חיים סניור, נט-אפ: "המידע הארגוני משול למשקל עודף של אנשים שמנים הזקוקים בדחיפות לדיאטה"
"כמות המידע בארגון גדלה באופן עצום, לא יודעים באמת את מיקומו, הניצולת של המערכת גבוהה כמעט עד הסוף", אמר סניור, יועץ טכנולוגי בכיר בנט-אפ ● הוא הציג תהליך שמביא ל-"יכולות שליטה, בקרה וניהול המסייעות לטיפול מיטבי ויעיל באחסון הארגוני" ● סניור הביא כדוגמה את הדיאטה שעבר בעצמו, ובמסגרתה השיל 67 קילוגרמים ממשקלו
"המידע הארגוני גדל כיום באופן אקספוננציאלי, והוא משול למשקל העודף של אנשים שמנים הזקוקים בדחיפות לדיאטה", כך אמר חיים סניור, יועץ טכנולוגי בכיר בנט-אפ (NetApp).
סניור היה ראשון הדוברים בכנס Storage 2010, שנערך הבוקר (ב') במרכז הכנסים אבניו בקריית שדה התעופה. הכנס, הנערך זו השנה העשירית ברציפות, הופק על ידי אנשים ומחשבים והתקיים בהשתתפות מאות מנהלי תשתיות ואחסון. מנחי הכנס היו פלי הנמר, נשיא ויזם אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
כדוגמה לדבריו, הביא סניור את עצמו. הוא הקרין תמונות שלו מלפני שנה, בטרם השיל מגופו 67 קילוגרמים. לדבריו, השינוי הנדרש, בין אם גוף האדם ובין אם בארגון, מתחיל בשלב המודעות, כשמבינים שלא ניתן להמשיך באותו המצב. הוא אמר, כי כמות המידע בארגון "גדלה באופן עצום, לא יודעים באמת את מיקומו, הניצולת של המערכת גבוהה כמעט עד הסוף". סניור הוסיף, כי לאחר שלב המודעות "בוחרים לקחת שליטה על התהליך. נדרש להבין מה יש ואיפה, ולאחר מכן לתעדף את צורות הטיפול במידע. אז נדרש לאחסן את המידע בצורה ייחודית, יעילה, עם בקרות גישה אליו".
לאחר מכן, אמר סניור, יש להגדיר את רמת השירות הנדרשת מכל יישום ולנייד משאבי אחסון בין היישומים השונים. היבט נוסף שיש להתייחס אליו בעת בניית מערך אחסון ארגוני הוא, לדבריו, קביעת מדיניות ותקנים. כך, ניתן לשלב בכלי ה-IT לניהול מערכות המיחשוב וניהול התהליכים את מערך האחסון. לבסוף, אמר סניור, מגיע הדבר החשוב ביותר: לקבל את תמיכת ההנהלה.
בהמשך דבריו, הציג סניור את כלי ניהול האחסון של נט-אפ וסיכם, כי "כך מתקבלות יכולות שליטה, בקרה וניהול המסייעות לטיפול מיטבי ויעיל בו".
אלן אזאגורי, מנהל מחקר ופיתוח ב-XIV-יבמ, ציטט מחקרים שונים שלפיהם נפח המידע הנוצר והמאוחסן גדל מדי שנה בשיעור של בין 40% ל-60%. לדבריו, מצב זה מקשה על מנהלי האחסון לטפל בו בצורה יעילה ומיטבית, כאשר מנגד, תקציביהם מצטמצמים. אזאגורי ציין אתגר נוסף העומד בפני מנהלי האחסון – הצורך בהנגשת המידע למשתמשים השונים, ובמהירות. הוא אף הזכיר את האחסון מבוסס פלאש (Flash). "אנחנו רואים שיפור משמעותי בביצועים בדרך זו", אמר. "בעתיד, הפלאש ישולב באופנים מתוחכמים יותר במערכות האחסון".
בהמשך, הציג אזאגורי את מערכת XIV, כפי ששולבה בהיצע של יבמ (IBM) באחסון דיסקים. מערכת נוספת שהציג, מבוססת הרכישה של דיליג'נט, משלבת אחסון מבוסס דיסקים עם אחסון מבוסס קלטות, ומטפלת במניעת שכפול שלהם. הוא סיכם באמרו, כי מערך האחסון משתלב ב-'עולם החכם', שבו נוצרים פריטי נתונים בתצורות שונות וברכיבים שונים. לכן, נדרשים פתרונות אחסון חכמים יותר".
שלמה נשגב, א.מ.ת מיחשוב: "על מנת לנהל היטב, נדרש לדעת מה יש בהיבט האחסון"
שלמה נשגב, ארכיטקט מערכות ראשי ב-א.מ.ת מיחשוב, דיבר על אתגרי השליטה בסביבה משתנה בעת ניהול משאבי האחסון. לדבריו, הגידול באחסון עומד על סדר גודל של 60% לשנה, אולם ניצול האחסון נמוך בהרבה. הוא מנה בעיות נוספות בתחום, בהן קבצים כפולים, מידע ונתונים שאינם פעילים וכן דרישות של משתמשים לסוגי מידע נוספים.
