"בעידן ההיברידי נדרשת אבטחה גבוהה ללא פגיעה בחוויית המשתמש"

"אל לארגונים להתמקד בטכנולוגיה לכשעצמה, אלא בטכנולוגיה שמשפרת את ההיבטים העסקיים", אמר תומאס מונסיין, סגן נשיא אזורי לתחום פתרונות מחשוב עסקי ב-דל טכנולוגיות

תומאס מונסיין, סגן נשיא אזורי לתחום פתרונות מחשוב עסקי ב-דל טכנולוגיות.

"חייהם של מנהלי ה-IT והמנמ"רים בעידן הפוסט קורונה אינם קלים כלל וכלל. בעוד שהדרישות מהם גדלות, התקציבים לא עולים באותו היחס, או לא גדלים כלל. כך, הם מוצאים את עצמם פועלים בסביבה עסקית עם תקציבים מוגבלים – ודרישות שהולכות ועולות. עליהם לספק סביבת עבודה שעל אף שהיא היברידית, היא צריכה להיות מאובטחת לאורכה ולרוחבה, עם אבטחה שלא תפגע בחוויית המשתמש. הם צריכים להתמקד בחוויית משתמש טובה ואחודה. אל להם להתמקד בטכנולוגיה לכשעצמה, אלא בטכנולוגיה שמשפרת את ההיבטים העסקיים בארגון", כך אמר תומאס מונסיין, סגן נשיא אזורי לתחום פתרונות מחשוב עסקי, CSG, ב-דל טכנולוגיות.

מונסיין היה דובר המפתח בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית המחשוב. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ד') בנמל תל אביב, בהשתתפות מאות נציגים של לקוחות החברה. באירוע הושקו סדרות מחשוב הקצה החדשות של דל למגזר העסקי לשנת 2023.

צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

לדברי מונסיין, "קיימות מגמות רבות בעולם המחשוב ככלל, והן משיקות לעולם המחשוב העסקי לארגונים. הטרנספורמציה הדיגיטלית – מושג שכל ארגון חושב או פועל לקידומו – מקדמת את הצורך בגידול בתפוקתיות של המשתמשים. השוק רוצה יותר חיבוריות ושיתופיות, ו-דל עונה למגמה זו. בעולם שרשרת האספקה, דל עונה לאתגר של צווארי הבקבוק, על ידי ביזור מפעלי הייצור שלה, לטובת צמצום הסיכון ומענה מהיר לדרישות האספקה באזורים גיאוגרפיים שונים".

"התפיסה שלנו בתחום כוללת שלוש אבני בניין: שיפור שביעות הרצון של המשתמשים לטובת קישוריות ותפוקתיות; קיימות רבה יותר, עם חסכון באנרגיה; ופישוט מערך ה-IT הארגוני, תוך מיקוד באבטחת מידע. בהיבט הקיימות, תהליכי הייצור של המחשבים שלנו יוצרים טביעת רגל נמוכה יותר מבחינת פחמן, אנרגיה ומים, ומצמצמים את פליטת הפחמן הדו חמצני באופן משמעותי, וזאת כחלק מהמחויבות של החברה להביא להפחתת הזיהום הגלובלי עד סוף העשור", אמר.

"במהלך שלוש השנים האחרונות", הוסיף מונסיין, "עולם מחשוב הקצה חווה גידול בשל השינויים העצומים ששוק העבודה חווה. העבודה ההיברידית היא ה-'נורמלי החדש', וארגונים נדרשו להיערך אליה. הדבר הניב גידול במכירות של מחשבי הקצה העסקיים, וכעת הן חוות גידול וקיפאון לחלופין, בשל המיתון הגלובלי. למרות המצב המאתגר, חווינו גידול בנתח השוק שלנו בתחום המחשוב העסקי-ארגוני".

הוא הסביר כי "מאחר ש-דל היא חברה גדולה, אנחנו עורכים שיתופי פעולה עם ענקיות טק נוספות. לצד שיתופי הפעולה שלנו עם מיקרוסופט, בקווי המוצרים של המחשבים שלנו מוטמעים מעבדי הדור ה-13 של אינטל, לטובת שיפור הביצועים. מיקוד נוסף שלנו הוא הקשחה בעולם אבטחת המידע".

סדרות המחשבים החדשות

"אנחנו משיקים בישראל שלוש סדרות של מחשבים למגזר העסקי – Precision ,Latitude ו-OptiPlex. הן כוללות מחשבים ניידים, תחנות עבודה, מסכים ואביזרים", אמר מונסיין.

הוא ציין כי "אנחנו עוזרים להעניק לארגונים את רכיב המחשוב הנכון לכל עובד – בהתאם לעבודתו. בין אם העובדים עובדים מהבית, במשרד, ברכבת או בבית הקפה, מה שחשוב הוא לתת לכל משתמש.ת את הרכיב שייסייע לו.ה לעשות את עבודתו.ה ביעילות, לטובת הגדלת התפוקה שלו.ה".

"משפחות המחשבים החדשות", הוסיף מונסיין, "כוללות יכולת לביצוע של יותר עבודה בזמן ארוך יותר. אנחנו מקפידים לציין שאנחנו לא מוכרים מחשב, אלא מוצר שכולל רכיבי תוכנה. זאת, לטובת צמצום צריכת האנרגיה, חיסכון בחשמל והארכת חיי הסוללה".

הבכיר ציין כי "במסגרת מימוש המשובים שאנחנו מקבלים מהלקוחות, לפני שנתיים השקנו את קונספט Luna, שגורס שלא צריך להיות מהנדס טילים כדי לתקן מחשב. התפיסה מסייעת לכל משתמש, גם אם הוא לא טכנולוג, לתקן תקלות בעצמו".

לסיכום הוא אמר כי "החדשנות זורמת בעורקיה של דל, שמקפידה להשקיע במו"פ מדי שנה 2.8 מיליארד דולר. אף שמכירות המחשבים חוו ירידה בכל העולם, בארבעת הרבעונים האחרונים הגדלנו את נתח השוק שלנו. בישראל ראינו צמיחה דו ספרתית ב-2022, ואנחנו רואים זאת גם השנה. השוק פה הוא מהגבוהים ביותר בהיבט הגידול שלו בהשוואה לכלל 80 המדינות שתחת אחריותי, והשני בגודלו בתת האזור שאליו ישראל שייכת – שלה יחד עם המדינות הנורדיות, שווייץ ואוסטריה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים