לשירות הקוראים: המדריך להורים ולבני נוער לשימוש בטוח באינטרנט
איגוד האינטרנט הישראלי מפרסם היום מדריך להורים ולבני נוער לשימוש בטוח ואחראי במסכים וברשת, ובמיוחד לתקופת חופשת הקיץ, שהמלצותיו מבוססות על הנחיות איגוד הפסיכולוגים האמריקני
איגוד האינטרנט הישראלי מפרסם היום (ד') מדריך חדש להורים ובני נוער לשימוש בטוח ואחראי במסכים וברשת, ובמיוחד לתקופת חופשת הקיץ. ההמלצות מבוססות על הנחיות איגוד הפסיכולוגים האמריקני לשימוש נכון ובריא ברשתות חברתיות בגיל הנעורים שפורסמו במאי 2023.
על פי נתוני איגוד האינטרנט הישראלי שפורסמו בחודש מאי האחרון, יותר ממחצית בני הנוער (מעל גיל 13) מבלים לפחות ארבע שעות ביום מול המסכים, ורובם מדווחים כי בחודשי הקיץ המספר הזה עולה בשעה או שעתיים נוספות. 60% מבני הנוער מדווחים, שהשימוש העיקרי שלהם הוא גלישה ברשתות חברתיות, וכמחצית מדווחים שההורים משוחחים איתם על השימוש ברשת והסכנות הנלוות אליו לעתים רחוקות מאוד או בכלל לא.
ההמלצות העיקריות:
היו מעורבים – הכירו את הרגלי הגלישה והבילוי הדיגיטליים של ילדיכם: קביעת גבולות והקפדה על שיחה והדרכה על אופני השימוש ברשתות החברתיות בגיל זה חשובה במיוחד. לפני גיל 14 יש סיכוי גבוה יותר להשפיע על הרגלי השימוש שלהם ברשתות, אך חשוב גם לשמור הצורך והזכות שלהם לפרטיות.
ודאו שיש התאמה בין הגיל וההתפתחות של ילדיכם לסוג האתרים והאפליקציות שהם צורכים: חשוב להכיר את הגדרות הפרטיות והתוכן שהאפליקציה מציעה ולהתאים אותה לגיל של ילדכם. השקיעו זמן בהיכרות ולימוד ההגדרות ביחד עם הילדים כדי שיבינו את המשמעות של הפעולות שלהם ברשת. במרבית האפליקציות ניתן לקבוע ולשנות הגדרות שונות כמו זמן שימוש, סוג ומספר ההתרעות הקופצות, הגבלת זמן שימוש, רמות פרטיות של הפרופיל, שיתוף מידע וכדומה.
עודדו את ילדיכם להשתמש ברשתות באופן חיובי ומועיל, המעודד קשרים חברתיים מחוץ לרשת: שימוש נכון וחברתי ברשת עשוי לעודד ולהגביר פעילויות חברתיות מועילות גם בעולם הפיזי. לתעדף השתתפות בקבוצות סגורות עם חברים או פעילות בקבוצות ועמודים המעודדים אימוץ תחביבים או פעילות גופנית בעולם החיצוני על פני תוכן המעודד השוואה חברתית ועיסוק במראה חיצוני.
צמצמו ככל האפשר את החשיפה של ילדיכם לתוכן שלילי והתנהגות מזיקה ברשתות: חשוב לייעץ ולהנחות את הצעירים לחסום ולדווח על התנהגות בלתי חוקית או בלתי הולמת שמטרידה או עשויה לעודד התנהגות מזיקה או לא בריאה ולשוחח איתם על תופעות של שיח שנאה ובריונות ברשת (כמו גזענות ודעות קדומות).
הקפידו על דוגמה אישית חיובית של שימוש מאוזן ואחראי במסכים וברשת במרחב המשפחתי: הקפידו להרחיק טלפונים ומסכים שונים מזמן הבילוי המשפחתי שלכם – הגדירו זמנים ומקומות כמו ארוחות ובילויים משפחתיים, טיולים וצפייה משותפת בטלוויזיה שבהם לא משתמשים במסכים.
היו ערניים לסימני אזהרה או ביטויים של שימוש לא בריא ולא מאוזן ברשתות ומסכים: יש לוודא כי השימוש ברשתות חברתיות לא בא על חשבון אינטראקציות חברתיות פנים אל פנים.
הקפידו שהשימוש ברשתות חברתיות ובמסכים לא יפגע בבריאות ובפעילות הגופנית שלהם: שימוש בטכנולוגיה, במיוחד בטווח של שעה אחת לפני השינה, ושימוש ברשתות חברתיות בפרט, נמצא קשור להפרעות בשינה. מומלץ להוציא את מכשירי הטלפון מחדר השינה בלילה. כמו כן יש קשר ישיר בין שימוש מופרז ברשתות חברתיות לשם השוואות הקשורות למראה גופני – לדימוי גוף ירוד, הפרעות אכילה ותסמיני דיכאון.
תגובות
(0)