הוא הוסיף, כי האתגרים של מנהלי האחסון הם ניהול מערך מבוזר; העברת מחיצות בין מארזים; אחסון מדורג; התאוששות מתקלות; ניהול מערכי גיבוי והתאוששות; הצורך בבקרה; תמחור ודיווח למשתמשים; התאמה לדרישות העסקיות; וכן ניהול רשת האחסון. נשגב ציין, כי אתגרים אלה באים לצד הצורך בגמישות, המתקבלת מגידול מודולרי בביצועים ובנפח, ויכולות שדרוג של מערכי האחסון. לדבריו, "על מנת לנהל היטב, נדרש לדעת מה יש בהיבט האחסון – נפחים, ביצועים ומקום".
דובר נוסף בכנס היה יניב גיאת, יועץ טכנולוגי בכיר ב-HP ישראל. הוא הציג את שילוב מוצרי האחסון של החברה בענן הפרטי, המבוסס על תשתיותיה. לדבריו, הצורך בכך הוא בשל הגידול בדרישות העסקיות מה-IT מצד הארגון. מצב זה גורם לכך שהמידע צריך להיות נגיש ומנוהל בצורה אוטומטית ושהתשתיות נדרשות להיות גמישות ובעלות יכולת גידול. גיאת הציג את תפיסת החברה, "תשתיות מאוחדות", הכוללת שילוב בין מערכי התקשורת, השרתים, האחסון ותוכנות הניהול. לדבריו, "בניית התשתיות בצורה זו מביאה ליכולות ניהול גבוהות יותר, עד כדי מיכון של הקצאת המשאבים ליישומים השונים". לסיום, הציג גיאת את כלי האחסון השונים של החברה – XP ,Left Hand ו-SVSP – המממשים אחסון שריגי (גריד) ו-וירטואליזציית אחסון בצורה מיטבית ויעילה.
אסף צור, מנהל מכירות אזורי בסטורווייז (Storwize), אמר, כי "הגידול במידע הארגוני עושה צרות רבות למנהלי התשתיות, בהיבטי רכישת רכיבי אחסון, צריכת אנרגיה, נדל"ן ותחזוקת מערך האחסון הארגוני". הוא אמר, כי המענה, לכך הוא בטכנולוגיית דחיסה, והציג את פתרונות סטורוייז בתחום. לדברי צור, "קיים כיום בארגונים צורך קריטי למצוא פתרונות שיאפשרו להם להמשיך ולהכיל את הגידול התלול בנפחי המידע, ולעשות זאת במסגרת תקציבית מצומצמת".
הוא ציין, כי פתרונות סטורווייז מותקנים היום ביותר ממאה חברות גלובליות ברחבי העולם, לרבות חברות IT, בנקים, יצרניות מכוניות, חברות תעשיה, חברות אנימציה, המגזר הממשלתי ועוד. לדברי צור, ייחודו של פתרון החברה, הוא בכך שהם מגיעים ליחס דחיסה של עד 90% של המידע המאוחסן, מה שמביא לצמצום משמעותי בהקצאת המשאבים הנדרשת לטובת שטח הרצפה הנדרש לאחסון, צריכת החשמל ועלויות רכישת הדיסקים לאחסון. הוא סיכם בציינו, כי "לקוחות סטורווייז שהטמיעו את פתרונות הדחיסה שלנו בסביבות טכנולוגיות שונות, השיגו גידול של מאות אחוזים בתשתיות המידע הקיים, לצד שקיפות מוחלטת, ללא פגיעה בביצועים וללא כל צורך בשינוי כלשהו בתשתית האחסון".
עינת גלעדי, ארכיטקטית בכירה בהיטאצ'י דאטה סיסטמס (Hitachi Data Systems), הציגה את ההיבטים שעליהם לא ניתן לוותר בעת טיפול במערך האחסון. לדבריה, מנהלי האחסון נדרשים לשימור ההשקעה הקיימת, ניהול אחיד, חסכון בנפח נרכש מנוהל, חסכון בזמן, בתשתיות ובאנרגיה וכן להגעה לתהליכי מיגרציה יעילים.
היטאצ'י, אמרה גלעדי, מספקת לארגונים את כל הצרכים הנדרשים בהיבט האחסון. "אנחנו מספקים פלטפורמה חזקה ועמידה, שעליה ניתן לממש את כל דרישות האחסון, כמו גם סוגים שונים של צרכים", ציינה. "זאת, תוך יכולת להקצות משאבי אחסון שונים ליישומים שונים". גלעדי הציגה פתרון לטיפול במידע מאוחסן לא מובנה, והיכולות בניוד מידע שכזה. לדבריה, יש לשחרר משאבים שבעבר היו תפוסים, כך שניתן יהיה לנצל בצורה טובה יותר את תשתית האחסון.
אני צריך קשר בדחיפות עם חיים סניור,בקשר משפחתי