ממשל ביידן מתכונן לעידן ה-AI: הנשיא נפגש עם מנכ"לי טק בתחום
הבית הלבן הכריז ביום ה' על שורת צעדים להתמודדות עם אתגרי ה-AI, על רקע החששות הגוברים מהסיכונים הפוטנציאליים של הטכנולוגיה המתקדמת ● למחרת נפגש הנשיא עם המנכ"לים פיצ'אי, נאדלה וסם אלטמן לדון בתוכנית
הממשל האמריקני חשף ביום ה' האחרון תוכנית העוסקת בבינה מלאכותית, וזאת לקראת פגישה שערך נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, עם מנכ"לי טכנולוגיה בכירים ביום המחרת.
במסגרת התוכנית הכריז ממשל ביידן על שורה של צעדים להתמודדות עם אתגרי ה-AI, עקב החששות שעלו וצצו בחודשים האחרונים מאז ש-ChatGPT של OpenAI הושק בנובמבר 2022, וזכה בפופולריות פתאומית. הצ'אטבוט המפורסם וכלי AI אחרים שמבקשים להיות כמותו, או אף להיות טובים ממנו, העלו דאגה גוברת לגבי הסיכונים הפוטנציאליים הגלומים בטכנולוגיה להחמרת אפליה, הפצת מידע מוטעה ושקרי, לפגיעה פוטנציאלית בפרטיות, וגרוע מכך – חשש גדול שהבינה המלאכותית המתקדמת תשתלט על האנושות בהמשך הדרך.
ממשלת ארה"ב מתכננת, כך לפי הדיווחים במדיה העולמית, להציג מדיניות שמעצבת את האופן שבו סוכנויות פדרליות רוכשות ומשתמשות במערכות AI. לא דווח על ההשקעה הכספית שהממשל מייעד לשם הטיפול בתחום, אולם נודע כי הקרן הלאומית למדע (The National Science Foundation) תוציא גם היא 140 מיליון דולר לקידום מחקר ופיתוח בתחום המסקרן, המשבש המרתק, ועם זאת – המטריד רבים.
ביידן "הדגיש שלחברות יש אחריות בסיסית לוודא שהמוצרים שלהן בטוחים ומאובטחים לפני שהם נפרסים או פורסמו לציבור", כך לפי הודעת הבית הלבן מיום ה'.
סגנית הנשיא, קמלה האריס, המעורבת במיוחד בעיסוק בתחום, הזכירה לחברות שיש להן "אחריות אתית, מוסרית ומשפטית להבטיח את הבטיחות והאבטחה של המוצרים שלהן", ואמרה כי ארגונים יישאו באחריות לפי החוקים הקיימים בארה"ב. האריס גם ציינה אפשרות לרגולציה עתידית נוספת של התעשייה המתפתחת במהירות. לדבריה, "הממשלה, חברות פרטיות ואחרות חייבים להתמודד עם האתגרים הללו יחד. הנשיא ביידן ואני מחוייבים לעשות את חלקנו – כולל על ידי קידום תקנות פוטנציאליות חדשות ותמיכה בחקיקה חדשה – כך שכולם יוכלו ליהנות בבטחה מחידושים טכנולוגיים".
תוכנית הבינה המלאכותית של ממשל ביידן יכולה להשפיע באופן משמעותי על שוק מוצרי ה-AI ולשלוט על האופן שבו אמריקנים מתקשרים עם בינה מלאכותית באתרי ממשלה, במחסומים ביטחוניים ובביטואציות אחרות.
בנוסף, הכספים שיושקעו באופן ייעודי בתחום, כחלק מהתוכנית, ישמשו להקמת מרכזי מחקר המבקשים ליישם יכולות AI בנושאים כמו שינויי אקלים, חקלאות ובריאות הציבור, כך על פי בודעת הממשל.
הפגישה מעידה כי בבית הלבן "מתייחסים לנושא ברצינות"
לאחר הצגת התוכנית, נשיא ארצות הברית ביידן נפגש עם מנכ"לים של חברות בינה מלאכותית מובילות, ביניהם מנכ"ל אלפבית וגוגל, סונדאר פיצ'אי, ומנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה – שתי החברות המשמעותיות ה"מתקוטטות" ביניהן על הובלת התחום באופן גלובלי, כשידה של האחרונה על העליונה ובגדול בינתיים. כמו כן נוכח במפגש גם סם אלטמן, מייסד שותף ומנכ"ל OpenAI שהוא ללא ספק אחת הדמויות המרכזיות בהנעת התחום כיום. עוד השתתף באירוע דאריו אמודי, מנכ"ל אנתרופיק (Anthropic) – חברה המתמחה בבטיחות ומחקר בינה מלאכותית, שפועלת לבניית מערכות בינה מלאכותית אמינות, ניתנות לפירוש וניתנות לכיוון.
ביידן הדגיש את הפוטנציאל מחד ואת והסכנה מאידך של ה-AI, שלשניהם פוטנציאל להשפיע על אנשים ברחבי העולם. באירוע לקחו חלק גם סגנית הנשיא האריס ופקידי ממשל בכירים אחרים, שהעבירו כולם מסר של דאגה ורצון לשליטה בתחום המתפתח ולפיכך הכרח לדון בחדשנות המסוים באופן "אחראי, אמין ואתי".
לפי התיאורים, ביידן לא היה אמור להשתתף במקור בפגישה, אך הגיע לביקור מפתיע במהלכה.
בקריאה שיצאה בעקבות הפגישה, הבית הלבן אמר שלביידן והאריס "היה ברור שכדי לממש את היתרונות שעשויים לבוא מהתקדמות בתחום הבינה המלאכותית, הכרחי להפחית את הסיכונים הנוכחיים והפוטנציאליים שבינה מלאכותית מציבה לאנשים, לחברה ולביטחון הלאומי".
בשיחה עם עיתונאים בעקבות הפגישה, מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, תיארה את השיחה כ"כנה" ו"ישירה".
"היו לנו כאן ארבעה מנכ"לים שנפגשו עם סגן הנשיא והנשיא", אמרה זאן-פייר. "זה מראה עד כמה אנחנו מתייחסים לנושא ברצינות".
צריך לחוקק חוקים .זה כבר לא הזמן לדיבורים. כמו שחוקקו חוקים נגד שיכפול בני אדם.לא בררהלמה מנהלי מייקרוסופט לא במעצר על המהירות בהטמעת הבינה במנוע החיפוש.