סינפטיקס רוכשת את DSPG הישראלית ביותר מחצי מיליארד דולר

הנרכשת עוסקת בתכנון רכיבי מוליכים למחצה ● סכום העסקה משקף פרמיה של 18%-20% ממחיר המניה ביום המסחר האחרון שלה

עופר אליקים, מנכ"ל DSPG. צילום: קרן בן ציון

יום של אקזיטים בשוק הישראלי: לצד הרכישה של צ'ק פוינט את עב ענן הישראלית ב-900 מיליון שקלים, חברה אחרת תוצרת כחול לבן – DSPG – נרכשת על ידי סינאפטיקס תמורת יותר מ-500 מיליון דולר במזומן. הנתון משקף פרמיה של 18%-20% ממחיר המניה של DSPG ביום המסחר האחרון שלה. שוויה של סינאפטיקס עומד על כשבעה מיליארד דולר.

הנרכשת עוסקת בתכנון רכיבי מוליכים למחצה. בסיסה נמצא בסן חוזה שבקליפורניה והיא מתמחה במעבדי אות ספרתיים (DSP – Digital Signal Processor). מרכז הפיתוח העיקרי של החברה יושב בהרצליה והיא נסחרת בנאסד"ק. הפיתוחים שלה משמשים מכשירים של סמסונג, אמזון, אפל, גוגל ועוד.

DSPG הוקמה בקליפורניה ב-1987 על ידי היזם דוידי גילה לאחר שרכש את קולטוק מישראל. קולטוק הוקמה ב-1986 על ידי בועז משעולי, על בסיס צוות פיתוח של קומברס, שמשעולי היה בין מייסדיה, שהתמחה בעיבוד ספרתי של אותות. כמנכ"ל DSPG משמש עופר אליקים.

בחלוף השנים, מתוך החברה הוקמו שלוש חברות נוספות כספין אוף, כשהבולטת שבהן היא די.אס.פי קומיוניקיישן (DSPC), שעסקה אף היא בשבבים לטלפונים ניידים ושנמכרה לאינטל ב-1999 ב-1.6 מיליארד דולר – האקזיט הגדול ביותר לאותה התקופה. חברות נוספות ש-"נולדו" מ-DSPG הן אודיוקודס וסיוה.

ב-2011 החלה קרן הגידור סטארבורד לרכוש מניות של DSPG, לאחר שמניית החברה דשדשה במשך כמה שנים והכנסותיה ירדו מכ-300 מיליון דולר ב-2008 לכ-160 מיליון ב-2012. יש לציין ש-DSPG חוותה בשנים האחרונות ירידה בפעילות הליבה שלה – שבבים לטלפונים אלחוטיים, ואז היא שינתה כיוון בפעילות שלה ופנתה בין השאר לתחום השבבים לבית החכם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים