עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן: Call of Duty יישאר בפלייסטיישן לעשור

כפי שהתחייבה, מיקרוסופט חתמה על הסכם להשארת Call of Duty בקונסולה של סוני ● לדברי פרשנים זהו סימן מובהק לכך שעסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן מגיעה סופסוף לישורת האחרונה לקראת הפיכתה למציאות

סוני ומיקרוסופט פתרו את הקושי סביב משחק המריבה - כותר הגיימינג המצליח Call of Duty.

מיקרוסופט וסוני חתמו על "הסכם מחייב" להשאיר את Call of Duty בפלייסטיישן אם מיקרוסופט תשלים את רכישת ענקית הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד ב-68.7 מיליארד דולר, עסקה שעדיין נאבקת לצאת לפועל למרות התנגדויות וחששות רגולטוריים כבדים בעניינה.

לאחר שדחתה מספר הצעות קודמות, סוני הגיעה כעת סופסוף להסכם עם מיקרוסופט בנוגע לכותר הלוהט שלה, כך בישר באחרונה פיל ספנסר, מנכ"ל תחום ה-Xbox של מיקרוסופט. ספנסר אישר ששתי החברות חתמו על עסקה, שתבטיח כי המשחק ישאר בקונסולות הפלייסטיישן אחרי שמיקרוסופט תרכוש את אקטיוויז'ן, ולא יהפוך, כפי שחששה הענקית היפנית, למשחק בלעדי בקונסולה המתחרה, Xbox.

"אנו שמחים להודיע שמיקרוסופט ופלייסטיישן חתמו על הסכם מחייב להשאיר את Call of Duty בפלייסטיישן בעקבות רכישת אקטיוויז'ן בליזארד", אישר ספנסר בציוץ בטוויטר. "אנחנו מצפים לעתיד שבו לשחקנים ברחבי העולם יש יותר אפשרויות לשחק במשחקים האהובים עליהם".

משחק המריבה לא הרס את העסקה

כבר בדצמבר 2022, מיקרוסופט הציעה לסוני – בעיקר על מנת להרגיע דאגות מכך שהיא תזכה במונופול על כותרי אקטיוויז'ן – לשמור על הזיכיון הפופולרי של המשחק בפלייסטיישן למשך עשור.

"הסיכון האנטי-תחרותי העיקרי לכאורה שסוני מעלה הוא שמיקרוסופט תפסיק לאפשר ל-Call of Duty להיות זמין בפלייסטיישן. אבל זה יהיה הגיוני מבחינה כלכלית", אמר אז בראד סמית', נשיא מיקרוסופט. הוא הוסיף והבהיר כי "חלק חיוני מהכנסות Call of Duty של אקטיוויז'ן בליזארד מגיע ממכירות המשחק בפלייסטיישן. בהתחשב בפופולריות של המשחק זה יהיה הרסני גם לזכיינית Call of Duty ול-Xbox עצמה להרחיק מיליוני גיימרים ממנו", ציין הנשיא.

אלא שרק כעת יכולים חובבי המשחק בפלייסטיישן לנשום לרווחה כיוון ש-סוני הסכימה רשמית לקבל את העסקה מול מיקרוסופט.

ספגה מכה. ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC. צילום: BigStock

ספגה מכה מול מיקרוסופט. ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC. צילום: BigStock

מעניין לציין כי ההחלטה הנוכחית של סוני הגיעה, כך מסתמן, עקב כישלונה של ועדת הסחר הפדרלית של ארה"ב, ה-FTC, לחסום את עסקת הענק.

ה-FTC ניסתה להשיג צו מניעה נגד מיקרוסופט לביצוע העסקה, בטענה שהמהלך הוא אנטי-תחרותי, אך כפי שדיווחנו, שופטת בית המשפט המחוזי בארה"ב ביטלה צו זה ביום ד' האחרון, ולמעשה העניקה אור ירוק לביצוע המיזוג. 

יומיים לאחר מכן ספגה ה-FTC שוב מכה כשערעורה בפני בית המשפט התשיעי לערעורים של ארה"ב על פסיקה זו נדחה אף הוא. אמנם בפני מיקרוסופט עדיין עומדים מספר מכשולים לפני סיום העסקה המוחלט, כמו למשל מאבקה לקבלת אישור לעסקה מרשות התחרות והשווקים של בריטניה, ה-CMA, אך מתקבל יותר ויותר הרושם שהמיזוג עומד להתממש בקרוב. לדברי פרשנים, גם החתימה הזו מול סוני היא סימן מובהק לכך שעסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן מגיעה סופסוף לישורת האחרונה לקראת הפיכתה למציאות.

"מהיום הראשון של הרכישה הזו, היינו מחויבים לטפל בחששות של הרגולטורים, מפתחי הפלטפורמות והמשחקים והצרכנים", צייץ סמית' ששיתף את ציוצו של ספנסק בטוויטר. "גם לאחר שנחצה את קו הסיום לאישור העסקה, נמשיך להתמקד בלהבטיח ש-Call of Duty יישאר זמין ביותר פלטפורמות ועבור יותר צרכנים מאי פעם".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים