מחקר מצא: צבא בוטים מזויפים קידם את טראמפ בטוויטר
חברת סייברה הישראלית, עורכת המחקר, גילתה שבמהלך 11 החודשים האחרונים, גורם כלשהו יצר אינספור חשבונות טוויטר מזויפים שפעלו כבוטנט והדהדו שבחים לנשיא לשעבר, שמתכונן לרוץ שוב לנשיאות ארה"ב, ולבוז ליריביו
חברת סייברה (Cyabra) הישראלית חקרה וזיהתה קמפיין בוטים בטוויטר, המשבח את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ותוקף את יריביו, שנערך באמצעות רבבות חשבונות מזויפים אשר נפתחו במהלך השנה האחרונה. מדובר למעשה בבוטנט חדשה ופרו-טראמפית, שאחריה עקבו החוקרים במשך 11 חודשים.
לפי מסקנות המחקר, הרשת מורכבת למעשה משלוש רשתות שונות של חשבונות טוויטר, שכולם נוצרו באפריל, אוקטובר ונובמבר 2022, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP.
על פי הדיווחים, בנוסף להפצת דברי הלל על טראמפ, החשבונות המזויפים מנסים לפגוע ולהלעיג מבקרים של הנשיא האמריקני לשעבר מהצד הרפובליקני והדמוקרטי כאחד. בנוסף, גם ניקי היילי – שגרירת טראמפ באו"ם, שהכריזה על התמודדות מול הנשיא לשעבר במפלגה הרפובליקנית לקראת הבחירות הבאות לנשיאות ארה"ב – הבחירות ה-60 לנשיאות שיערכו ב-5 בנובמבר 2024 – מותקפת בידי הבוטים.
מושל פלורידה הרפובליקני, רון דה-סנטיס, שרבים מחשיבים כדמות שעשויה לגבור על טראמפ במירוץ הפנים-מפלגתי לבחירת נציג, הותקף גם הוא בידי צבא הבוטים, שהפיצו אודותיו בעיקר טענות שלא יכול לנצח את טראמפ.
הוועדה הלאומית הרפובליקנית תקיים את הדיון הראשון בפריימריז לנשיאות באוגוסט 2023 במילווקי, וניכר כי מי שעומד מאחורי הרשת מנסה ללא ספק להטות את דעתם של כמה שיותר מצביעים רפובליקנים, לפני שיחליטו לגבי המועמד הסופי של המפלגה לקראת הבחירות לנשיאות בשנה הבאה.
יצוין כי השיטה המסוימת של הפעלת אינספור חשבונות בוט מזויפים בטוויטר הייתה בדיוק זו שבה השתמשה רוסיה כדי להשפיע על השיח הציבורי ובמאמץ להשתמש באלגוריתמים של הפלטפורמה כדי להגיע לכמה שיותר אנשים, כשהתערבה בבחירות הקודמות בארה"ב.
לא ידוע מי יצר את החשבונות המזויפים הרבים, אבל החוקרים של סייברה אומרים שהם כנראה נוצרו מארה"ב. בכל החשבונות יש גם תמונה וגם שם של האדם שהם מתיימרים להיות שלו. חלק מהחשבונות הללו אף מפרסמים פוסטים משלהם, לעתים קרובות בתגובה למשתמשים אמיתיים, בעוד שחשבונות אחרים משתפים תוכן של משתמשים אמיתיים, כך שהוא מתפשט יותר ברחבי הפלטפורמה.
להדהד ביתר שאת את המסר למען הנראות
סייברה הסבירה כי זיהתה את האנומליה משום שבוויכוחים מקוונים מן השגרה, שיעור החשבונות המזויפים בדרך כלל נמוך יחסית. טוויטר אומרת שכ-5 אחוז מהמשתמשים היומיים שלה הם חשבונות מזויפים, ונזכיר כי הבוטים הללו ומניינם היוו עניין גדול בזמן שהבעלים הנוכחי של טוויטר, אילון מאסק, התמקח עם החברה לפני יישום העסקה ובטרם רכש את הפלטפורמה ב-44 מיליארד דולר. בסייברה זיהו פעילות ערה שאינה סטדרטית סביב האדרת טראמפ ו"הורדת" מתחריו מהמפלגה.
לפי החוקר והפרופסור סמואל וולי מאוניברסיטת טקסס, הרובוטים האלה לא נועדו באמת כדי לשכנע אחרים, אלא לחזק סוגים מסוימים של תוכן, כך שיותר אנשים יראו אותו. בדרך זו הם יכולים, בין היתר, לגרום לגולשים להאמין שדעה או מועמד מסוימים פופולריים יותר ממה שהם באמת ולהטות את תודעתם, כך שיסברו בטעות, למשל, שטראמפ פופולרי הרבה יותר משהוא בפועל.
אתם באמת סבורים שהצד השני לא משתמש בבוטים?