אישום: תושב רמאללה שלח הודעות פישינג ליותר ממיליון ישראלים
באסל מועלא, בן 23, מואשם ששלח הודעות פישינג למעל 1.2 מיליון ישראלים, במטרה להשיג את פרטי ההתחברות שלהם לפייפאל * כשנעצר, היו לו פרטים של אלפי תושבי ואזרחי ישראל
הפרקליטות הגישה היום (ה') לבית משפט השלום בירושלים כתב אישום נגד באסל מועלא, בן 23, תושב רמאללה, על שבין השאר שלח הודעות פישינג ליותר מ-1.2 מיליון ישראלים, במטרה להשיג את פרטי ההתחברות שלהם לפייפאל.
מועלא הוא אחד מארבעה פלסטינים תושבי רמאללה ומזרח ירושלים שנעצרו לפני כשבועיים וחצי בחשד כי ניסו לעקוץ אזרחים ישראליים באמצעות מתקפות פישינג, ובית משפט השלום בראשון לציון כתב בהארכת מעצרו כי ככל הנראה, הוא עומד בראש ההיררכיה בחבורה.
את כתב האישום הגישו עו"ד ענבל קליין ועתליה מרקוביץ' ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה. מועלא נאשם בריבוי עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאה בכרטיסי חיוב, העברת מידע כוזב במחשב, שימוש במידע מזויף, ניהול והחזקת מאגר מידע אסור ועוד.
לפי כתב האישום, "מועלא פעל להשיג במרמה פרטי כרטיסי אשראי של אזרחים ותושבים ישראליים וביצע סדרת מעשי הונאה כלפי רשויות ציבוריות שונות. במהלך 2020 ועד למעצרו, הוא ביצע בתחכום ובשיטתיות רבה סדרת מעשי הונאה כלפי חברות ורשויות המדינה, ובין היתר פעל להפצת הודעות פישינג כוזבות. כך הוא קיבל פרטי חשבונות פייפאל וכרטיסי אשראי של אלפי אזרחים ותושבים ישראלים, והתאפשר לו ולאחרים – שזהותם אינם ידועה – לנסות לבצע באמצעותם הונאות בכרטיסי חיוב".
"בנוסף", נכתב, "באמצעות חשבון פיקטיבי שפתח בפייסבוק, הוא הציע לציבור הרחב שירות של תשלום חובות לרשויות ציבוריות שונות – עיריות, חברת החשמל ועוד, וזאת במחיר מופחת מסכום החוב המקורי. מועלא התכוון להעביר תשלומים לרשויות הציבוריות באמצעות פרטי כרטיסי האשראי שהשיג במרמה, ביודעו כי התשלום יוכחש בסופו של יום והחוב לא ישולם. מנגד, הוא ביקש לקבל מבעוד מועד את התשלום המוזל מטעם האנשים שפנו אליו, כדי שיסייע בהסדרת חובם". כך, למשל, הוא שלח הודעות SMS כוזבות ל-100 אלף ישראלים בזו הלשון (הטעויות במקור – י"ה): "חשבון PaI Pay שלך מופעל ועליך לפתור את הבעיה תוך 24 שעות. שלום הלקוח PaI Pay, למען האמת, הייתה בחשבונך פעילות שנראית חריגה בהשוואה לפעילויות הרגילות שלך. כדי לתקן בעיה זו עליך להתחבר ולעדכן את המידע האישי שלך על ידי ביצוע קישור זה (ואז צוין הלינק המזויף – י"ה)".
הפרקליטות טוענת בכתב האישום כי "במסגרת פעולות המרמה המגוונות שביצע, מועלא נהג להציג את עצמו בזהויות בדויות בפני החברות שמהן רכש חבילות דיוור, בפני רשויות ציבוריות ובפני אנשים פרטיים. בדרך זו הוא גרף רווח כספי של מאות אלפי שקלים".
"מאגרי מידע עצומים"
"לצורך פעולות ההונאה שלו, מועלא החזיק על גבי מחשביו השונים מאגרי מידע עצומים, שכללו פרטים אישיים רגישים על מיליוני אזרחים ישראליים", נכתב בכתב האישום. בפרקליטות מציינים כי בעת מעצרו, הנאשם החזיק פרטים של אלפי כרטיסי אשראי של אזרחים ישראליים.
לצד כתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה למעצרו של מועלא עד תום ההליכים. לדברי עו"ד קליין ומרקוביץ', "אופן ביצוע העבירות של מועלא ומגוון דרכי המרמה המיוחסות לו מלמדים שאין עליו מורא ושלא ניתן לתת בו אמון. הוא השתמש בשיטות מתוחכמות כדי להסוות את זהותו כמבצע העבירות, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים שונים".
תגובות
(0)