נשים ומחשבים: אסיה לייבמן, Tomorrow.io
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: אסיה לייבמן, ראש צוות פיתוח ב-Tomorrow.io
שם ותפקיד: אסיה לייבמן, ראש צוות פיתוח ב-Tomorrow.io, חברת סטארט-אפ המסייעת למדינות, עסקים ואנשים להתמודד עם אתגרי האקלים.
ותק בתפקיד: שנה וחצי.
תפקידים קודמים: התחלתי את דרכי במשרד ראש הממשלה במשרת סטודנט בתפקיד מודיעיני (אליו הגעתי בעקבות השירות הצבאי). לאחר שנתיים, החלטתי לנסות ולעבור לתפקיד פיתוח ראשון. במשך חמש שנים עבדתי במשרד במגוון תפקידי פיתוח, עד שבסופו של דבר החלטתי להמשיך הלאה ולהתנסות בתעשייה בחוץ.
מאז עבדתי במגוון חברות ותפקידים. בין השאר, הייתי ראש צוות פיתוח ב-Citi innovation lab, ראש צוות פיתוח ב-Via, והיום ראש צוות פיתוח Tomorrow.io. התקופה שעבדתי במשרד ראש הממשלה לוותה בתחושת שליחות, והיה לי מאוד חשוב לבחור חברות שעובדות על מוצרים משמעותיים גם בהמשך הקריירה. אין ספק שלהיות חלק מחברה שעוזרת להתמודד עם אתגרי האקלים עשה את הבחירה Tomorrow.io לקלה.
השכלה ושירות צבאי: שירתתי בחיל המודיעין. בחרתי בתואר ראשון ריאלי – בביואינפורמטיקה ותואר שני הומני – בלימודי סביבה. שניהם באונ' ת"א.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? שני ההורים שלי מהנדסים ונחשפתי לעולם ההיי-טק בגיל צעיר. עם זאת, בתור ילדה ונערה נשבעתי שלא אעבוד בהיי-טק, כי ראיתי כמה קשה הם עובדים וכמה מאוחר הם חוזרים. אבל זה כנראה חזק ממני, ומצאתי את עצמי לאורך השנים נמשכת גם אני אל עולמות ההנדסה והפיתוח…. Never say never.
Fun Fact – אפילו סבתא שלי הייתה מפתחת! (כשעוד קידדו על כרטיסים מנוקבים).
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אם להיות כנה, התשובה היא כן. עם זאת, אני חושבת שהרבה פעמים זה נעשה מחוסר מודעות ולא במכוון, וזאת אחריותנו ואחריות הארגונים לדאוג שזה לא יקרה. לדעתי, בתחום הזה יש הרבה מדי "שטח אפור", ולכן לא מספיק "לא להפלות", אלא גם צריך לכוון באופן יזום לאפליה מתקנת, בין אם בתחום ציפיות השכר, עידוד עובדות לקידום ועוד.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לצערי, היו מקרים בהם נתקלתי בהערות סקסיסטיות במהלך הקריירה שלי, לשמחתי הם לא היו רבים. עם זאת, אני לגמרי מודעת לכך שישנם מקומות עבודה בהם נשים ממש מרגישות את האפליה, את תקרת הזכוכית וכדומה.
זה לא פשוט, הרבה פעמים לא מוצאים את המילים להגיב ובוחרים בהבלגה. אם הייתי יכולה לתת עצה לנשים אחרות, היא הייתה לא להתבייש ולהעמיד במקום את מי שעומד מולן בסיטואציות כאלה. בנוסף אני מאמינה שזאת אחריות של כולם, גברים ונשים כאחד, לא לעודד ולא לתת יד לשיח מפלה או סקסיסטי במקום העבודה.
בהקשר הזה מגיע שאפו למקום העבודה הנוכחי שלי, Tomorrow.io. יש אצלינו דגש מאוד חזק על תרבות ארגונית ששמה את האנשים במרכז, ובפרט על הנושא של שוויון הזדמנויות מגדרי. נושא זה נמצא באופן מוצהר על סדר היום כחלק מהשיח בארגון, ומקבל את מלוא תשומת הלב והדגש בתהליכי הגיוס, במשכורות ובתנאים, בקידומים, בשיחות הנהלה ועוד.
אלופה! הכי טובה שיש