אימיוביט גייסה 30 מיליון דולר לשם הגדלת כוח האדם שלה
חברת הסטארט-אפ פיתחה טכנולוגיית בינה מלאכותית, המאפשרת שליטה אופטימאלית במפעלי יצור, וזה לה סבב B, בהובלת הקרן של אורן זאב, זאב וונצ'רס, וקרן אינסייט, יחד עם המשקיעים הקיימים, קרן אפווסט לאבס וקרן ספיידר
חברת הסטארט-אפ אימיוביט (Imubit) הודיעה היום (ב') על גיוס סבב B בסך 30 מיליון דולר, בהובלת הקרן של אורן זאב, זאב וונצ'רס (Zeev Ventures), וקרן אינסייט (Insight Partners), עם השתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, קרן אפווסט לאבס (UpWest Labs) וקרן ספיידר (Spider Capital).
בין משקיעיה הראשונים של החברה ניתן למצוא גם את דן שיינמן, המשקיע הראשון בזום (Zoom) ובסנטינל וואן (SentinelOne).
לחברה הכנסות משמעותיות, ומטרת גיוס ההון הנוכחי היא הגדלת מצבת כוח האדם (בפרט בתחומי ההנדסה והבינה מלאכותית), לקראת פיתוח דור חדש של המוצר שלה, כניסה לשווקים גיאוגרפיים שונים, וחדירה לסוגי מפעלי יצור נוספים.
גלעד כהן, מנכ"ל אימיוביט, אמר היום: "שליטה אופטימלית בזמן אמת על מפעלי יצור דורשת התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים ועסקיים רבים. לאורך עשרות שנים, הפתרונות העיקריים לאופטימיזציה של מפעלים מבוססים על תכנון לינארי. אנחנו החברה הראשונה אשר פיתחה ושילבה מערכת למידה עמוקה, מחיזוקים במפעלי הייצור הגדולים בעולם. סיימנו את שלב היתכנות המוצר, אך התרחבות השוק מציבה בפנינו אתגרים טכנולוגיים משמעותיים, הן בהיבטים אלגוריתימיים (בינה מלאכותית) והן בהיבטים הנדסיים (תוכנה, תשתיות, ענן וכדומה). אנחנו שמחים שזאב וונצ'רס ואינסייט הצטרפו למסע שלנו לביצוע מהפכה בעולם הייצור".
אימיוביט הוקמה בשנת 2016 על ידי האחים, היזמים הסדרתיים, גלעד כהן (מנכ"ל החברה) וד"ר נדב כהן (המדען הראשי), אליהם הצטרף מאיר צייטלין. מקימי החברה שירתו יחדיו ביחידת הסייבר הצה"לית מצו"ב. לאחר שירותם הצבאי הקים גלעד את חברת סיגול (Cigol), אשר נמכרה למלאנוקס (Mellanox). נדב הוא חבר סגל בכיר בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, וחוקר בעל שם עולמי בלמידה עמוקה (Deep Learning).
להפוך את התעשייה ליעילה, בטוחה ויציבה יותר
המוצר של אימיוביט שולט בזמן אמת במפעלי יצור ומשפר את פעולתם, על ידי העלאת רווחים, הפחתת זיהום סביבתי ומניעת תקלות. החזון של החברה הוא להפוך את התעשייה ליעילה, בטוחה ויציבה יותר, על ידי שליטה בזמן אמת בכל מפעלי הייצור בעולם.
מרכז הפיתוח של החברה ממוקם בעיר מודיעין, ולה מרכז שיווק, תמיכה ומכירות בארצות הברית. בחברה כיום כ-120 עובדים, מחציתם מהנדסי תוכנה ובינה מלאכותית בישראל. הפתרון של אימיוביט משולב במפעלי יצור מהגדולים בעולם, וכעת מייצר ערך כולל בקצב של מיליוני דולרים ביום (מאות מיליוני דולרים בשנה). בין לקוחותיה כמה מחברות התעשייה הגדולות בעולם (Fortune 500).
בליבת הטכנולוגיה של אימיוביט מערכת למידה עמוקה מחיזוקים, שפותחה על פני שנים של מחקר. מבין כל סוגי הבינה המלאכותית, למידה עמוקה מחיזוקים היא המתקדמת והמורכבת ביותר, שכן היא כוללת לא רק ניתוח מידע אלא גם שליטה בזמן אמת. כיום, למידה עמוקה מחיזוקים מהווה תחום אקדמי בעיקרו, עם מעט מאוד יישומים מעשיים. יישומים קיימים, מלבד המערכת של אימיוביט, כוללים תוכנות המשחקות משחקים, למשל אלפא-גו של גוגל – תוכנה שלא מכבר ניצחה את אלוף העולם במשחק גו.
תגובות
(0)