כחלק מסבב פיטורים: דיסני תסגור גם את מחלקת המטאברס
האם המטאברס הופך לעולם הולך ונעלם? ענקית הבידור הודיעה כי היא מחסלת את היחידה שלה שעסקה בפיתוח התחום, כחלק מתוכניתה לפטר 7,000 עובדים, שיחסכו לחברה מיליארדי דולרים, כך לפי דברי מקור שמכיר את המצב
דיסני מתכוננת לפטר בקרוב כ-7,000 עובדים, כמהלך לקיצוץ ההוצאות שלה. כעת מסתבר כי כחלק מהסבב, ענקית המדיה והבידור מתכננת גם לסגור יחידה יחסית קטנה שלה, שתפקידה להשתמש ב-מטאברס (Metaverse) ובספרייה העצומה של הקניין הרוחני של החברה, כדי למצוא דרכים חדשות לספר סיפורים אינטראקטיביים, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל אתמול, בתוך ציטוט דברי אנשים שמכירים את העניין.
במחלקת המטאברס של דיסני מועסקים בסך הכל כ-50 עובדים וכולם יפוטרו, כך אמרו המקורות לג'ורנל. מנהל היחידה, מייק ווייט, יישאר בחברה, אך תפקידו העתידי עדיין אינו ברור.
לפי הדיווח, מנכ"ל דיסני לשעבר, בוב צ'אפק, שכר את ווייט בפברואר 2022 כדי ליצור "פרדיגמה חדשה" למעורבות הקהל בתוכן החברה. המטאברס – אותו עולם דיגיטלי-וירטואלי שהמפתחת הראשית שלו היא חברת מטא, ושעתיד היה להעביר את לכולנו לחיים בסוג של שירות סושיאל חדשני, מדומיין ורב נפלאות – תואר והודגש במיוחד על ידי צ'אפק, שהוחלף על ידי רוברט איגר בנובמבר. לדבריו אז, הפיתוח הזה יספק "גבולות" חדשים לדרך שבה אנשים צורכים או משתפים "סיפור" וכמובן גם – לחוויות צרכניות.
מה קורה למטאברס?
נזכיר כי מוקדם יותר החודש מטא הוציאה לפועל סבב פיטורים נוסף, ובו נכללו 10,000 עובדים. גם אצל חלוצת המטאברס, בין המשרות שיקוצצו נכללו אנשי צוותים השוקדים על פרויקט הדגל של המנכ"ל ומייסד החברה, מארק צוקרברג – המטאברס.
לפני קצת יותר משנה סומן התחום כדבר הבא בעולם הטכנולוגי-אינטרנטי, ועל פי הדיונים אודותיו עתיד היה לכלול פיתוחי מציאות מדומה וטכנולוגיות מציאות רבודה, אך בעצם להיות זמין עבור משתמשים מכל פלטפורמה שהיא.
חברות אחרות מלבד מטא, ביניהן, כאמור, דיסני וגם אנבידיה, מיקרוסופט, טנסנט, אפיק גיימס, סנאפ ואחרות החלו אף הן לפתח יקומי מטאברס אלטרנטיביים או כלים לשימוש במטאברס, ובכל זאת העיסוק והבאזזז סביב התחום פחתו משמעותית באחרונה, בעיקר מאז כניסת הבינה המלאכותית הג'נרטיבית – בעיקר ChatGPT המהולל – לחיינו, והאיתותים שלה שהיא-היא הדבר הבא בתעשיית הטק.
למטא – שהיא כידוע החברה האם של פייסבוק, אינסטגרם, ווטסאפ, אוקולוס ועוד חברות בת – היו, ואולי עדיין ישנן, שאיפות ענק לגבי המטאברס ותפקידו העתידי. על פי דיווח של Screenrant החברה בחרה להעסיק 10,000 עובדים סביב פרויקט המטאברס שלה, כדי לבנות אותו, בתוך השקעה ראשונית של 50 מיליון דולר. ככלל, החברה הוציאה 36 מיליארד דולר על חטיבת Reality Labs שלה מאז 2019.
חטיבת Reality Labs, המופקדת על בניית טכנולוגיות המציאות המדומה והמציאות הרבודה הדרושות ל-מטאברס, הכניסה 727 מיליון דולר במהלך הרבעון הרביעי, אך גם רשמה הפסד תפעולי של 4.28 מיליארד דולר.
דיסני מצטרפת כעת אל מיקרוסופט, סנאפ וחברות אחרות, אפילו ל-מטא במובנים מסוימים, והיא החברה הדומיננטית האחרונה שמתרחקת מהשאיפות שלה לכבוש את תחום המטאברס בתקופה זו.
פיטורים בלחץ המשקיעים
הקיצוצים בדיסני, כמו בכל רחבי העולם, מגיעים מתוך שאיפה לרה-ארגון נרחב במהלך החודשיים הקרובים. מאחורי סבבי הפיטורים בחברות ענק בתחום הטק, כמו גם בגופים צנועים יותר בו, עומד הטיעון כי בשל המיתון העולמי שלאחר הקורונה נוצר בקרב הארגונים הצורך לצמצם בהוצאותיהם, וזאת אחרי גיוסים נרחבים שחלו במהלך המגיפה.
תוכנית הארגון מחדש של דיסני, שעתידה לחתוך הוצאות בשווי המוערך בכ-5.5 מיליארד דולר, נחשפה לראשונה בפברואר. המהלך מגיע, כפי שקורה בחברות אחרות שפיטרו אלפי עובדים, אחרי לחץ מתגבר מצד משקיעים לצמצם בעלויות, וממשקיעי דיסני ספציפית – על רקע חששות נוספים מפני התחרות המשמעותית שהחברה מתמודדת איתה בתחום הסטרימינג.
כשהכריז לראשונה על הפיטורים בפברואר, המנכ"ל איגר ואמר שדיסני תעבור "מהפך משמעותי" על ידי ההוצאה לפועל של הפיטורים, שיקצצו כ-3% מכוח העבודה העולמי שלה. עוד אמר אז שהוא מאמין שהשינוי יגדיל את הרווחיות של דיסני. בהודעה אחרונה לעובדי דיסני, שהגיעה לידי אתרי החדשות, כתב המנכ"ל כי החברה תתחיל להודיע עוד השבוע למפוטרים על גורלם. איגר ציין כי בארבעת הימים הקרובים "מנהיגים" בדיסני ישתפו בחדשות את קבוצת העובדים הראשונה שתפוטר, בעוד שסבב שני וגדול יותר – יתרחש בחודש הבא ויכלול "כמה אלפי" מפוטרים נוספים.
תגובות
(0)