הלמ"ס: ירידה בולטת במספר המשרות הפנויות בהיי-טק
הירידה נרשמה הן בענפי ההיי-טק בשירותים והן בתעשייה ● לעומת זאת, מספר המשרות הכולל בענף ההיי-טק בשירותים ירד בצורה מתונה, ובתעשייה - עלה
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (ג') נתונים מעניינים על התעסוקה בענף, שמראים שלמרות גלי הפיטורים הגדולים בהיי-טק בחודשים האחרונים, לא חל שינוי דרמטי במספר המשרות בו. כלומר: אם ניתן היה לצפות שגלי הפיטורים יביאו אתם ירידה תלולה במספר המשרות – זה לא קרה. לעומת זאת, וזהו נתון שמעיד על משבר, חלה ירידה בולטת במספר המשרות הפנויות, בעיקר בענף השירותים בהיי-טק.
בלשכה הישוו את נתוני הרבעון השני של 2023 לאלה של הרבעון האחרון של 2022. הם עשו זאת בשני הענפים של ההיי-טק – השירותים, שבו מועסקים יותר משני שלישים מהעובדים בענף, והתעשייה. הממצאים מעלים שבענף השירותים בהיי-טק חלה בתקופה המדוברת ירידה של כ-4% – מ-272,803 משרות בשלושת החודשים האחרונים של השנה שעברה ל-262,162 ברבעון השני של השנה הנוכחית. לעומת זאת, בענף התעשייה בהיי-טק חלה עלייה של קצת פחות מ-6% – מ-100,287 ל-106,008.
מספר המשרות הפנויות בשירותים – 50% מהנתון לפני שנה וחצי
נתונים שכאמור, מעידים על משבר הם מספרי המשרות הפנויות: בענף השירותים הנתון ירד ב-19% מ-14,487 ל-11,744 משרות, ובענף התעשייה – של 18% מ-3,639 ל-3,016 משרות. יש לציין שמספר המשרות הפנויות בענף השירותים בהיי-טק בתומו של הרבעון השני של 2023 קטן בחצי מהשיא שנרשם ברבעון הראשון של 2022, שעמד על 24,018. הירידה הגדולה ביותר במספר המשרות הפנויות נרשמה בחברות גדולות.
הלמ"ס כוללת בענף ההיי-טק בתעשייה ייצור תרופות קונבנציונליות ותרופות הומאופתיות; ייצור מחשבים, מכשור אלקטרוני ואופטי; וייצור כלי טיס, חלליות וציוד נלווה. בענף ההיי-טק בשירותים היא כוללת תכנות מחשבים, ייעוץ בתחום המחשבים ושירותים נלווים אחרים, ושירותי מידע; ומחקר מדעי ופיתוח.
בלשכה תולים את הירידות בענפי השירותים בהיי-טק בהעלאות הריבית בישראל ובחו"ל, ובאי הוודאות הכלכלית. כמו כן, הם מציינים כי בחברות ההיי-טק הקטנות חלה בתקופה המדוברת ירידה גדולה במספר המשרות הפנויות, בעוד שבחברות הגדולות חלה ירידה קטנה. באשר לענפי ההיי-טק בתעשייה – מספר המשרות בהם בסוף הרבעון השני הוא הגדול ביותר בשנים האחרונות.
תגובות
(0)