלחם והחמאה והיסודות החשובים ביותר לשגשוג מרכז חדשנות, ואני שמח שהצלחנו לחבר אלינו כל כך הרבה גורמים איכותיים, שבאים מתוך מטרה יצרנית וערכית. הרצון לשלב את החברה הערבית במיזמים ובהיי-טק הישראלי חוצה מגזרים, דתות וחברות, וזהו אינטרס משותף לכולנו".
תגובות
(0)