פורסייט נכנסת לשוק הרחפנים האוטונומיים עם פרויקט POC
וונדר רובוטיקס תבחן את היכולות הסטריאוסקופיות של פורסייט, לשימוש בטכנולוגיית הרחפן האוטונומי שלה
חברת פורסייט אוטונומס הולדינגס, המתמחה בתחום מערכות ראייה ממוחשבות לרכב ואשר מניותיה נסחרות בבורסת נאסד"ק ובורסת תל אביב, הודיעה השבוע כי וונדר רובוטיקס – חברת סטארט-אפ העוסקת בתכנון ובפיתוח של מערכות אוטונומיות לרחפנים – החלה בפרויקט הוכחת היתכנות (POC), ובחינת מערכת הראייה הממוחשבת QuadSight שלה.
וונדר רובוטיקס תבחן את יכולות הגילוי הסטריאוסקופיות התרמיות של פורסייט, לשימוש בכלי טייס בלתי מאוישים (כטב"מ) הממריאים ונוחתים אנכית (VTOL drones), על מנת לשפר את יכולות הטיסה, הניווט והנחיתה האוטונומיות שלהם.
עוד במסגרת הקשר הנרקם בין שתי החברות הישראליות, וונדר רובוטיקס תשתמש בפתרון הכיול האוטומטי של פורסייט, כדי להבטיח שמצלמות הסטריאו יישארו מכוילות למרות התנודות של הרחפן. לאחר סיום מוצלח של הפרויקט, הצדדים ישקלו לשלב את הטכנולוגיה של פורסייט במוצריה של וונדר רובוטיקס.
לספק לרחפנים מודעות סביבתית
המוצרים של וונדר רובוטיקס משתמשים בחיישן תלת-ממדי ואלגוריתמים קנייניים כדי לספק לרחפנים מודעות סביבתית של 360 מעלות, לרבות במהלך הירידה והנחיתה שלהם, על מנת לוודא כי אתר הנחיתה נקי ממכשולים – כולל מכשולים בעלי פרופיל נמוך, כגון כבלים, ואפילו מכשולים דינמיים בתנועה כגון אנשים או בעלי חיים.
הטכנולוגיה הסטריאוסקופית התרמית המתקדמת של פורסייט מייצרת מפת עומק ברזולוציה גבוהה, המספקת מידע מדויק על סביבת הרחפן, לרבות המיקום והמרחק של כל אובייקט בשדה הראייה.
בנוסף, פתרון הכיול האוטומטי הייחודי של פורסייט התברר כגורם מרכזי בשילוב מצלמות סטריאו לטווח ארוך על רחפנים, על מנת לוודא שהמצלמות יישארו מכוילות תוך עמידה בתנודות הרחפן. פתרון זה מבטל את הצורך בממשקים מכניים כבדים וקשיחים ועונה לדרישות המשקל הנמוך הרצוי עבור כטב"מים ממריאים ונוחתים אנכית.
"פרויקט ה-POC הזה עם וונדר רובוטיקס פותח שוק חדש בפני פורסייט. הטכנולוגיות המתקדמות שלנו נועדו להתאים לתעשיות שונות המשתמשות במערכות המבוססות על מצלמות סטריאו, וניתנות ליישום מיידי בשווקים שונים, כגון רחפנים אוטונומיים", אמר חיים סיבוני, מנכ"ל פורסייט.
"בחנו מקרוב את תעשיית הרכב ואת ההתקדמות המואצת בטכנולוגיית החיישנים הנתמכת על ידי הביקוש המוגבר ליכולות אוטונומיות", אמר עידן שמעון, מייסד ומנכ"ל וונדר רובוטיקס. "מהפכת הרחפנים המסחריים מתקדמת בקצב מהיר עכשיו, ואנו מאמינים כי הפתרון של פורסייט מתאים באופן מושלם לדרישות הקפדניות של שוק הרחפנים, הודות לביצועיו מצד אחד והגודל והמשקל המינימליים מאידך, אשר הינם משמעותיים לרחפנים יותר מאשר לכל תחום ניידות אחר".
על פי מחקר מחודש אפריל 2021, שנערך על ידי חברת המחקר Research and Markets, גודל שוק הכטב"מים, הממריאים ונוחתים אנכית, הוערך בכ-4.4 מיליארד דולר בשנת 2020, וצפוי להגיע ל-15.6 מיליארד דולר עד שנת 2027, עם צמיחה שנתית ממוצעת של 19.6% משנת 2020 עד 2027. גודל שוק זה בארצות הברית הוערך בכ-1.3 מיליארד דולר בשנת 2020, וגודל שוק זה בסין צפוי להגיע ל-2.7 מיליארד דולר עד שנת 2027.
תגובות
(0)