זום מוכנה לשלם 85 מיליון דולר כדי לסיים תביעה ייצוגית נגדה

התובעים טענו נגד ענקית שיחות הווידיאו ששיתפה את הנתונים האישיים של משתמשים עם שורה של פלטפורמות, ואיפשרה להאקרים לשבש ועידות וידיאו ● כעת זום מנסה להשיג פשרה לסיכום המקרה מחוץ לכותלי בית המשפט

בין אם נרצה בכך או לא, הזום ימשיך להיות כלי ללמידה מרחוק. צילום אילוסטרציה: BigStock

זום – המתמודדת עם תביעה ייצוגית שהוגשה נגדה באפריל 2020, בנוגע להזנחת פרטיות ואבטחת משתמשיה – מנסה להשיג כעת הסדר כדי לסיים את התביעה.

בהסדר גורף שענקית שיחות הווידיאו הציעה בסוף השבוע, הסכימה זום לשלם 85 מיליון דולר לתובעים, וכן להגביר את שיטות האבטחה שלה, לצורך יישוב התביעה.

מגישי הקובלנה טענו נגד זום שהיא שיתפה את הנתונים האישיים של משתמשיה עם שורה של פלטפורמות, ואיפשרה להאקרים לשבש ועידות וידיאו.

ההסדר המקדים דורש את אישורה של לוסי קו, שופטת מחוז סן חוזה, קליפורניה, כך דיווחה סוכנות רויטרס.

יצוין כי זום אינה מודה בעבירה כלשהי בנוסח הפשרה שאותה היא מציעה. כמו כן, בשל מספר התובעים הגבוה, אם תתקבל הצעתה, המעורבים בתביעה הייצוגית יקבלו, כל אחד, 15 אחוז ממחירי המנוי שלהם, או 25 דולר – הסכום הגבוה מביניהם. כל שאר המשתמשים המושפעים יקבלו 15 דולרים לאדם בלבד.

למרות שזום גבתה כ-1.3 מיליארד דולר ממנויים ממשתתפי התביעה, עורכי הדין של התובעים אמרו על ההסדר המוצע, בסך 85 מיליון דולר, שהוא "סביר", בהתחשב בסיכוני ההתדיינות. עורכי הדין מתכוונים לגבות עד 21.25 מיליון דולר עבור הוצאות משפט, כך לפי עדכון של רשת CNBC.

הביקוש הנוסק חשף כשלי אבטחה. זום. צילום אילוסטרציה: BigStock

הביקוש הנוסק חשף כשלי אבטחה. זום. צילום אילוסטרציה: BigStock צילום: BigStock

אין מספיק פרטיות בפלטפורמה

בתביעה הייצוגית, שהוגשה לבית משפט בקליפורניה, נטען כי זום הפרה את תקנות הגנת הנתונים כאשר נתוני משתמשים אישיים שותפו על ידיה עם פייסבוק, גוגל ולינקדאין.

בנוסף, התלונה הכילה את הטענה כי ענקית שיחות הווידיאו – שהקורונה הזניקה את שוויה ואת מניין המשתמשים בה – לא סיפקה הגנה מספקת מפני מה שמכונה "הפצצת זום", או בלועזית "זום-בומבינג" (Zoomombing) – פריצות האקרים למפגשים המצולמים.

לפי התובעים, היה קל יחסית לנחש את רצף הספרות שמהווה את מזהה הפגישה במהלך אירועים וועידות וידיאו, שאליהם קרה לא אחת שהצטרפו גורמים לא רצויים שלא היו כלל מוזמנים למפגש. הפולשים לשיחות הוסיפו אליהן לעיתים תכנים לא רצויים, דוחים או אפילו מסוכנים. כך למשל, במהלך יום השואה שחל באפריל 2020, אירעו מספר תקריות אנטישמיות במפגשים וירטואליים שבוצעו בתוכנת שיחות הווידיאו, שמקורם בפולשים לא רצויים.

כאמור, כחלק מהצעת הפשרה זום מבטיחה שמעכשיו, בין היתר, היא תדאג שהמשתמשים יוזהרו אם נעשה שימוש בתוכנות של צד שלישי בפגישות שלהם.

השירות שהפך חיוני עקב הקורונה. זום. צילום אילוסטרציה: BigStock

השירות שהפך חיוני עקב הקורונה. זום. צילום אילוסטרציה: BigStock

זום מציעה את התוכנה שלה לועידות וידיאו כבר מזה שנים, אך בעקבות הנסיקה בשימוש בה, שחלה בעיקר מאביב 2020, היא נדרשה בעצם לבצע שינויים מהותיים במערך הגנת הסייבר שלה, ובשמירה על פרטיות המשתמשים. החברה עדכנה שכבר עשתה שימוש בכמה שיטות אבטחה והגנה על נתונים, אולם לא היה די באלו כדי להפסיק את תופעת הזום-בומבינג. בהמשך החברה הגיבה לטענות אלו ומינתה, בין היתר, את המומחה אלכס סטאמוס כיועץ שלה לתחום האבטחה.

מאז אוקטובר בשנה שעברה, זום מציעה גם הצפנה אמיתית מקצה לקצה, לאחר שזום מסרה בעבר מידע שגוי. עד כה ה-FTC לא מצא שהחברה צריכה לשלם קנסות על כך, אולם, כאמור, התביעה הייצוגית האזרחית כן ביקשה ממנה לתת דין וחשבון על הזנחת בטיחות המשתמשים בפלטפורמה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים