אז כמה באמת מרוויחים בסייבר?
תחום הסייבר ואבטחת המידע הפך ברבות השנים לנחשב ונחשק במיוחד בעבור עובדים בזירת ההיי-טק - האם התברגות למשרות בו מוכיחה את עצמה גם בחשבון הבנק? ● וגם: כותבת הטור עונה לתגובות על פרסום נתוני השכר ודיוקם
אנחנו נמצאים בעידן שבו ביטחון המידע הוא מעל הכל. ההגנה על המידע, ועל המערכות שמחזיקות בו – הופכת לחשובה יותר ויותר ולהתמחות בפני עצמה.
על פי הנתונים שלנו, ישנה עלייה משמעותית בכמות המשרות שבתחום אבטחת המידע. בשנים האחרונות חלה עלייה תלולה במספר התקפות הסייבר על ישראל, שהגיעה לשיאה בתקופת מבצעי "עמוד ענן" ו"צוק איתן" (אשר במהלכם בלבד דווח על עשרות מיליוני ניסיונות התקפה). כאמצעי התמודדות, ואף כאמצעי מנע, עלתה גם הדרישה למומחים ויועצים בתחום, הן במגזר הפרטי והן הציבורי.
העובדים בתחום הזה עוסקים במגוון נושאים, כגון מציאת פתרונות אבטחה נגד תוכנות זדוניות ומתוך התקפות על המערכת, חקירה של פרצות אבטחת מידע במחשבים ובשרתים של לקוחות.
מעבר לפן הביטחוני, היום אתרי אינטרנט רבים מחזיקים בפרטי מידע אישי על המשתמשים שלהם, ולכן זקוקים לאנשים ומערכות שיאבטחו את הפרטים האלו. הנוכחות הרשתית הגבוהה של כל אחד ואחת מאיתנו מביאה לכך שאבטחת המידע מחליפה את האבטחה המסורתית.
אנחנו צופים שהדרישה לאנשי אבטחת מידע רק תלך ותעלה ככל שעולם התוכנה ילך וייעשה מורכב יותר.
קצת על אול ג'ובס ומיזם השכר החדש
אול ג'ובס היא פלטפורמה לקריירה וגיוס, עם קרוב למיליון מחפשי עבודה מדי חודש, כ-35 אלף משרות לפני הקורונה ומעל 30 אלף משרות המפורסמות באתר בימים אלה. האתר מרכז תחת קורת גג אחת משרות שפרסמו מעסיקים, כמו גם כאלה שנאספות מ-3,000 מקורות שונים (כולל רשתות חברתיות), ולכן מהווה ברומטר למצב השוק. מחלקת המחקר של אול ג'ובס מפיקה נתונים יומיומיים אודות שוק התעסוקה בארץ, ושופכת אור על סוגיות ומגמות מרכזיות הנוגעות לכוח העבודה במשק: אילו מקצועות התחזקו ואילו נחלשו, מהם התחומים המבוקשים, כמה אנשים מתמודדים בממוצע על כל משרה ועוד.
החברה מפעילה את מיזם השכר החברתי כמה אתם שווים, שלדבריה מהווה מאגר המשכורות הגדול בישראל. למרות החשיבות של נושא המשכורות, עד עתה לא היה קיים בישראל גוף כלשהו – ממשלתי או פרטי – שהציג מידע מסודר ונתונים נגישים לציבור הרחב. כמה אתם שווים נולד מתוך הרצון לעשות בדיוק את זה. הרעיון שעליו הוא מבוסס הוא לספק מענה תחת עקרון מנחה מרכזי – של שיתוף וחוכמת המונים, כאשר אלה שמספקים את המידע הם אלה שיודעים הכי טוב מכולם כמה הם צריכים להרוויח – העובדים עצמם. מעל 550 אלף עובדים ועובדות במשק הישראלי כבר דיווחו במסגרת המיזם כמה הם מרוויחים.
הנתונים נאגרים ומעובדים תחת פיקוח סטטיסטי קפדני של מכון המחקר פאנלס, אנליסטים ומומחי דטה ומחקר, כדי לשקף את השכר הממוצע בכל תפקיד. התוצאות, שעברו תיקוף, מופיעות במתחם השכר, שמתעדכן באופן קבוע מרגע עלייתו לאוויר. מדי יום מתווספות למיזם בממוצע כ-400 משכורות חדשות.
הערה בעקבות תגובות על פרסום נתוני השכר
המספרים הרשומים בכתבות שפרסמנו מבוססים על מאות משכורות, והם ממוצעים. כמו כל ממוצע – תמיד יהיו כאלו מעליו, וכאלו שמתחתיו.
מאגר הנתונים שבמתחם משקף את רמות השכר בתפקידים השונים באופן המדויק ביותר הקיים היום בישראל. צריך לזכור שהנתונים במתחם מבוססים על דיווחים אמיתיים, הנאספים מהעובדים עצמם, ולכן מדויקים יותר מכל מקור אחר.
מדי יום מתווספים למיזם מאות גולשים, הנתונים הולכים ומתווספים ומתעדכנים בזמן אמת, ולכן ימשיכו להוות מקור מידע עדכני, אמין, אובייקטיבי ומדויק ביותר אודות השכר בישראל. כמו כן, ישנם מספר פרמטרים שלא נכללים כרגע במחקר (כגון הטבות ועוד) ואשר יכולים להשפיע על השכר ולשנות אותו מאדם לאדם.
אז כמה משתכרים בתחומים אחרים בהיי-טק? אתם מוזמנים להיכנס לכתבות הקודמות במדור, שבהן בדקנו מהו השכר של המשכורות בתחום התוכנה, מנמ"רים ואנשי IT, אנשי חומרה, אנשי אינטרנט ודיגיטל, אנשי QA ואנשי מחשבים ורשתות.
הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר באול ג'ובס
נתונים לא נכונים..אפילו לא בנטו. נראה נסיון לקבע שכר בדרגות נמוכות