בעולם שאחרי סגרי הקורונה: אנשים משחקים אונליין יותר

על פי דו"ח 'האבולוציה של הבידור' של NPD Group, חלה עלייה בולטת בזמן המושקע במשחקי וידיאו בין השנים 2019 עד 2020 ● מניין השעות הממוצע פר-שבוע למשחק בארה"ב עלה מ-12.7 ל-14.8 שעות ● וכמה שעות בממוצע הם משחקים כיום?

הפך ליותר נפוץ בתקופת הקורונה. גיימינג. צילום אילוסטרציה: BigStock

אם עד לפני שנים ספורות ההתייחסות לאנשים מבוגרים שמשחקים משחקי מחשב, או מה שמכונה משחקי וידיאו כל אמצעי אחר, כללה הרמת גבה, כיום המצב שונה. גם בהיבט הזה הייתה למגיפת הקורונה השפעה, לפחות בהגברת העוצמה של השינוי.

לפי דו"ח של חברת מחקרי השוק NPD, שבדקה את האוכלוסייה הבוגרת בארצות הברית, במהלך השנה הקודמת כמות השעות הממוצעת השבועית שהקדישו מבוגרים למשחקים עלתה, לעומת 2019, באופן משמעותי – היא צמחה מ-12.7 ל-14.8 שעות, וזה נראה כמובן מאליו, בעיקר לאור ריבוי הסגרים וההימצאות של אנשים רבים בבית למשך תקופה ארוכה.

משחקים יותר. למשל בפורטנייט. צילום אילוסטרציה: BigStock

משחקים יותר. למשל בפורטנייט. צילום אילוסטרציה: BigStock

אבל מתברר שגם אחרי ההקלות, ואחרי שאנשים לא מעטים חזרו לעבודה והסגרים כבר לא לוחצים כמו בעבר, העלייה במספר השעות הממוצע המוקדש למשחקים המשיכה: והיא הגיעה ב-2021, עד עתה, כבר ל-16.5 שעות.

ומה שמפתיע עוד יותר הוא שלשכבת הגיל שבין 45-64 הייתה השפעה רבה על התוצאה הזו בשני היבטים: גידול מספר השעות, אבל גם גידול במספר האנשים שמשחקים: 65% מאלו סיפקו תשובה חיובית לשאלה אם הם משחקים, והעלו שהם עסוקים בגיימינג במשך 9 שעות משחק בממוצע בשבוע ב-2019; במענה של המשיבים חלה עלייה ל-69% ול-12 שעות משחק ב-2020, ועוד זינוק אל 75% ו-16 שעות בשנה הנוכחית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים