מוזיקאים ואולמות בעולם מחרימים את טכנולוגיית זיהוי הפנים

אחרי תקרית חמורה במדיסון סקוור גארדן, יותר ויותר מוזיקאים ומקומות בהם מתקיימים מופעים ואירועים הודיעו באחרונה כי הם מצטרפים ומחרימים את השימוש בטכנולוגיית זיהוי הפנים - מה בדיוק קרה?

מתנגדים ומחרימים אותו. זיהוי פנים בהופעות ואירועים.

פרשה שבה כיכב שימוש מטריד במיוחד באמצעים של זיהוי פנים (Face Recognition) אשר אירעה בהיכל המפורסם המדיסון סקוור גארדן שבניו יורק ונחשפה בפברואר האחרון, עומדת מאחורי חרם חדש שמכריזים מוזיקאים ואולמות על הטכנולוגיה השנויה במחלוקת.

החרם החל להתפתח בעקבות הגילוי שהמדיסון סקוור גארדן השתמש בטכנולוגיית זיהוי הפנים כדי לאתר ולאסור כניסה אליו של עורכי דין שתבעו את המקום.

הסיפור החל בכלל כשקלי קונלון, עורכת דין המתמחה בפציעות אישיות מניו ג'רזי, לקחה את קבוצת הצופים של בתה לראות את "מחזה חג המולד" ברדיו סיטי מיוזיק הול שבמנהטן. אך עורכת הדין מצאה עצמה נמשכת על ידי מאבטחים הצידה, אחרי שזוהתה באמצעות מערכת זיהוי פנים. הם הודיעו לה שהיא נמצאת ברשימה של "עורכי דין החסומים מכניסה" למקום והיא התבקשה לעזוב את האולם.

הרשימה, כך התגלה, נוצרה על ידי MSG Entertainment – חברה בשליטת משפחת דולן, המחזיקה בכמה חללי הופעות מפורסמים בניו יורק, כולל הרדיו סיטי והמדיסון. מסתבר שהמשפחה אסרה על כל עורכי הדין והמשרדים המעורבים במקרים משפטיים נגדה להיכנס לאולמותיה. מאוחר יותר נחשפו עוד פרשיות דומות ודיווחי עורכי דין על החרם, ביניהם למשל סיפורו של עורך דין מברוקלין, בנג'מין פינצ'בסקי, שדיווח לניו יורק פוסט שסולק ממשחק במדיסון סקוור, לאחר שסומן על ידי מערכת זיהוי הפנים. גם במקרה הזה מדובר על כך שעורך הדין נכנס לאולם עם חבריו, ואז זוהה והורק ממנו על ידי מאבטחים.

המערכת פעלה והמזוהים סולקו מהאולם. זיהוי פנים.

המערכת פעלה והמזוהים סולקו מהאולם. זיהוי פנים. צילום: אילוסטרציה. ShutterStock

שיפור באבטחה או הפרת הפרטיות?

עקב המקרים הללו, Fight for the Future – קבוצה אמריקנית הפועלת לקידום זכויות דיגיטליות – ארגנה חרם ואספה חתימות של למעלה מ-100 אמנים, כולל הגיטריסט טום מורלו, זאק דה לה רוחה, סולן רייג' אגיינסט דה מאשין, כמו גם הלהקה כולה, והראפר בוטס ריילי, שקוראים כולם לעצור שימוש בזיהוי פנים. האמנים בישרו שהצטרפו לחרם על אולמות הופעות המשתמשים בטכנולוגיה.

בנוסף וכחלק מהיוזמה, בכמה מקומות שבהן נערכים מופעים התחייבו שלא להשתמש בטכנולוגיית זיהוי הפנים. בין המצטרפים להחרמה של האמצעים הללו נכללים: House of Yes בברוקלין, Lyric Hyperion בלוס אנג'לס, ו-Black Cat בוושינגטון הבירה. 

"אנו מאמינים שטכנולוגיית זיהוי פנים היא איום על הפרטיות וחירויות האזרח", נמבר מטעם House of Yes. "אנחנו רוצים שהאורחים שלנו ירגישו בטוחים ומכובדים, ואנחנו לא חושבים שטכנולוגיית זיהוי פנים נחוצה כדי להשיג זאת".

התומכים בטכנולוגיית זיהוי פנים טוענים שניתן להשתמש בה כדי לשפר את האבטחה ולמנוע פשיעה. עם זאת, המבקרים של השיטה גורסים כי הטכנולוגיה לרוב אינה מדויקת, במיוחד כשמדובר בזיהוי אנשים שאינם לבני עור. בנוסף מביעים המקטרגים חשש כבד כי טכנולוגיית זיהוי הפנים יכולה לשמש כדי לעקוב אחרי תנועות פוליטיות ולהתחקות אחרי פעילויות של אנשיהם, ושם אנשים פרטיים, ללא הסכמתם.

החרם החדש הוא חלק מתנועה גוברת נגד טכנולוגיית זיהוי הפנים. בשנים האחרונות יותר מ-40 מפסטיבלי המוזיקה הגדולים בעולם התחייבו שלא להשתמש בטכנולוגיה באירועים שהתקיימו בהם.

"חברות טכנולוגיות מעקב מציגות כלי נתונים ביומטריים כ'חדשניים' ושימושיים להגברת היעילות והאבטחה", אמרה ליילה נשאשיבי, פעילה בארגון Fight for the Future. "זה לא רק שקרי, אלא מושחת מבחינה מוסרית", הוסיפה.

יצוין כי טכנולוגיית זיהוי הפנים משתמשת בבינה מלאכותית כדי ללמוד ולסרוק פנים ממאגרי נתונים עצומים, ומדובר למעשה בעוד פן בעייתי, בלשון המעטה, של ה-AI במטלטלת בימים אלו את עולמנו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים