יורו 2020: חדי הקרן החדשים שרוצים לנצח את החברות הגדולות
עם בעיטת הפתיחה של טורניר היורו, זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור, חוזר עם הטור שלו, שבו הוא משווה את הנבחרות הגדולות - ואלה שפחות - לחברות ההיי-טק הגדולות
יורו 2020 – שמשוחק ב-2021 – נפתח ביום ו' האחרון וכרגיל בטורנירי כדורגל, או ספורט בכלל, מביא אליו קבוצות חזקות לצד כאלה חלשות יותר. כמו בטורנירים רבים בשנים האחרונות, גם ביורו הזה אכתוב טור יומי שיתאר את הקבוצות האלה, כאשר כל אחת מהן תומשל לחברה בולטת בעולם ההיי-טק והסטארט-אפים.
בהקשר זה, השאלה היא מי הן הקבוצות-חברות החזקות: האם אלה הענקיות הישראליות והרב לאומיות הוותיקות, או שמא אלה שהצטרפו באחרונה למועדון החד קרן (של חברות ששוויין יותר ממיליארד דולר)?
אבל עוד קודם לכן, אי אפשר שלא להתייחס למה שקרה אמש: האירוע הבריאותי החמור שבו לקה כוכב נבחרת דנמרק (ואינטר) כריסטיאן אריקסן, שהתמוטט במגרש, נזקק להחייאה ופונה לבית החולים. בינתיים הוא החל להתאושש ומתלוצץ עם רפואיו. נקווה שהמגמה הזאת תימשך.
טרנספורמציה דיגיטלית – גם על מגרש הכדורגל
עם שוך הקורונה, אנחנו נמצאים במציאות חדשה לגמרי, כאשר הדגש של הארגונים עבר למודרניזציה וטרנספורמציה דיגיטלית. כך גם בכדורגל, ודוגמה בולטת לכך היא ה-VAR – אותו וידיאו שמסייע לשופטים לקבוע, למשל, אם הייתה עבירה או לא. ה-VAR אמנם החל לפני הקורונה וכיכב כבר במונדיאל 2018, אולם הוא התפתח והשתכלל במהלכה – וכבר ראו את זה ביורו הנוכחי. בו, בדומה לעולם המחשוב, יש התבססות על דטה, מעבר לענן וכמובן הגנת סייבר.
הערה נוספת שיש לציין כאן היא שאנחנו רואים ביורו הנוכחי מדינות ותיקות וידועות כמו איטליה, פורטוגל, אנגליה וצרפת, ולצידן קבוצות של מדינות שלא נראו הרבה פעמים בטורנירים הקודמים. כך גם בעולם המחשוב: בתקופה האחרונה אנחנו רואים את החברות הוותיקות ולצדן את החברות שזה עתה הצטרפו למועדון החד קרן (שלישראל יש בה חלק לא קטן), כגון מאנדיי ו-JFrog.
ועכשיו למשחקים.
איטליה-צ'ק פוינט .Vs טורקיה-סרוויס נאו
את הטורניר פתחו נבחרות איטליה וטורקיה. נבחרת איטליה "מקבלת" אצלי את צ'ק פוינט. כמו הנבחרת של ארץ המגף, שתמיד הייתה עם הגנת ברזל, כך ענקית הסייבר הישראלית מציעה פתרונות סייבר איתנים. צ'ק פוינט מוכיחה שאף על פי שעולם הסייבר הישראלי פורח וסטארט-אפים בתחום צצים כמו פטריות אחר הגשם, היא שומרת על מעמדה היצוק בסלע בענף. כמו שאיטליה היא נבחרת מובילה, שיודעת להבקיע ולהגן בצורה מצוינת, כך צ'ק פוינט התרחבה מזמן גם לענן, ומייצרת ממנו לא מעט הכנסות ורווחים. השליטה של האיטלקים-צ'ק פוינטים במשחק הייתה מוחצת, עם 63% החזקה בכדור ושלושה גולים מתוך שמונה ניסיונות לכבוש.
מהצד השני, נבחרת טורקיה, ש-"שידכתי" לה את סרוויס נאו, פשוט התבטלה מול הנבחרת האיטלקית – או, כמו שאומרים, נתנה לה שירות הכול כלול. בדיוק כמו פתרונות השירות של סרוויס נאו. נכון שהפתרון של החברה בענן נחשב לכזה שנותן שירות מקצה לקצה, אבל לא ייתכן שבמשך משחק שלם הטורקים לא בעטו ולו פעם אחת למסגרת (!). טורקיה חייבת להתעשת ולחזור ליכולת החזקה שלה ממוקדמות המונדיאל.
בסיכום המשחק הזה, התחזית שלי היא שטורקיה-סרוויס נאו עוד לא אמרה את המילה האחרונה ואיטליה-צ'ק פוינט בדרך לשלב הבא.
שווייץ-רד-האט .Vs וויילס-F5
במשחק השני באותו הבית עלו על המגרש שווייץ-רד-האט ו-וויילס-F5 – שתי נבחרות-חברות (אפשר להשתמש בנבחברות?) קשוחות אבל חושבות. כמדינה ניטרלית, נבחרת שווייץ היא כמו רד-האט, שמציעה לכל אחד להשתמש בקוד הפתוח ולא לבחור ונדור או צד ספציפי בפוליטיקה העולמית. הנבחרת שלה ידעה מה לעשות ושלטה במשחק, עם החזקה בכדור ב-64% מהזמן ו-12 בעיטות קרן. אלא שהיא איימה מעט מדי פעמים – ארבע בלבד – על השער של וויילס-F5. אם היא רוצה לנצח, היא חייבת להגדיל את הארסנל הכלים ההתקפיים שלה, כמו שלרד-האט יש מגוון כלי פיתוח ויכולות DevOps בארסנל שלה.
וויילס-F5, שמופיעה בפעם הראשונה ביורו – הן הפיזי והן זה שמתנהל בטור שאותו אתם קוראים עכשיו – היא קודם כל נבחרת-חברת הגנה חזקה, שיודעת שבעולם הסייבר מספיקים ניסיון פריצה אחד או שניים כדי להחריב את הארגון או לפחות לדרוש ממנו דמי כופר אסטרונומיים. ואכן, מתוך שני ניסיונות הבקעה נכנס אחד. התחזית שלי היא שזה יהיה בית מותח מאוד אבל בסוף צ'ק פוינט ורד-האט יעלו.
פינלנד-נט-אפ .Vs דנמרק-JFrog
בבית השני, שנראה על פניו חזק יותר, הדרמה הגדולה הייתה מחוץ למשחק, עם מה שקרה לאריקסן, אבל עדיין, המשחקים היו בכלל לא רעים. נבחרת דנמרק-JFrog מועמדת להיות הצפרדע הירוקה ש-"תקפוץ" לשלבים הבאים עם פתרונות ה-DevOps שלה, שמאפשרים מעבר מהיר מהגנה להתקפה – מפיתוח לדליברי. JFrog היא סיפור הצלחה מהאגדות, כמו נבחרת דנמרק הקטנה, שכבר זכתה ביורו. מולה ניצבה פינלנד-נט-אפ – נבחרת חזקה עם אופי חזק, עם פתרונות אחסון דטה, שלא לומר ביג דטה, ויעילים. הפינים-נט-אפים כיווצו את ההגנה שלהם לשטחים קטנים ויצאו להתקפות מתפרצות אפקטיביות. אחד מניסיונות ההבקעה שלהם היתרגם לשער מדהים.
נשאלת השאלה: האם נבחרת פינלנד משתמשת במערכות של איגואזיו הישראלית, שנרכשה על ידי נט-אפ, לצורך ניתוח נתוני ההגנה של דנמרק-JFrog? זאת, כי האפקטיביות שלה הייתה מדהימה.
מהצד השני, אין להאשים את דנמרק-JFrog, שחטפה את המכה בדמות ההתמוטטות של אריקסן – דבר שפגם ופגע במשחק שלה, ולדעתי גם סייע בהחטאה של הפנדל (שהיה מפוקפק וטוב שהוחטא). אלא שגם היא טרם אמרה את המילה האחרונה, ועם יכולות ה-DevOps שלה תדע להתאושש במשחקים הבאים. זה כבר קרה ביורו שבו היא זכתה, לאחר שהיא עלתה משלב המוקדמות עם ארבע נקודות בלבד.
בלגיה-מאנדיי .Vs רוסיה-סיסקו
במשחק האחרון של הערב שיחקו בלגיה-מאנדיי ורוסיה-סיסקו. כמו שמאנדיי מפגינה יכולות טובות של ניהול תהליכים, מעקב אחר החלטות ומשימות – והכול בממשק קל לשימוש, הבלגים הבריקו עם 66% החזקה בכדור וכיבוש שלושה שערים ללא מאמץ גדול – מתוך ארבעה ניסיונות הבקעה.
סיסקו-רוסיה, מצדה, נראתה כמו נבחרת בערך רק ברבע השעה הראשונה של המחצית השנייה. ההגנה והשוער שלה עשו טעויות שאסור לעשות מול נבחרת כמו בלגיה-מאנדיי. נבחרת רוסיה צריכה ללמוד מסיסקו איך מחברים את החלקים השונים והופכים קבוצת שרתים ורשתות לרשת אחת חזקה ואחודה.
התחזית שלי היא שמהבית הזה יעלו בלגיה-מאנדיי ודנמרק-JFrog.
הכותב הוא מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור.
תגובות
(0)