כך מסייעת חברה ישראלית לגאנה בקידום החינוך הטכנולוגי

טופאדיו קיישן, שהקים ומנהל איש ההיי-טק הוותיק יואב ברוך, ביצעה הכשרה טכנולוגית ל-22 מורים במדינה האפריקנית ● משתתפי התוכנית יכשירו בתורם מורים אחרים מהמחוזות בגאנה שמהם הם מגיעים

גאנה. מקור: BigStock

22 מורים למדעים ולטכנולוגיה מחמישה מחוזות בגאנה סיימו באחרונה את המחזור הראשון של תוכנית הכשרה טכנולוגית ייחודית למורים שנערכת במדינה. חלקכם ודאי שואלים את עצמכם: מה לנו ולסיום מחזור להכשרת מורים בגאנה? ובכן, יש כאן פן ישראלי: המיוחד בסיפור הזה הוא שאת ההכשרה קיבלו המורים מידי צוות של מומחים מטופאדיו קיישן, שהמנכ"ל שלה הוא איש ההיי-טק הוותיק יואב ברוך.

עוד דבר מעניין הוא שאלה שעברו את ההכשרה יהפכו להיות מכשירים: המורים שסיימו את התוכנית יעבירו הכשרות למורים נוספים במחוזות שמהם הם הגיעו. בכך הם יסייעו לקידום הטמעת תוכניות למידה החדשות ברחבי המדינה האפריקנית – מגיל הגן ועד לתיכון.

מדובר בפרויקט במימון בינלאומי, שנועד לקדם את האוריינות הדיגיטלית בעולם השלישי. היוזמה לפרויקט בגאנה היא של חברת הטכנולוגיה והאלקטרוניקה הדרום קוריאנית האייר, שמשתתפת במימונו, יחד עם הבנק העולמי. הלימודים נמשכו ארבעה חודשים, עם שש שעות לימוד שבועיות. יצוין כי ההחלטה על המיזם התקבלה לפני הקורונה, אולם בשל התפרצות המגפה, השיעורים נערכו בזום.

יואב ב רוך, מקים ומנכ"ל טופאודיו. צילום פרטי

יואב ב רוך, מקים ומנכ"ל טופאדיו קיישן. צילום פרטי

הקשר עם טופאדיו קיישן נוצר בסיוע לינק, שמחברת בין חברות ישראליות ליוזמות בינלאומיות. קודם לתחילת הפרויקט ערכה משלחת מגאנה שני סיורים בישראל, כדי לחפש פלטפורמה חינוכית-פדגוגית שאותה ניתן להעתיק למדינה האפריקנית במטרה לקדם את ההכשרה הטכנולוגית שם. לאחר שנפגשו עם מנהלי כמה חברות, החליטו הנציגים מגאנה לבחור בטופאדיו קיישן. השותפה המקומית שלה בפרויקט היא Steadyx.

תוכני הקורס כללו הסמכה בטכנולוגיות למידה של מיקרוסופט, ולימוד מערכות LMS לניהול תהליכי למידה. ההכשרה התמקדה בשילוב המחשב בהוראה ובהוראה מרחוק המבוססת על תשתיות סללריות ותקשורת לוויינית, שהותאמו במיוחד ללמידה במרחבים מרוחקים.

"פרויקט המחשוב החשוב ביותר שיצרנו בגאנה"

מערכת החינוך בגאנה דומה לזו שבישראל והשפה הרשמית בבתי הספר שם היא אנגלית. במדינה חיים 30 מיליון תושבים, מתוכם 40% הם ילדים ובני נוער עד גיל 15. כ-84% מהם לומדים בבתי הספר – שיעור גבוה מאוד ביחס לשאר מדינות אפריקה. ממשלת גאנה נותנת דגש בשנים האחרונות על לימודי טכנולוגיה ומדעים, הכשרת מורים בתחומים אלה וקידום תעסוקה בקרב צעירים מובטלים.

שגרירת גאנה בישראל, חנה ניארקו. צילום: באדיבות השגרירות

שגרירת גאנה בישראל, חנה ניארקו. צילום: באדיבות השגרירות

בטקס הסיום, שנערך גם הוא בזום, השתתפה שגרירת גאנה בישראל, חנה ניארקו. "הידע והמיומנויות שצברו המורים יתרמו רבות למימוש המטרות של ממשלת גאנה לשיפור ההכשרה המבוססת טכנולוגיה במדינה, ולציוד הדורות הנוכחיים של המורים והתלמידים בידע ובמיומנויות בתחומי ה-ICT", אמרה השגרירה.

"מדובר בפרויקט שהופך את תהליכי ההכשרה וההסמכה הטכנולוגיים לנגישים וזמינים", אמר ברוך. אמילי נילסון ווינקלר, מנכ"לית לינק, ציינה ש-"מתוך כל הפרויקטים שיצרנו בגאנה, זה הפרויקט החשוב ביותר, מאחר שהוא בונה את דור העתיד".

טופאדיו קיישן הוקמה לפני 11 שנים על ידי ברוך, והחלה את דרכה בהכשרה ובהסמכות טכנולוגיות לאוכלוסיות שונות, עם דגש על נוער בסיכון. אחר כך התפתחה הפעילות שלה להכשרה והסמכות טכנולוגיות מגוונות של חברות כגון סיסקו, מיקרוסופט ופריוריטי.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים