נאום "יש לי חלום" של מרטין לותר קינג הגיע לפורטנייט

משתתפי משחק הווידאו המצליח יכולים להצטרף לקהל הנוכח באירוע הווירטואלי, שמדמה את המאורע ההיסטורי המכונן ● רגשונים מהדור הישן הושבתו במקרה זה, כדי לכבד את הסיטואציה

ההוא מהפורטנייט? ד"ר מרטין לותר קינג במשחק הווידיאו. צילום מסך מסרטון הפרומו למשחק

אפיק גיימס, העומדת מאחורי משחק הווידיאו המצליח פורטנייט, רוצה שהוא לא ייתפש או ישמש רק כמשחק, אלא כסוג של פלטפורמה חווייתית. לצורך כך היא מייצרת ספיישלים, שבהם משולבות דמויות מפורסמות מהעבר או מהווה – למשל הופעה של אריאנה גרנדה שהתקיימה באחרונה ושבה הזמרת הפכה לווירטואלית, אך שרה באמת למשתמשים הנוכחים באירוע כקהל.

כך קרה שדמות היסטורית גדולה מהחיים, כמו מרטין לותר קינג, אביר זכויות האדם של השחורים בארה"ב, הגיעה לפורטנייט.

אפיק גיימס ואולפני טיים חברו יחד לשם יצירת חוויה חינוכית-אינטראקטיבית, שיכולה להביא את סיפור חייו ותורתו של לותר קינג, חתן פרס נובל המפורסם, ואת נאומו ההיסטורי "יש לי חלום" למשתמשים, שאפשר להניח שכולם נולדו הרבה אחרי האירוע הדרמטי והמכונן, שהתרחש במציאות ב-1963.

לותר קינג הצליח למשוך קהל עצום של אנשים הכמהים לשינוי לאחד הרגעים המשמעותיים ביותר במאבק השחורים לזכויות, הן בארצות הברית והן בעולם, בצעדה לוושינגטון, שהתקיימה אי אז לפני 58 שנים. נאומו בן ה-17 דקות הפך לאייקוני ולמשנה מציאות של ממש.

הצעדה בזמן. מרטין לותר קינג בפורטנייט. צילום מסך מהקדימון ביוטיוב

הצעדה בזמן. מרטין לותר קינג בפורטנייט. צילום מסך מהקדימון ביוטיוב

כשהמטאברס משלב היסטוריה אמיתית

היוזמה הווירטואלית, שהוקדשה לאקטיביסט ולמנהיג הפוליטי המפורסם והחשוב כל כך, נקראת "הצעדה בזמן" (March Through Time). בוושינגטון המשוחזרת בסגנון פורטנייט, השחקנים יוכלו להיות חלק מהקהל ולצפות בהקלטת הנאום שנשא לותר קינג בחוויה סוחפת לחלוטין בסגנון המטאברס ההולך ותופס תאוצה כיום. בנוסף הם זוכים במידע שמגיע בבועיות פופ-אפ, ושמקורו במוזיאון מרטין לותר קינג, ומוצעים להם גם שאלות וציטוטים להשלמה ביחד עם שחקנים אחרים, ברוח האחווה הטהורה אשר לה הטיף לותר קינג, שקבע בנאומו כי הדרך היחידה להתקדם ולשפר את מצב השחורים היא לפעול יחדיו למען המטרה.

זו כנראה הפעם הראשונה שדמות היסטורית נכנסת למשחק וידיאו בצורה כזו: לא בגרסה וירטואלית בהשראתה, או במחוות ותנועות שלה, אלא כקטע דוקומנטרי תקופתי. בנוסף, אפיק גיימס לא הסתירו את גודל המעמד ואת החשיבות שהיא מייחסת לכך שהמשתמשים הצעירים שלה ידעו אודותיו ויעריכו אותו.

על מנת שלא להרוס את האירוע הקריטי, במתכונתו הווירטואלית-מטאברסית, החליטה היצרנית ליצור שמונה רגשונים (emotes) ייעודיים לו, שהיו זמינים לשחקנים המשתתפים. מאידך, השימוש ברגשונים מדור קודם, שלא לדבר על סקינים שונים, הושבת כליל על ידי המפתחת, לכל מי שרוצה להשתתף בצעדה. המהלך הזה הגיע אחרי שהחברה קיבלה ביקורת על שחקנים שהם "לא מכבדים" את הנאום, בעת השימוש ברגשונים או בסקינים המסוימים.

נדמה שהמחווה הזו מבורכת במיוחד ואולם  ברחבי הרשתות החברתיות נשמעו גם תגובות שבהן טענו מבקרים כי המהלך הזה, ודומים לו אם וכשיבואו, יהפכו את לותר קינג (ודמויות היסטוריות חשובות כדוגמתו) להיות "ההוא מהפטרנייט" בעיניי הדור הצעיר. השאלה שנותרה באוויר היא רק האם להיות "ההוא שחייבים ללמוד עליו כדי להצליח במבחן" זה מצב טוב יותר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים