עד כמה חמורה האלימות המגדרית ברשת?

דו"ח של המרכז לחדשנות בממשל בינלאומי מצא כי רבע מהאנשים שחווים פגיעה מקוונת מרגישים שהיוו מטרה בשל זהותם המגדרית ● לפי הדו"ח, טרנסג'נדרים ואנשים מגוונים מגדרית הם הנפגעים העיקרית במרחב הווירטואלי

מדאיגה בהיקפיה. אלימות מגדרית אונליין.

בפסגת RightsCon ה-12 בקוסטה ריקה נחשפו ממצאיו של מחקר שגילו כי כמעט 25% מהאנשים שחווים פגיעה מקוונת, מרגישים שהם מהווים מטרה בשל זהותם המגדרית. לפי הדו"ח, החוויות הנפוצות, השכיחות והחמורות ביותר של פגיעה ברשת מתרחשות בקרב טרנסג'נדרים ואנשים מגוונים מגדרית.

הדו"ח, שערך המרכז לחדשנות בממשל בינלאומי (CIGI), וששמו תמיכה במרחבים דיגיטליים בטוחים יותר, מנתח נתונים מהסקר הסטטיסטי הראשון בעל משמעות סטטיסטית העוסק בחוויות מקוונות של נשים ולהטב"ים+, המתמקד בדרום הגלובלי. הוא מכסה 18,000 משיבים מכל המינים ב-18 מדינות.

18 המדינות שנסקרו על ידי חברת מחקרי השוק העולמית איפסוס (Ipsos), במימון המרכז הבינלאומי לפיתוח מחקר בקנדה, הן אלג'יריה, ארגנטינה, ברזיל, קנדה, צ'ילה, סין, קולומביה, אקוודור, צרפת, גרמניה, הודו, ירדן, קניה, ערב הסעודית, דרום אפריקה, תוניסיה, איחוד האמירויות הערביות וארצות הברית.

הממצאים העיקריים של המחקר גילו כי כמעט 60% מכלל המשיבים חוו צורה כלשהי של פגיעה ברשת, וכמעט 25% מהם הרגישו שהם מהווים מטרה בגלל זהותם המגדרית.

בנוסף נמצא כי כמעט אחד מכל שלושה משיבים (30%) שחווה צורה כלשהי של פגיעה מקוונת והזדהה כטרנסג'נדר.ית או כמגוון מגדרית, דיווח על השפעות חמורות על הבריאות הנפשית, כולל על רצונו לחיות.

כמעט 30% מהנשים דיווחו על השפעות שליליות על בריאותן הנפשית ו-23% חשו שאינן יכולות עוד לעסוק באופן חופשי ברשת, לאחר שחוו בה פגיעות.

פגיעות מקוונות, שהן צורות של אלימות בסיוע טכנולוגיה (TFV – ר"ת Technology-Facilitated Violence), יכולות לנוע בין התחזות ל-דוקסינג, החל מאיומים פיזיים ועד הפצה ללא הסכמה של תמונות אינטימיות והתקפות אישיות מכוונות על ערוצי תקשורת. ממצאי המחקר התברר כי גם לאחר תקריות חמורות של TFV, אנשים רבים אינם פונים לעזרה – הסקר מצא כי 40% מהמשתתפים לא פנו לאף אחד לאחר שחוו פגיעה מקוונת.

"חייבים לעבוד יחד כדי למגר את תופעת ה-TFV"

"בשל התגברות הסקסיזם, ההומופוביה, הטרנספוביה והאיומים האלימים ברשת, נשים רבות ולהטב"ים+ נאלצים לבחור בין התמודדות עם ההתעללות שמגיעה עם היותם אישה או להטב"ים+ ברשת – לבין שתיקה. התנהגות פוגענית זו מובילה לנזקים אמיתיים הן בעולם הדיגיטלי והן בעולם הפיזי, ויש מעט תמיכה זמינה לאנשים הממוקדים על ידי TFV", אמרה סוזי דאן, עמיתה בכירה ב-CIGI, שהיא המחברת הראשית של הדו"ח, המפרט 87 המלצות לטיפול באלימות באמצעות טכנולוגיה דרך קמפיינים חינוכיים, משאבים משפטיים ומדיניות, כלים לתמיכה ומשאבים לא ממשלתיים.

"הזכות לחיים ולחירות והזכות לחופש הדעה והביטוי הן זכויות אדם בסיסיות", אמרה אניה קובאץ', חוקרת עצמאית ויועצת לאינטרנט וממשל נתונים מנקודת מבט פמיניסטית, שייעצה ל-CIGI. לדבריה, "TFV גונבת את הזכויות האלה מנשים, להטב"ים+ וקבוצות שוחרות שוויון. ממשלות, חברות טכנולוגיה, ארגוני חברה אזרחית, חוקרים, אקדמאים וצוותי חשיבה חייבים לעבוד יחד כדי למגר את תופעת ה-TFV".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים