סטיב ווזניאק: "ממשלות לא יאפשרו לקריפטו לצאת משליטתן"

ווז - ממייסדי אפל - מתלהב מהביטקוין ואף מהטכנולוגיה הקריפטוגרפית בכלל, ואולם חושש שאם זו תהפוך למאוד נפוצה בשימוש ותאיים על ההגמוניה של הכסף הקלאסי הדבר יגרור התערבות ממשלתית, אפילו בוטה

סטיב ווזניאק

סטיב ווזניאק – מי שנחשב כמייסד המיתולוגי של אפל, יחד עם חבריו סטיב ג'ובס ורונלד וויין – דיבר שוב ושוב על שוק מטבעות הקריפטו ועל עמדותיו בנושא. גם ביום ו', בראיון ל-Yahoo Finance, הוא שב לנושא החביב עליו, והבהיר כי נשאר תומך בביטקוין ומאמין שמטבעות קריפטוגרפיים יכולים להיות אמצעי תשלום מצוין לעתיד, אבל גם התריע שממשלות יכולות להגביל את השימוש בנכסים אלה, אם או כשהתעשייה תהיה גדולה ועצמתית מדי.

ווזניאק, המכונה ווז, אמר כי הוא מאמין ששוק הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים ישמשו את האנושות ביעילות, אך התחום עתיד להתמודד עם לחץ מצד ממשלות ורשויות, שלמעשה, לדבריו, לעולם לא יאפשרו לקריפטו לצאת משליטתן.

"כן, אני מאמין שיעשה שימוש יעיל בשוק הקריפטו", אמר ווז בשיחה. "יש לנו הרבה דרכים דיגיטליות לשלם על דברים עכשיו, אפילו להעביר כסף לאנשים. זה הגיע מפייפאל (PayPal), ועכשיו יש לנו את Apple Pay, Apple Cash, יש לנו את Venmo", ואז הוסיף והסביר כי "למטבעות קריפטו יש קצת אנונימיות", לטוב ולרע.

לדבריו, משום ששוק המטבעות הווירטואליים נעשה יותר ויותר יעיל והופך לכזה המשרת רבים, הגיע הזמן שבו המשקיעים צריכים להיזהר, הרי הממשלה לא תאפשר להפיכתו לאמצעי התשלום הדומיננטי לקרות.

לא יאיים על הכסף הקלאסי. קריפטו. אילוסטרציה.

לא יאיים על הכסף הקלאסי. קריפטו. אילוסטרציה. צילום: BigStock

"ממשלות ישתמשו בכוחן"

"אם הכל ייעשה באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים, ממשלות ישתמשו בכוחן", התנבא ווז, שמאמין כי אם הקריפטו באמת יהפך לכזה שישמש את כולנו, הרי המדינות לא פשוט יוותרו על הכוח שלהן ויקבלו זאת בברכה.

"הבעיה היא שהממשלה לעולם לא תיתן לזה לצאת משליטתה. אם זה יגיע לנקודה שבה הכל יתבצע דרך שוק הקריפטו, וזה לא יעבור פיקוח ממשלתי או מיסוי וכל זה, ממשלות פשוט הולכות לאסור את זה. הן לא ינטשו את הכוח הזה", הבהיר.

בדבריו אלו נקט ווזניאק בעמדה שבעיני רבים תתפש כנראה כשגויה, שכן ביטקוין הוא בהווייתו לגמרי חופשי ובלתי ניתן לעצירה, אך יש גם מי שסבורים כי עמדה זו משקפת את המציאות ואת העתיד לבוא, וחייבת להיאמר על אף שחובבי האסימונים הדיגיטליים אולי לא ישמחו לקחת תסריט כזה בחשבון. ממשלות, במיוחד החזקות ביותר, לא וויתרו מעולם על שליטה בכסף או בבני אדם, ואין סיבה, כפי שמתנבא ווז, שיעשו זאת בכל הנוגע בקריפטו.

עוד בראיון הצהיר ווזניאק שביטקוין, לתפישתו, הוא "מתמטיקה טהורה" ואולם יש לו מגבלות שאין לכסף פיאט (הכסף הרגיל), בהיותו ייחודי. "תראה את הדולר האמריקני", אמר, "הממשלה יכולה ליצור דולרים חדשים ולהלוות, אין לה בסיס קבוע כמו ביטקוין. ביטקוין הוא מתמטיקה, מתמטיקה טהורה. לעולם לא יווצר ביטקוין אחר". לסיכום הוא הסביר שלדעתו חשוב להיות אופטימי לגבי הביטקוין, אבל תמיד להיות ערני וחשדן ולהתכונן גם לפעילויות מטעם ממשלות נגד הטכנולוגיה הפיננסית החדשנית, שעלולה פשוט לאיים עליהן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים