פרופ' יולי תמיר, לשעבר שרת החינוך, מצטרפת לוועדת האתיקה של סלברייט

החברה, שבעבר מכרה פתרונות מודיעין דיגיטלי גם למדינות שלא מצטיינות בזכויות אדם, כמו רוסיה ובלארוס, מקימה ועדת אתיקה ● פרופ' תמיר תהיה חברה בה לצד, בין היתר, פרופ' גבריאלה בלום מבית הספר למשפטים של הרווארד ודורון הרמן, לשעבר ראש דסק הפלילים של חדשות 13

פרופ' יולי תמיר, חברה בוועדת האתיקה של סלברייט. צילום: יח"צ

חברת המודיעין הדיגיטלי סלברייט הודיעה היום (ב') שהיא מקימה ועדת אתיקה, שכוללת מומחים באתיקה, זכויות אדם, אכיפת חוק, משפטים ומודיעין דיגיטלי. הוועדה תייעץ לדירקטוריון החברה לגבי מדיניות והליכים רלוונטיים, "כדי להמשיך ולטייב סטנדרטים אתיים גבוהים לפיתוח ושימוש אחראיים בטכנולוגיית מודיעין דיגיטלי", על פי ההודעה.

בין היתר, הוועדה תמליץ לבורד של סלברייט על סט עקרונות וקווי מדיניות שינחו את מכירת פתרונות החברה ושירותיה, בהתאם לקוד האתי שלה, לחוקים, לרגולציות, ולנורמות ולנהלים הבינלאומיים המקובלים; תייעץ לגבי טרנדים טכנולוגיים צומחים ומתפתחים בתעשייה, שימוש בהם ורגולציות עליהם; ותגבש המלצות למדיניות לטיפול בנושאי אתיקה וזכויות אדם.

הוועדה כוללת כעת שישה חברים.ות ובהמשך סלברייט מתכוונת להעלות את המספר לשמונה. אחת מהם.ן היא פרופ' יולי תמיר, פוליטיקאית לשעבר, ששירתה כח"כית מטעם מפלגת העבודה בין השנים 2003 ל-2010. היא כיהנה כשרה לקליטת עלייה, שרת החינוך, סגנית יו"ר הכנסת וחברה בוועדות הכספים, החינוך והחוץ והביטחון. פרופ' תמיר שימשה כעמיתת מחקר במרכז לערכים אנושיים ובמרכז לאתיקה ולמקצועות של אוניברסיטת הרווארד. היא ממייסדי תנועת שלום עכשיו, שחותרת לקידום פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני על ידי הקמת שתי מדינות. במשך מעל עשור כיהנה פרופ' תמיר כנשיאת מכללת שנקר להנדסה, עיצוב ואומנות, וכיום היא נשיאת המכללה האקדמית בית ברל.

חברה נוספת בוועדת האתיקה של סלברייט היא פרופ' גבריאלה בלום, פרופסורית למשפטים מהרווארד, בקתדרה לזכויות אדם ולמשפט הומניטרי, וסגנית דיקאן בתוכנית ללימודי משפט בינלאומי בבית הספר למשפטים של האוניברסיטה. כמו כן, היא מנהלת בפקולטה את התוכנית למשפט בינלאומי בסכסוכים מזויינים (PILAC), וחברה בסדנת המשא ומתן למנהלים. לפני הרווארד, בלום שירתה במשך שבע שנים כיועצת משפטית בכירה במחלקת הדין הבינלאומי בפרקליטות הצבאית הראשית, ושנה נוספת כיועצת אסטרטגית למועצה לביטחון לאומי של ישראל.

עוד מצטרף לוועדה הוא דורון הרמן, לשעבר ראש דסק הפלילים והסייבר בחדשות 13. הרמן ייסד את סייף סקול אנליטיקס, סטארט-אפ שפיתח פתרון שמנתח את האקלים החברתי בבית הספר ומספק על בסיס זה הרצאות ותכני שיעורים לתלמידים. בנוסף, הוא מנחה כיום מגזין משפט בחדשות 13, מרצה ויוצר סרטים תיעודיים בנושא הגנת הילדים ברשת והיה כתב בגלי צה"ל.

כמו כן, הוועדה כוללת את וויליאם פ.אבר, שהיה מנהל הטכנולוגיות הראשי במרכז לפשעי סייבר במשרד ההגנה האמריקני; אנתוני ג'.פרנטה, המנהל הגלובלי של תחום הסייבר ומנהל בכיר בפירמת הייעוץ העסקי FTI Consulting, ולשעבר מנהל צוות תגובות לאירועי סייבר במועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית וראש הסגל בחטיבת הסייבר של ה-FBI; וגיל קרליקווסקי, לשעבר נציב הרשות להגנת המכס והגבולות של ארצות הברית ומנהל המשרד למדיניות סמים לאומית בבית הלבן.

יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט. צילום: שלומי יוסף

יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט. צילום: שלומי יוסף

יוסי כרמיל, מנכ"ל החברה, אמר כי "סלברייט מכירה באחריותה לפעול באופן שקוף ואתי. המחויבות שלה לפעול באופן חוקי ואתי היא ללא עוררין. ועדת האתיקה מביאה לסלברייט נסיון עצמאי ברמה עולמית, שיחזק את השותפות שלנו עם בכירים ומקצוענים בתעשייה, כדי שנוכל לבנות דרכים ונהלים לשימוש אתי בפתרונות מודיעין דיגיטלי, ולסייע לארגונים ששומרים על ביטחון הציבור ולארגונים עסקיים להתמודד עם איומים הולכים וגדלים של פשע, טרור ופשיעה אזרחית".

בין הלקוחות לאורך השנים: רשויות אכיפה במדינות דמוקרטיות – וכאלה שפחות

סלברייט נוסדה ב-1999 על ידי אבי יבלונקה, ירון ברץ ויובל אפללו. ב-2001 הצטרף אליה רון סרבר וב-2004 – כרמיל. השניים שימשו כמנכ"לים משותפים של החברה בין 2005 ל-2020, שבמהלכה פרש סרבר. כרמיל מכהן כיום בתפקיד לבדו. מטה סלברייט שוכן בפתח תקווה.

החברה פועלת בעולם הפורנזיקה הדיגיטלית ונרכשה ב-2007 על ידי FutureDail Incorporated והתאגיד היפני סאן (להבדיל מסאן מיקרוסיסטמס, שנרכשה על ידי אורקל). היא עובדת ועבדה לאורך השנים עם רשויות חוק וגופים לאומיים במדינות שונות, בהם המרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים בארצות הברית, משטרת ניו-יורק והוועדה לבטיחות בדרכים של המדינה.

שמה עלה לכותרות ב-2016, לאחר דיווח שפורסם ובו נכתב שסלברייט סייעה ל-FBI להשיג גישה לנתוני מכשיר iPhone, בניגוד לעמדתה של אפל. ב-2018 אישרה החברה שהיא יכולה להגיע למכשירי iPhone ואנדרואיד, למרות ההצפנות שלהם, אולם הבטיחה שהנתונים שלה נשמרים בסודיות מוחלטת, למען בטיחות הציבור. ב-2017 הודתה סלברייט שהאקר לא ידוע רכש 900 ג'יגה-בייט של נתונים סודיים מהשרתים החיצוניים שלה. זאת, בעקבות פרסום על כך בפברואר באותה השנה.

במרץ השנה הודיעה החברה שהיא מפסיקה את יצוא הטכנולוגיה שלה לרוסיה ולבלארוס – שתי מדינות שלא מצטיינות בזכויות אדם, בלשון המעטה. זאת, לאחר שעו"ד איתי מק, פעיל זכויות אדם, חשף שהטכנולוגיה שלה שימשה לפריצה לטלפונים של מקורבים למנהיג האופוזיציה הרוסית אלכסיי נבלני, שהורעל באוגוסט אשתקד, ככל הנראה על ידי המשטר במוסקבה – ושרד את ההרעלה.

סלברייט יצאה בחודש שעבר להנפקת SPAC בנסדא"ק, לאחר שהתמזגה עם TWC Tech Holdings. מאז המניה שלה רשמה מסחר תנודתי, ונכון לפרסום שורות אלה עומד שערה על 10.07 דולר – מעט יותר מהשער ביום הראשון שלאחר ההנפקה.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דור

    שוב ספין תקשורתי חסר ערך. מה שמעניין את סלברייט זה לעלות את מחיר המניה המקרטע. שבועיים בשוק והמניה רב הזמן נסחרת מתחת למחיר ההנפקה. לא בטוח שזה יעזור. ימים יגידו.

אירועים קרובים