"הגנת הסייבר היא מרכיב הכרחי במסע הדיגיטלי"

כך אמר ד"ר מוחמד אל כוויתי, ראש המועצה הלאומית להגנה בסייבר של האמירויות, בכנס הסייבר GISEC Global 2023 בדובאי ● ד"ר אל כוויתי העלה לבמה לשיחה משותפת את גבי פורטנוי, ראש מערך הסייבר הלאומי בישראל

זוכה בפרס הוקרה בכנס הסייבר GISEC Global 2023 בדובאי. ד"ר מוחמד אל כוויתי, ראש המועצה הלאומית להגנה בסייבר של האמירויות.

"הגנת הסייבר היא דבר חשוב לכשעצמו כי למתקפות יש פוטנציאל נזק הרסני. אלא שלהגנת הסייבר יש ערך נוסף, והוא היותה מרכיב חיוני והכרחי במסע של כל ארגון וארגון לדיגיטל. יש להפיץ את תרבות הגנת הסייבר באמצעות עמיתים, שותפים ומדינות, כדי שהעולם יהיה מקום מאובטח ובטוח יותר", כך אמר ד"ר מוחמד אל כוויתי, ראש המועצה הלאומית להגנה בסייבר של איחוד האמירויות.

ד"ר אל כוויתי דיבר במסגרת כנס GISEC Global 2023 בנושא הגנת הסייבר, אשר נערך השבוע בדובאי. בכנס השנה משתתפות כ-30 חברות סייבר ישראליות, בהובלת MEA Consulting, המייצגת בישראל את הכנס. באירוע, המתקיים במרכז הסחר העולמי של דובאי, משתתפות כ-500 חברות מ-53 מדינות, לרבות כאלף האקרים אתיים ("כובע לבן").

לדברי ד"ר אל כוויתי, "שוק אבטחת המידע והגנת הסייבר במזרח התיכון מתרחב במהירות. האנליסטים של פרוסט אנד סאליבן (Frost & Sullivan) מעריכים כי הוא צפוי לצמוח מ-7.5 מיליארד דולר מהשנה החולפת, ל-31 מיליארד דולרים עד 2030".

"מאז שמוניתי לתפקיד של ראש אבטחת הסייבר של איחוד האמירויות לפני שנתיים", אמר ד"ר אל כוויתי, "פעלתי רבות לא רק לקדם טכנולוגיות, אלא לפעול במישור התרבותי. כך, פעלנו לקידום יוזמת Cyber ​​Pulse – אשר מקדמת את המודעות לסייבר ברמה הלאומית, ומסייעת לאזרחי איחוד האמירויות להבין את ההשפעה של מתקפות סייבר ומהן הדרכים להגנה עליהם ועל משפחותיהם מפני איומים דיגיטליים".

"המטרה שלנו", סיכם, "היא ליצור סביבת סייבר בטוחה וגמישה – כזו אשר מסייעת לארגונים, מוסדות ויחידים להגשים את הפוטנציאל שלהם, ליצור חברה דיגיטלית בטוחה, מאובטחת וחיובית".

ראשי מערכי הסייבר הלאומיים של ישראל, בחריין והאמירויות על במה אחת. מימין לשמאל: גבי פורטנוי, שייח' סלמאן אל ח'ליפה, מבחריין וד"ר מוחמד אל כוויתי מהאמירויות.

ראשי מערכי הסייבר הלאומיים של ישראל, בחריין והאמירויות על במה אחת. מימין לשמאל: גבי פורטנוי, שייח' סלמאן אל ח'ליפה, מבחריין וד"ר מוחמד אל כוויתי מהאמירויות. צילום: יח"צ

על במה אחת: ד"ר אל כוויתי, פורטנוי ושייח' סלמאן אל חליפה

ד"ר אל כוויתי העלה לבמה לשיחה משותפת את גבי פורטנוי, ראש מערך הסייבר הלאומי בישראל ואת שייח' סלמאן אל ח'ליפה, ראש מערך הסייבר הלאומי של בחריין, שהתראיין בלעדית לאנשים מחשבים במהלך הכנס.

פורטנוי סיפר על אירוע מתקפת סייבר שערכו האיראנים על הטכניון: "לפני כחודש", אמר, "מוסד אקדמי מרכזי בארץ, הטכניון, חווה מתקפת כופרה, על ידי קבוצת MuddyWater.

ההאקרים חברי הקבוצה הביאו להשבתת חלק מהפעילות המקוונת של המוסד האקדמי למשך כשבועיים. מעבר לעניין הטכנולוגי, הסיפור הוא היחסים בין הממשל ובין ארגון שהוא פרטי במהותו. הגענו אליהם באמצע הלילה והצענו את עזרתנו. לא תמיד הצעת העזרה מתקבלת בחיוב. כדי שזה יקרה צריך לבנות אמון. זהו נושא מורכב".

"על מנת להגדיל את מערך שיתופי הפעולה בין המדינה, הממשלה, גופי תשתיות קריטיות וארגונים מהמגזר הציבורי, צריך אמון שיהווה מצע ועליו יש נדבך של שיתופי פעולה. ככל שייעשו יותר שיתופי פעולה שכאלה, הדרך לסביבת בטוחה תגדל. כך, את תוצאות הניתוח שלנו לגבי המתקפה על הטכניון שיתפנו עם גופי מדינה שונים באופן מיידי", ציין פורטנוי.

ראש מערך הסייבר הלאומי בישראל סיים את דבריו באומרו כי "ישנה עלייה מתמדת בהיקף ובחומרת מתקפות הכופרה בתקופה האחרונה. אנו פועלים להעלאת המודעות של הציבור, ובעיקר של עסקים, למשמעויות התקיפה ולדרכים להתגונן מפניה. לא רק שתקיפות כופרה הפכו נפוצות יותר, הן גם נהיו בוטות ונועזות יותר. לצד פעילות פנימית בתוך המדינה, אנו שותפים לכמה יוזמות בינלאומיות בתחום מניעת הכופרות. אנו מקדמים פלטפורמות ותשתיות לשיתוף ולהחלפת מודיעין סייבר בין מדינות, כי הן מהוות מכפיל כח אזורי בהתמודדות מול איומי הסייבר. הגנת הסייבר מהווה ציר מרכזי בקשרים בין המדינות. לשיתופי פעולה בין המגזר הפרטי לממשלתי ובין המדינות באיזור יש תרומה משמעותית לחוסן הלאומי ולקידום הכלכלה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים